Selam arkadaşlar ben arabamı yeni aldım (1,5GL millenium) motorda dizel sesi var resmen, alırken ustaya gösterdim yağına baktı ve yarım litre kadar yağ eksikti komple yağını değiştirdim, bu ses yanlış yağdan dolayı fincanlardan gelenses dedi.yağını değiştirdikten sonra biraz bin sonra bu sesi keser dedi.böyle bir ses sorunuyaşamış arkadaşlar yardım ederse sevinirim,teşekkürler.
Selamlar. Aracınıza en uygun yağ castrol magnatec'dir. 10/40w mesela. Forumda sorduğunuz soru daha önce çok tartışıldı bende dahil hepimiz bu sorunu yaşadık. Ayrıca çok soğuk havalarda motor sıkıştırıldığı zaman ve yağ da biraz özelliğini yitirmeye (km si dolmaya) başladığında bu ses oluşabiliyor (kış aylarında daha fazla). Bahsettiğiniz o fincanların değişimi sorunun çözümü ama çevremizde bu parçalar değişmesine rağmen bir süre sonra yeniden bu konuda sıkıntı yaşamış olan kullanıcılar var. Ayrıca pekde ucuz bir şey değil. Bu yağı kullanırsanız ses düzelecektir.
Elantra 2005 arkadaşin araci, arac benzinli ama dizel gibi calisiyor. Yag uygun yeni yag. Filtre orjinal filtre. Kimi sibop eteği vuruyor diyor kimi eksantrik diyor kimi egzoz manifold diyor. Yasayan var mi bu durumu baska yaşayanlara da rastladik ama cozumu bulabilen yok .//cloud.tapatalk.com/s/5a7f451819506/VID-20180210-WA0005.mp4 Videoda ses belli oluyor LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elantra si olan dostlar sizde nasil durumlar. Yabanci forumlarda enjektör sesidir normaldir diyenler var . sizde var mi buna benzer bi ses LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Triger kayışı, gergi, v kayış veya bilye kaynaklı'da olabilir, yani motorun dışındaki bir şeyden ötürü bu ses geliyor olabilir... İyi bir motor ustası dinlese çözer aslında... Aynı motoru birebir kullanan kia cerato aracım var. Bende aracımın motorundaki sesi pek beğenmiyorum, biraz su motoru pancar motor gibi ses çıkarıyor sanki ama iyi bir usta bulamadım istanbulda...
Motor sicakkende ayni devir hızlanınca ses ayni orantıda yukseldigi icin ses kaybolmus gibi oluyor tekrar rolantiye duserken bariz belli oluyor. Bir ustada bir numara daha kalin yag kullan dedi LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi