20 gun once ilk arabamı aldım. 99 GLS. dogrusunu soylemek gerekirsesoforlugumde de ilk birinci ayımı yasıyorum. arabayı ilk sürdüğüm günlerde teorik olarak bana anlatıldığı gibi hıza göre devir artıp düşmekteydi. bende gerek motor sesinden gerekde devir göstergesinden vites düşürüp artırmaktaydım. lakin son bi kaç gunudur arabayı kaldırdıktan sonra yada düşük hızda seyir ederken arabanın gereksiz devir artırdıgının farkına vardım. bunun sebebi ne olabilir bilgilendirirseniz sevinirim..
Hayırlı olsun, kazasız belasız...."arabanın gereksiz devir artırdıgının" derken tam olarak neyi kastediyorsunuz, birde aracınız otm.'mi
abi şöyle izah ediyim, arabayı kaldırdım diyelim hızlanmadan 1. viteste orta ayar bi gazda devir 2yi anca goruyor. yada 2ye taktıktan sonra yine normal bi gazda araba yine normal 2 bilemedin 2.5 devirde.. ama bi kac gundur arabayı calıstırıp kaldırmamla araba daha yuksek devirde calısıyor 1. viteste fazla tutamıyorum aynı devir yuksekliği 2 de olmakta. arkadaslarım arabanın motoru sogukken yuksek devirde calısmaya basladıgını soylediler.. bilmem siz ne dersiniz.?
Arkadaşımım bahsettiği şey jiglenin devreye girmesi, ancak sadece soğuk havalarda yapar ve motor ısındıktan sınra devir normale gelir, eğermotor ısındıktan sonrada yapıyorsa problem var demektir.