Merhaba arkadaslar aracım i20 (2012-2014) 1.4 dizel, Motor ariza ışığı yaniyor, babam sabah arabayi calistirdiginda tak tuk sesleri geldi ve devri yuksek calistigini söyledi, ilk iki calistirmasinda sesler gelmis, 3. Calistirmada ses kesildi fakat motor ariza isigi sabit yaniyor, kitapcikta okudum surmeye devam edebilirsiniz servise kontrol ettirmenizi oneririz diyor, bende birazdan servise götürmeyi düşünüyorum, servise kadar o sekilde sursem sizce sıkıntı olurmu ? Bide neden kaynakli olabilir, dun yagista yollarda biraz su birikintisi olmustu bazi yerlerdede hizli gectik, benim aklima o geldi sizcede onla alakalimidir ? Cevaplarinizi bekliyorum
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara fikir vermesi açısından sonucu paylaşıyorum, servise kadar arıza ışığı yanarken, tam orda teknisyen çalıştırdığında söndü, öğlene kadar araba orda kaldı, bir cihazla kontrol etmişler bir sıkıntı yokmuş, iyi sürüşler herkese.
Aynı arıza lambası bende de yandı ama ben kendim söndürdüm, ben sebebini yakıta bağladım nitekim baya uygun ve tenha bir yerden almıştım, yakıt bitti bir daha da yanmadı.
Geçmiş olsun su sıcradıysa soketlere falan hızlı geçince bi ihtimal Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun. Bazen yakıttan kaynaklı olarak çalışma sesinde değişiklik ve arıza lambası yanabiliyor. Kontrol ettirmek her zaman en güzeli ama iyi yapmışsınız
Merhaba. Arıza lambasını nasıl söndürdünüz acaba. Soğuk havada calistirinca bende de yanip sönüyor ilk calistirdigimda.