Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Motor 3. kez yapılıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ramyu tarafından 26 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LÜTFEN OKUYUN; Arkadaşlar benim sonata 3. kere motor yapılıyor. Nedenine gelince ben aracı sözde motoru sıfır yapılmış olarak 2 sene önce almıştım bu 1.motor... Bende geçen sene Temmuz ortalarında 2800 tl gibi masrafla birşerefsiz ustanın hatası sonucu motor yenilemiştim. Şimdiki ise bu motoru toplayan ustanın ufak bir sente hatasından dolayı çekmiyordu aracım sonra 3 hafta önce sentesini ayarladı araba sanki 2 motor varmışcasına deli gibi kaçıyordu veeeee sonunda olan oldu hafiften bir gürültü çıktı usta iteceklerinde değişmesi gerektiğini söyledi peki dedim paramı koydum cebime ustaya giderken yolda aniden motor sessizce sustu ve yolda kaldım, Ustam yanındaki elemanını araca bakması için yolladı eleman bir sağa bir sola derken abi aracı dükkana çekeceğiz dedi onada peki zaten size geliyordum neyse komşumun arabasına bağladık ve aracı çekiyoruz "Allah"tan sanayi ve usta yakında.Eleman benim aracın şoför mahallinde bir iki kere vurdurmaya kalktı dedimki usta yapma araçta belliki bir sıkıntı var yapma 3-5 dakikaya dükkanda oluruz bırak ustan baksın,( yav abi sen korkma bir şey olmaz sıkma canını) ş.....z aracı çalıştırdı ama nasıl patır patırve sustu lakır lakır ses ile, sesler motordan geldi seni usta sıfatına sokanınnnn. Dükkana zor bela kavga dövüş götürdük ustanın yanında olanları anlattım elemanın ustanın yanında dediğine bakın ( usta araba zaten yolda zararı görmüş) lan sanamı kaldı onun kararını vermek niye vurduruyorsun arabayı hayvanoğlu dedi benim ustam elemanına dövse yeridir hani. Usta kardeş bu bizim hatamız sen canını sıkma ben motorunu sıfırdan halledeceğim dedi ama inanasım yok nedense benden beş kuruş çıkmaz dedim, hallederiz dedi bakacağız artık.Arabayı hurda niyetine satmazsam iyi. Ben çok şanssız bir insanım "Allah teala" yardımcım ve yardımcımız olsun arkadaşlar. Başınızı ağrıttım iyi günler dilerim
    Düzenleyen : Serdar

2. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    geçmiş olsun biranda sonatadan soğudum.

3. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım ben aldım alalı ne çekiyorum bir ben bilirim birde rabbim. Nerede benim Mitsubishi Galant GL m bana arabamı geri ver rabbim nolur Bir daha HYUNDAI' mi aslaaaaaa.
    Düzenleyen : ramyu

4. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Geçmiş olsun, aslında aracınızın markasıyla ilgili bir durum değil, işinin ehli olmayan kişiler tarafından motorunun yapılmaya çalışılması ve kurcalanması, sizin de doğal olarak sinirlerinizin bozulduğu bu duruma yol açmış, umarım sözlerinin eridirler de aracınızın hasarını giderirler aynı şekilde sizinde maduriyetinizi.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yorumlarınız için teşekkürler evet dediğiniz gibi,usta çok önemli..! değil. ultra önemli.Yalnız birde insanın içinde 'Allah' korkusunu taşıyacak yaptığı işi doğru yapacak tek iş yapacak onuda sağlam temiz, güzel, iyi ve severek yapacak. Bizde etrafımızda ki insanların önerileri ile gidiyoruz çoğumuz tanımadığımız yerlere, ustalara, memnun olduğumuz da olmuştur memnuniyetsizliğimiz de. banada bu denk geldi memnun olmamak.

7. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    gecmıs olsun can sıkıcı ve üzücü bı durum

8. beyaz seytan

beyaz seytan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    hasan37
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun insallah düzelir canını sıkma kardes

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    geçmiş olsun.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    büyük geçmiş olsun ama başkalarının hatasını markaya çıkartıyorsunuz, hani 7 seneden beri hyundai kullanıyor olmasam belki hak verirdim şu yorumunuza

11. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Halil Bey üyemizin bu konuda ağzı fazlasıyla yandığı için öyle konuşuyor bence.Ben de size katılıyorum fakat başa gelmeyince bilinmiyor gerçekten.Bizim de milenyum accenteki 20 liralık gaz problemi yüzünden adamlar 500 liralık benzin pompası bilmem ne masrafı çıkardı.Gerçekten usta çok önemli Ramazan Beyin de dili yanmış bu konuda.Büyük geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun...

12. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çektiğim sıkıntımın tercümanı olmuş emre kardeşim, teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için forum üyesi olan olmayan en azından derdime sıskıntıma ortak oldunuz 2 dakikanızı ayırıp buraya düşüncelerinizi yazmakla. Markayla bir sıkıntım yok ama şahsıma birdaha hyundai mi asla diyorum.Malesef bu gibi sıkıntılar başa gelmeyince bilinmez. Ben bu aracı 7000 tl aldım masraflarım bulmuştur o kadarı. Tamam araca masraf edilmez diye birşey tabiki yok ama bu kadarıda fazla geldi bana. Mıtsubıshı galant tan sonra ağır geldi anlicanız. Bu arada Motor Üst kapak söküldü sibop kesmiş ve piston delmiş bakalım nolacak hayırlısı. Usta benim hatam ben halledeceğim dedi ama sonradan bana bukadar borcun var demezse iyi. El emeği birşeyler bırakırım ama bakalım kendisi ne isteyecek.
    Düzenleyen : ramyu

13. Kuzey

Kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Keşke izmire olsaydınız sizi çok çok iyi bir ustaya yönlendirebilirdim. Elemanıda iyi dövmemişsiniz ben öyle bi durumda olsam herhalde kendime hakim olmakta zorlanırdım. Valla çok geçmiş olsun okuyunca sinirlerim bozuldu.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

14. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler kuzey arkadaşım. Dediğiniz gibi kendimi zor tuttum yanımda babam,kızım ve komşumuz vardı ben kendimi bildim bileli aile yapımız doğru düşünen,sağduyulu yaklaşım içinde olan ve mantıklı hareket eden yapımız vardır.Zaten kavga ile neyi çözebiliriz ki, ustanın yapacağı varsada yapmaz. Şimdilik beklemedeyim.Doğru yolu bırakıp yan yola geçmeyi de biliriz ama, o en son yapılacak iş. Bir sene önce aracın arızalanmasına yol açan usta bozuntusunun 24 gün dükkanı kapalı kaldığı gibi.

15. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yeni nesil araçları vurdurmak tabiriyle çalıştırmak çok zararlı diye duymuştum

16. ramyu

ramyu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım 93 model ama doğru duymuşsun yüksek model araçları vurdurmak zararlı diyor servisler açıklamaları da beyin arızası açabilirmiş şirket araçlarından biliyorum.

17. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    bende de aynı araç var bende 2 kez motor yaptırdım bu motorlar böyle çok az usta anlıyor birde çok küçük şeylerdenden rölanti sorunu yapıyor çok çok iyi bir japoncu usta ya motoru yaptırın inanın motoru 2.kez yaptıracagım zaman kocaeli sanayisini resmen dükkan dükkan dolaştım bu motoru yapabilirmisiniz diye emin olun 20 tane motorcudan 15 tanesi ben yapamam dedi.size tavsiyem motor yapıldıktan sonra debimetre yi beyni egr valfini enjeksyonları motor hararet mişürünü jikle sensörünü kontrol ettirip öyle sanayiden çıkartın. çok masraf yapmışsınız bende bir araba parası harcadım. büyük geçmiş olsun.

18. Enigmatics

Enigmatics Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun.

19. SonHata

SonHata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba 94 model sonatam varnormal vites 2000 motor. klasik sonata hastalıgı rolanti problemim var bendede, normal gıderken 1- 2 viteste ayagımı gazdan cektimmi araba tekliyo kafa atıyo sanki benzin tüptede aynı, motor yaptırdım yeni piston 4 adet , biye kolları, conta takımı, kapak komple degiştirdim hala sorunum devam ediyo, rolanti motorunuda degiştirdim sıfır aldım ama hala aynı izmirde düzgün gidip arabama baktırabılecegim yer varmı. tesekkürler

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş