Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Modifiyeli otomobillere trafikten ceza yağmuru

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda TurkSpace tarafından 22 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Trafik polisleri, modifiyeli araçlara yönelik uygulama yaptı. 175 otomobile 40 bin TL tutarında ceza kesilirken, modifiyeli 12 araca da trafikten men cezası uygulandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Selamiçeşme Ekipler Amirliğine bağlı ekipler, dün saat 22.00’da, modifiyeli araçların yarış yaptığı Kadıköy-Bostancı sahil yolunda uygulama yaptı. Polis ekipleri, camları filmli olan, yüksek ses çıkartan egzozları bulunan ve trafiği tehlikeye düşüren otomobilleri tek tek durdurup inceledi. Gece saatlerine kadar süren uygulamalarda, 175 otomobile 40 bin lira tutarında ceza kesilirken, modifiyeli 12 araca da trafikten men cezası uygulandı. Selamiçeşme Ekipler Amiri Ahmet Duman, “Kadıköy bölgesinde 6 noktada uygulamamız var. Genelde Bağdat Caddesi, Cadde Bostan civarında kontrol noktalarımız var. Bu modifiyeli araçlara, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerince cezalar uyguluyoruz. Cezalar 80 veya 172 TL tutarında. Araçlar aynı durumdan dolayı ikinci sefer kontrol noktamıza takılırsa, trafikten men ediliyor” diye konuştu. Uygulamada otomobili durdurulan Gökhan Çağla ise, “Polisler, caddede ilerlerken egzozun sesinden ve aracın şeklinden modifiyeli olduğunu anladı. Para cezası kesiyorlar. 172 lira ceza yedik. Uygulama güzel; ama ceza yemeseydik daha güzel olurdu. Modifiyeyi seviyorum. Modifiye hayattır” dedi.

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    beni bağlamaz benim araba homologasyonlara uygun, modifiye yapan düşünsün:) hehe

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Şimdi modifiye var, modifiye var.. Mercekli far, jant, yay, cam filmi gibi arabayı güzelleştiren modifiyelere ceza yazılmasını yanlış buluyorum.. Ama o egsoz takanlara yarış yapanlara ceza yazmaları yerinde bi uygulama

4. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yine hazinenin paraya ihtiyacı var herhalde ...

5. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    modifiyeyi sevenin zevkine kimse karışamaz ancak milletin canını tehlikeye atmadığın sürece...

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Avrupadaki gibi uygulamalar olsa bu sekilde illegal şeyler olmazdı.

Almanya ; Tuv onaylı modifiye yada aksesuari araciniza takabiliyorsunuz. Trafikte ve muayenede sorun olmuyor.

Türkiye ; Fabrika çıkışlı sti, evo modelleri polisler trafikten men etmeye çalışıyor :)

Yazı İşleri Müdürlüğünden

7. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Hayir tse damgali belgeli faturalı aksesuarida isletsek yine sorun olmaz ama ruhsata isletmeye bile izin vermiyorlar.
    Yaklasik 5 6 sene önce trtuning dergisinde bununla ilgili bi makale okumustum. Tum belgelerin olmasina rağmen ruhsata isletememislerdi...

Tapatalk Sağolsun :)

8. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bildiğim kadarıyla devletin bir test merkezi yok, TSE üzerinden kurmaya çalışılıyor oda sanayi ihtiyacı için.. Bu durumda yetersiz altyapı üzerine bina inşa etmeye devam ediyoruz... Tabi zihniyet de burada önemli, modifiye = serserilik yaklaşımının da buralarda etkili olduğunu düşünüyorum..

“Polisler, caddede ilerlerken egzozun sesinden ve aracın şeklinden modifiyeli olduğunu anladı." iyi güzel de aracın teknik değerleri, çıkan sesin desibeli hakkında bir ölçüm ve izlenebilir bir kayıt var mı?
    yoksa düz mantık "serseriler arabaları bağırtıyorlar, çekin kenara" mantığı mı var.. ya da araca/sıfata bakıp mı karar verilecek..

Forumda şöyle bir konu buldum, modifiye olayının işletilmesini çalışılmış;
    https://www.hyundaiclubtr.com/28909-trafik-kanununa-gore-modifiye.html
    Bu durumda ben yaptım oldu mu oluyor modifiye yapılınca? Örneğin: Bir chip uyguladık 110 bg era oldu 140 bg buda bizim test sonucu deyip bitiyor mu iş?
    Forumda aracını modifiye ettirenlerden öğrenmek isterim doğrusu.. ruhsatta 140 bg 280 nm era mı yazıyor?

Altyapı konusu bana uygulama oldukça basit geliyor, TUV 'ün istasyonları her yerde var, modifiyeli araçları birçok modifiye dükkanında bulunan basit bir şasi dinamometresi ile burada test edip, onaylatabilirler.
    Her test için TUV e para ödeyecek, devlet komisyon alacak, ayrıca her değişiklik ruhsata işlenecek, yine devlet para alacak.. zaten bir ceza parasını devlet almış olacak belki de ama kimin ne yaptığı net bir şekilde belirlenmiş olacak..

Dış modifiye konusu ayrı bir muamma zaten..

Makasa gelen ceza gibi bunda da maalesef yine devlete para lazım diyorum..

9. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Keşke en büyük cezayı yazsalar,keşke aşırıya kaçanların hepsinide tamamen piyasadan kaldırsalar artık insanlar bıktı bunlardan,kendi egoları uğruna,hem çevreyi rahatsız ediyorlar hemde kural falan dinlemiyorlar tam trafik canavarları

İnşallah ankaradada kapsamlı bir uygulama yaparlar en az 2 ay boyunca her yerde

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Şimdiye kadar doğru düzgün bir modifiye görmedim yay var amortisör var bir bakıyoruz altında çin malı lastikler var,
    chip tuning yapılmış yüzde 20 güç artışı alınmış araçta bir bakıyoruz ki standart fren sistemi var. Advan BBS gibi jantlar takılmış yine çin malı ama taiwan üretimi ha.... markasız lastik takılı. Cam filmi en koyusunu takıyorlar sonra gece dışarısı görünmüyor özellikle uzaklara bakınca bizi görmek isteyen güvenlik güçleri mobese kameraları da dışarıdan bakınca bizi göremiyor ne iş kim var bu arabada kimden gizleniyor diye kıllanıyor adamlar:). Mercekli farların kırılma indisi lümen değeri ışık sızdırmazlığı vs. keserek biçerek yapılyor karşıdan gelirken gözümüzü kör ediyor sonra. Fabrika çıkışı mercekli zenon öyle mi? değil test edilmiş onaylanmış karşıdan araç gelirken ışığı kendi kendine kısan far var sonradan yapılan öyle değil işte. Jantlar deseniz ortadaki plastiği takmayı unutan takmayan var sonra bijon kırıyor ya yolda hızlı giderken kopsa o tekerlek?

otomobili üreten firma zaten bize modifiye olarak birşeyleri sunuyor hem iç mekan hem dış kısım hemde performans manasında sunulan şeyler var toyota nın trd parçaları var hyundai nin spoyleri bagaj filesi:) krom parçaları BMW nin M serisi parçaları gibi ve benzeri şeyler

modifiye Türkiye şartlarında trafikte kullanılan bir araçta olmuyor işte olsaydı ben ilk önce gider ön plakayı söküp sticker yapardım kafadan aerodinamik kayıptır ön plakalar.

Sonuç olarak Trafik Polisi harekete geçmiş durumda, polis kötü bir varlık değilkine? bizi korumak için var biz kötü sürücüysek polis kötüdür değilmi? zaten ülkenin askerine polisine son yıllarda nasıl bakıyoruz ? bu adamlar bu kadar kötü olabilirmi sizce?

bence böyle bir ülkede hazinenin para ihtiyacını böyle şeylerde aramayın bir paket sigara 8-10 lira benzin 5 lira iken modifiye araçların trafik cezaları konusunu ile hazineye gidecek para şeyini gündeme getirip dikkat verilen esas şeyleri değiştirmeyin unutturmayın kafa karışıklığı olmasın iyice derim:)

11. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Direk sahincileri çekecek kenara polis. Ben arabama ayarinda aksesuarlar takmissam beni ne diye ceksin ? Amaç farklı. Devletin para bitti galiba. Herşeye zam geldi en son ceza yazacak bişey buldular. Hadi egzoza yaz. Merceksiz mavi lambalara (xenon demiyorum onlar xenon olamaz) yaz çakar lambalara yaz yüksek müziğe yaz da benim arabamdaki filme niye yazıyorsun modifiye değil ki o bi ihtiyaç oldu artık :(

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    İstanbul'da F1 pisti vardı devleti külliyan zrara uğratan bu tesis en son bir vatandaş tarafından kiralanmıştı , burayı en iyisi değerlendirme şekli bence modifiye araçlarıyla hız yapmak isteyen gençlere tahsis etmek , adamda para kazansın ona göre güvenlik ve sağlık hizmetlerini de versin ve bu gençler umuma açık yollarda tehlike yaratmasınlar diyorum. Ama devletimiz mevcut duruma ceza kesmeyi en makul hizmet olarak görüyor.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    140bin ceza kesilmiş. dış borcumuzu kapatırız bununla(!) bu uygulamayı devlete para lazım düşüncesine bağlamak bence çok yanlış. bizim burada özellikle yaz geldiğinde geceleri uyunmaz oluyor. abartı egzos,değişik kornalar, yanlamalar filan çekilmez oluyor. mercek yok xenon var müthiş göz alıyor, arkasına kocaman sis lambası takıyor hava açıkken yakıyorlar arkasına takıldıysan kör olursun. ben bunları çekmek zorunda mıyım.? bu olayı da polis her önüne gelene de ceza yazıyor noktasına getirmemek lazım. bizim araçta ön cam hariç tüm camlarda film var 6yıldır sayısız trafik çevirmesine girdim cam filminden hiç ceza yemedim.

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Intercity İstanbul Park

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    20dk 250tl. tek bir araç için mi acaba yoksa 250tl verip grup olarak kullanılabiliyor mu.? eğer bir araç içinse çok pahalı.

17. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Bildigime gore halk gunlerinde falan 20 30 TL gibi fiyatlarla piste girebiliyorsunuz. Pazar gunleri falan giren oluyor oyle.

Bi abimiz kendi aksesuarlari var falan demis. Disardan aldiginiz aksesuarla servisten aldığınız aksesuar ayni malzeme ayni mal. Ancak "servisten" aldiginiz icin 2 kati fiyati verebilirsiniz...
    Araca uygun duzgun ve profesyonel olarak yapilan tüm islemlerin arkasindayim. Gayet güzel isler çıkıyor elbet

Tapatalk Sağolsun :)

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Polis mevsimler çalışmalarına başlamış demek ki. Benim için araçlardaki en büyük sorunlar, egsoz, müzik sesi ile xenon ve gereksiz yanan sis farları. Bol bol yazsınlar bunlara cezayı. Cam filmini ihtiyaç olarak görüyorum, güneş aşırı rahatsız ediyor.

20 DK x 2 seans 250 tl diye biliyorum. oraya gidenler genelde performansa dönük araçlar(s2000, sti, evo gibi).

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ses sisteminden ötürü ne kadar ceza yazıyorlar?

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Intercity İstanbul Park

öyle deme abi getz, megane filan da var son sıralarda da olsa :)

Bu Sayfayı Paylaş