Arkadaşlar eğer Zammanlan Arabanızın Motorundan Alışılmadık Sesler Gelmeye Başladıysa Genelde Soğuk Havalarda Sibop vurma sesine benzer Bu sorunu ben yaşadığım için sizlere çözüm olarak yazıyorum....... Bunun nedeni zammanlan birikmiş yanık yağlar neden oluyor ve çözümü Sanayide Bu işten anlayan Tamirçiyi bularak 500 TL yerine 60 tl çözülüyor Uygulama aynen basit (( Motorun yağına 2 Litre Mazot Koyuluyor ve 20-30 Dakika Çalıştırılıyor Bu şekilde Motorun içinde Birikmiş Pislikler yakılarak Aksozda atılıyor....Normalde 12 Tane ventil Değiştirilmesi gerekiyor ama Bu sayede Ventiller açılıyor ve tekra yağlandığı için Motor Tıkır Tıkır çalışmaya başlıyor....Benim Arabada Uygulandığı için sizlerede Tavsiye ederim Motor Rektefe olmuş kadar iyi Ben 100000 km de yaptırdım....
hocam direk motora yağ doldurma yerinden mazotu koyup arabayı çalıştırıp sonra da yağını mı değiştiriyorlar.bi sorun yaratmasın.bizde yapabilirmiyiz bu işlemi.carbon clean gibi birşey oluyor herhalde.hazır yağ değişim zamanım gelmişken deneyebilirim
Bana hiç mantıklı gelmedi, yağ karterindeki mazot yanarak nasıl egzosdan dışarı çıkar ki? Aracınızın fabrika verisi yağ basıncı 21-22psi arasında iken o basınçta mazotla uğraşmayı ben sakıncalı görüyorum. Selamlar.
Yağ karteri yada pompası içinde kalan yağları bu yönteme benzer bir yöntemle eskiden temizlerlerdi ancak o zamanki yağ standartları günümüzdeki kalitede değildi. Bence çok gereksiz bir uygulama, motor içi temizlik istiyorsanız bunun için yapılmış özel kimyasalları kullanmanız gerekir. http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/products_id/274?osCsid=0pg70k0mopbrthcthfmffilkk3 Gibi... Selamlar.
Carbon Clean sadece yanma odası ve emisyon sistemini temizler, bahsedilen konu farklı yerlerdeki temizlik. Selamlar.
çok yanlış bir uygulama bence.. mazot çözücü özelliği olduğu için içerdeki yağın özelliğini tamamen bozar birde bu yağ ile 20- 30 çalıştırıyorsunuz yağsız motoru çalıştırmak gibi bişey bu .. Carbon clean uygulaması var artık günümüzde hiç riske gerek yok.. 4 silindir için 60 lira fiyatıda..
Arkadaşlar Ben Bire bir şahidiyim ve kendi arabamda yapıldı ve hiç bir sorunu yok ve Motor Tıkır Tıkır çalışıyor..slm
Bu işlemden sonra Mazotlan karışık yağ Değiştiriliyor yani Eski yağınızın Değişme zammanı geldiğinde yaptırın..Sonra yeni yağ ve Yağ Filitresi takılıyor
Arkadaşım Bu işten Anlayan birine yaptırın Sanayide .... Benim arabamda yapıldı ve sonuç çok iyi .... Bu sesin nedeni Zammanlan biriken yağ artıkları Ventilrerin çalışmasını engelliyor Benim arabamda 12 Tane bulunuyor Tanesi 25 TL işçiliklen masrafı 500 TL buluyordu ama bu sayede 40 TL işçilik ve yeni yağ ve Yağ filitresiylen haloldu..slm