Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mitsubishi Hollanda Fabrikasını Satıyor

'Sohbet-2' forumunda Nightfish tarafından 8 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    kim alıyor acaba?

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Avrupadaki otomobil uretim kapasitesinin suanda yarısından azı kullanılıyormus. Bununda sebebi AB ülkerinde araç pazarının doymus olması ve giderek satısların her sene azalmasıymıs.

(Ab bölgesinde satıs yapmak için kurulan fabrikaların kapasitesi. Malum uretim maliyetleri doguda daha ucuz. orada uretip ab e gemiyle getirip satmak daha ucuz))

Bu yuzden ne Saab için ne deMitsubishi nin fabrikası için musteri cıkması cok zor. Saab ı alacak olan markası için alacaktır. Fakat, Mitsubishi nin üretim tesisleri ise suanda alacak için ölü yatırımdan farksız olucaktır diye dusunuluyor. )

Fabrikanın zararı ve borcu okadar buyukki fabrikanın degerinden daha fazla oldugu için 1 euro gibi sembolik bir rakama satılıyor.

4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Saab için görüşmeler başlamış, 2 haftaya kadar satışının olması bekleniyor. Çinliler el attı tabi ki. Bu Mitsubishi fabrikasını da Saabda aradığını bulamayan Spyker alır gibi geliyor.

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; ">Saab'ı alacak olanlar fabrikasından dolayı değil markasından dolayı alıcaktır. Burada iseMitsubishimarkası satılmıyor, Hollandadaki fabrikayı ve fabrikanın borcları devrediliyor. O fabrika da ise hali hazırda Citroen < Fransız markalarını boykot ediyoruz > için üretim yapılıyormus. Fakat, Citroen < Fransız markalarını boykot ediyoruz > in fransadaki fabrikası bile tam kapasite calısmadıgı için o bile talipli olmayacagını acıklamıs.

Avrupada üretim pahalı oldugu için Avrupalı araba üreticileri bile artık iş gücü ve enerji kaynaklarının ucuz oldugu ülkelerde üretip dünyaya satıs yapıyorlar. Kendi ülkelerinde ise iç pazarı karsılayacak (AB bölgesi) sekilde üretim yapıyorlar. Bu fabrikayı alacak olan firmada ab pazarında üretim yapmanın maliyeti goze alması gerekiyor veya kendi kapasitesini artırmak için bu makineleri ve iş gücünü kullanmak ister. Fakat, trend suanda uzak doguda ucuza üretip, daha fazla rekabet ederek kar etmek.

Bu Sayfayı Paylaş