Arkadaslar malum bu yıl bütcem biraz çalkantılı gidiyor. Tüm bunların üstüne hatırlarsanız aracıma hırsız girip bagajdaki cantayı götürmüştü. Aylardır kaskomu' da yeniletememiştim. Kasko ortalama 1.600 tl civarı tutuyor. Cok yerden fiyat aldım. Neyse vaziyet buyken internette bir firmanın " mini kasko extra " isimli hizmet paketine rastladım ve fiyatı cazip geldi yaptırdım. Bu kaskonun yıllık bedeli sadece 299 tl.. Bitmeye yakın yenileyecekleri zorunlu trafik sigortama'da neredeyse %40 indirim sözü aldığım için yaptırdım gitti. O indirim ile beraber 199 liraya gelmiş oluyor bu kasko.. Fiyat bu kadar ucuz bu iyi taraf ama kapsamı kısıtlı arkadaslar.. Aracı 50.000 tl' ye kadar teminat altına alıyor. Fakat teminat ödemesi için 2 taraflı bir kaza şartı var. Yani boş yolda allah korusun uyuyup tarlaya düşerseniz teminat yok. Terör, yağma gibi spesifik şeylerde teminat dışı.. Özetle bu kaskoda 2 aracın birbirine zarar verme şartı var. Ben aracıma istatistiki olarak en cok 2 taraflı kazada zarar gelebileceğini ön görerek, bütce faktöründen de ötürü bunu yaptırdım. Misal güneydoğuda otursam falan ( terör ) yaptırmazdım. Dileyen arkadaslar sigorta firmasını özelden isteyebilir. Buraya yazmadım reklam olmasın.
araç pahalı olunca fiyat yükseliyor tabi. bu ay 2009 getz otomatik yaptırdım karşı tarafın değer kaybından açacağı tazminat davalarını bile karşılıyor 510tl. ayrıca ben acentenin en az kasko şirketi kadar önemli olduğunu düşünüyorum. ben kaza yaptığımda fotoğraf bile çekmedim aracı servise götürdüm işlemleri başlattılar bırakıp döndüğümde ikame araç evin kapısında beni bekliyordu. ne servisle araç için ne de sigorta şirketinin prosedürleriyle uğraştım. herşeyle acente uğraştı.
Generali sigorta mı? Geçen sene ödediğim sigorta bedelinin üçte 2 fiyatını önerdiler MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Evet generali.. Bilhassa zorunlu tafik sigortasında çok rekabetçi fiyatları var.. Daha ucuzu yok gibi...
Bu generaliyi birde benim aramam lazım yalnız kasko bana çok basit geldi malum ortam iyi değil nerede ne olacağı belli olmaz. iPhone 5C den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.
İşte teminat kapsamını poliçeden önce iyi inceleyip ihtiyaçlara göre karar vermek lazım.. 1.600 tl yerine 299 tl ( yapılacak indirimle 199 tl ) çok çok iyi bir fiyat ama kapsamı dar.. Sadece 2 taraflı kazayı sizden taraf olarak 50.000 tl'ye kadar garanti kapsamına alıyor.. Mesela karadenizde sel olayları çok olur, rizeli biri yaptırmamalı.. Yada terör bölgelerinde oturan.. Ama işi evi güvenlikli kapalı otoparkı olan biri yaptırabilir.. Başka bir deyişle kasko 1.600 lira diye istanbul trafiğinde kaskosuz gezme çılgınlığı yapmaktansa bu fiyata bunu yaptırmak bence iyi bir alternatif.. Misal çantam çalındığında bu kasko olsaydı 750 tl ödeme alacaktım.. Araç içi hırsızlığı ( bagajdan olması kaydıyla ) karşılıyor..