Daha önce gerçek anlamda hiç testetmemiştim. Bugun test ettim. 210 KM = 32 Lira Yani Km de; 152kuruş (180 uzun yol + 30 şehir içi ama şehir içini de uzun yola kattım. Ayrıca 45-50 dakika klima 1de açıktı zaten yetiyor) Not: Gaz 1.98 Milangaz Bir dip not daha: Hızı kaza yaptığımdan beri çevre yolu hariç sevmem çünkü arabanın tek beğenmediğim yönü frenleri, absde yok zaten ayrıcada bayram trafiği https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 110u çok nadir geçtim desem yeridir. Gerçekten şok oldum. Bana inanılmaz harika bir değer gibi geldi. (Arabamı satacaktım şimdilik vazgeçtim, bu hafta 100bin bakımı ve yağ değişimi sonra yola devam Siz ne dersiniz bu konudan anlayan arkadaşlar?
cok guzel bence eger kı bu yanlıslık yoksa ben 80 tl ıle 430 gıdıyorum uzun yolda <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
hem nasıl .198 orada gaz burda 2.46 dan asagı yok ))) sen farklı bı ulkedemısın <div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
Türkiye, Milangaz Yanlışlık yok dostum. *** TL olarak değerlendirmek hatalı aslında. 100 Kmde kaç litre gaz yaktığımıza bakmalıyız. Üşünmedim sağlıklı bilgi adına hesapladım. (1.98den aldım ben gazı) 100 KM = 7.8 Litre gaz Bu durumda... Ben 100 Kmde 15,5 TL yani kmde 155 kuruş yakıyorum. Ama gazı 2.46 dan alan arkadaşım. Bende gazı ordan alsam. 100 Kmde 19.2 TL yani kmde 192 kuruş yakarım. *** Sonuç olarak kuruş hesabı hatalı sonuç veriyor. Aslolan tüketim miktarıdır. O da 100 Kmde 7,8 Litre Gaz tükettiğimdir uzun yolda. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
@metehan ben farklı bir sey diyeceğim ama kusura bakma..nasıl brc sistemden memnunmusun ne kadar sürede kullanıyorsun e bir sıkıntı oldu mu şimdiye kadar??
benim yumurta kasada da benzer bir tüketim var. araç hafif motor iyi durumda ve bakımlı ise gazada fazla yüklenmiyorsanız bu değerler normaldir. milenyum kasa ağır fakat 16v olması nedeniyle yumurta kasa ise hafif fakat 12v olması nedeniyle benzer yakıt tüketimi değerlerine sahipler. gazın ucuz olması burada size faydalı gelmiş.
Kırıkkale Milangaz. Sanırım Türkiye'nin en ucuz gazı. Eskiden daha ucuzdu da arka arkaya iki Milangaz var o yüzden sürümden kazanç ikiye bölününce biraz arttı. Yoksa 1.90 falan olurdu sanırım. Motor iyi durumda. Bakıma önem veririm. Hava filtresi orjinal kullanırım. Kusura bakacak ne var ki. Birbirimizi yardımcı olmak için buradayız. Ben arabamı 2010 Aralık'ta aldım. Lpg Haziranda takılmış. Memnuniyetime gelince; bugüne kadar yani 10 aydır bir kere bile bakım yaptırmadım 10000km oldu ben alalı ve hiç bir sorunda yaşamadım. Benim lpg/benzin butonu da çok güzel yerde. Vites kutusunun solunda kibar küçük bir dijital tuş. Yalnız bir dost tavsiyesi bence simit tank kullanma. Arabayı aldığımda lpg olmasaydı asla simit taktırmazdım. Lpgciler sana simitte ısrar edecektir, çünkü onlar için takması da çok kolay oluyor. Ama kullanım açısından hiç iyi değil bence. Birde bildiğim kadarıyla Hyundai sıfırda lpg talep edilirse BRC kullanıyor.
simit tankın nesi kötü peki, ben ikisini de kullandım, ikisi de aynı performansı gösteriyor(doğal olarak) silindir tank bagajda yer kaplıyor, simit görünmüyor.
@metehan teşekkurler bilgi için.. simit tankta haklı arkadaş şöyleki hali hazırda kullanabildiğim iki arac daha var ikiside renault biri 1,6 motor biri 1,4 motor..1,6 motor olanında brc sistem ve simit tank var..gösterge hiç bir zaman randıman vermedi vermiyor..aracta gaz bitiyor otomatik benzine geçiyor ama gösterge full gösteriyor..1,4 motorda ise atiker küçük slindir tank var tombulca biraz sorunsuzca kullanıyoruz bir sıkıntı yok..silindirle simit tank arasındaki farkı yasayanlardanım kısaca