-Merhaba arkadaşlar... 2 yıldır kullanmakta olduğum 2002 model 1,5 gls lpg li karaşimşeğimi bu gün sattım.. [/url][/IMG] Bu benim ikinci aracımdı... daha önce 92 model reno springim vardı... Hyundai'den: seriliği, yakıt ekonomisi ve rahatlığı yönünden gayet memnun kaldım... Bundan dolayı sadece Era'lara bakıyorum... - İlanlarda Antalya Manavgat'ta bir tane 2010 model 1,4 lpgli Era Team buldum... yalnız aklımda soru işareti kaldı... araç 120 binde olmasına rağmen expertizde motor yüzde 82 çıkmış... sizce bu araç revizyon ister mi? 1,5 milenyumda bulduğum atikliği bu araçta da bulabilir miyim? değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
350 bin deki dizel eranın yüzde 89 motor performansı çıktığını gördüm 180 bin deki kendime ait dizel eranın yüzde 85 motor performansı çıktı Bana göre aracın daha önceki kullanım ve bakımına göre bu değerler değişiyor Lpg li olması performansı etkilermi bilmem ama bence de km ye göre düşük çıkmış gibi geldi motor performansı.
Motoru bitik araba yazilimla %100 cikabiliyor. Ayrica ekspertizcilerin dyno hikaye, goz boyama Mobilden gonderildi.
@MSC peki serdar bey, yeni araç alacaklara ne tavsiye edersiniz ? Yani expertiz dyno hikaye ise en iyisi servis'e mi göstermek ?
Eğer performans sizin icin olmazsa olmaz bir kriterse 1.4 era sizi bir miktar uzebilir. Mutlaka aracı almadan once test edin aldıktan sonra mutsuz olacağınız bir araca binmektense test edip almak cok daha mantıklı.Yakıtı sizi kesinlikle uzmez. Konfor tartışmalı bir konu ancak herkesin bildigi bir gercek era cok konforlu bir arac degil. Tum bunların dışında suna ozellikle dikkat edin suan piyasada cok fazla 2011-2012 yuksek kilometreli era var. Hemen hemen hepsinin ortak özelliği direksiyonlarinda veya alakasiz yerlerinde parlak kaplamalar. Araçları gidip gormedim sahipleriyle konuşmadım yanılıyor olabilirim ancak taksilere ötv indirimi geldikten sonra bu kadar cok 2011-2012 100.000+ kilometrede era görmeye başladım. Bu araçların bence ciddi bir kısmı taksi çıkması. Ayrıca simdi taksileri kaplayarak sarı yaptıkları icin boyasiz vs. olabiliyorlar. Taksi çıkması alınmaz demiyorum temizse içinize siniyorsa alın Simdiden hayırlısı olsun
-öncelikle değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim... Sayın Samuelerto tavsiyenize uyarak benzinliden vazgeçtim... çünkü performans benim için olmazsa olmaz... hatta hyundai tercih etmemin bir nedeni... -- sanayiideki tanıdığım ustam facesini karıştırırken tesadüfen bir arkadaşının aracını satışa çıkardığını görmüş... dizel 2008 model team modeli... güvenlik paketi yok 89,900 km'de... hasarsız, hasar kayıtsız, servis bakımlı... aracı expertize soktuk bütün parçaları orijinal boyasız çıktı... fiyatta anlaştık, ancak notere yetişemedik, kısmetse yarın aracı gidip devralacağım... resim eklemeyi becerebilirsem fotolarını paylaşacağım.... ---tekrardan ilgi ve alakanız için teşekkür ederim...
hayırlı olsun inşallah... Era'nın dizelinin tadından yenmez... Konfor için ise muhakkak bişiler yapılır...
teşekkür ederim... daha önce 2002 model milenyumum vardı... onu iki yıl kullandım... ondan önce de 92 model springim vardı... onuda yaklaşık 2 yıl kullandım... ehliyeti aldığım araç ise albea idi... başka bir aracın direksiyonuna geçmedim... --aracın devri ve bakımları derken saat 16,00 oldu... aracı kullanmak o kadar hoşuma gitti ki eve az önce (02,30) geldim.. araba kullanmak hiç bu denli zevkli olmamıştı... lüks araba kullanmadığım içindir belki ama konforu için mükemmel diyebilirim... seriliği ise harika ötesiydi