2000 model milenyumum yağ kaçırıyor bü yüzdenmotorunu dün gazla yıkattırdım bugün baktığımda motorunüst plastikleri tutan vidalarından yağ kaçağı varacaba büyük bir problemi mi var başımı ağrıtır mı?
önemli birşey olacağını sanmam. üst kapak contasını değiştirin düzelir contada çok pahalı değil. ben değiştirtmiştim.
önceden damlatıyordu yine ama pek önemsememiştim 3 hafta araba aynı yerde durunca bir baktım altı yağ olmuş ve yağ manifolt ta yanıp koku yapıyıor ustaya goturdum oda yağ dağılmış yıkayalım dedi ama inşallah dediğin gibidir
en üste gri plastik var altında siyah plastikleri tutan görebildiğm kadarıyla 6 tane vidanın etrafında yag kaçağı var bu siyah plastiğn altında turuncu lastik gibi birşey görünüyor acaba o olabilir mi?
Buna terleme deniyor. Çok ta elzem bir durum değil. Yağ kaçağının tapa dan olduğunu düşünüyorum. İhtimali yüksek tapa contası kaçırıyor olabilir. Aracınızı çalıştırmadan önce 2 günde bir yağ çubuğu kontrolü yapmayı ihmal etmeyin..
yağ o kadar fazla damlatmıyor 3 ay oldu yağ değiştirelieklemedimdaha hiç fullun biraz altında ama işte korkuyorum hafta sonuuzun yola cıkacagım bir problem yaratır diyearaba 2 yıldır bendeönceden böyle bir durum yoktu.
sorun olmaz, benim aracımda 2 seneden beri var buna benzer bir durum. yağ seviyesini kontrol edip istediğiniz yola çıkabilirsiniz.
cevaplar için herkese teşekkürler içim yine de rahat etmiyor bu işlerde biraz titizim başta geçer belki dedim amaen iyisi yarın bir ustanın yolunu tutayım.
bugün ustaya gittim mursel arkadasımızın dediği gibi üst kapak contasından kaçırıyormuş lastik kurumuş 5 parçada çıkardık... mesajıma yanıt veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim..
Orjinal taktırmazsanız aynı sıkıntıyı tekrar yaşama ihtimaliniz yüksek, yan sanayi contalar sıkıntılı oluyor.
Bu tiphassas ve milimetrikürünlerde orjinal daha sağlıklı oluyor, yan sanayilerin başarı oranı malesef düşük. İnşallah sıkıntı yaşamazsınız.