Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Milenyum kasa arkadan gelen tıkırtı sesi

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda ffac tarafından 12 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. ffac

ffac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    arkadaşlar merhaba 1sene önce 195*50*15 lastiklerle beraber 15 inç spor jant taktırdım önceleri hiç birşey farketmiyordum ama arkaya biri bindiğinde gelen sürtme sesiyle amörtisörlere takoz koydurmakla beraber daha sonra da amörtisör dahil üst takozlar dahil aklınıza gelen herşeyi değiştirdim ama arıza bir türlü geçmedi normalde hiç bir şekilde ses yok ama arkaya 150 - 200 kilo kadar insanlar oturduğunda bu takırtı sadece parke taş dediğimiz yollarda geliyor.
    Böyle bişey başına gelen var ise yada bilen bi arkadaşımız yardımcı olursa çok sevinirim

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yalçın abi, bende 195*50*15 lastiklerle beraber 15 inç spor jant taktırdım ama taktırırken, hiç takozla uğraşmadım, tavsiye etmediler, takozun arkaya yüklü binimlerde arka yay ve amotisör düzenine zarar vereceğini söylediler. Aracımın kampanalardan ve jant göbeğinden bir miktar ölçerek aldılar... Şimdi arkaya cüsseli abilerim bile binse şükür sıkıntı yok. Bence sizde kampana ve jant göbeğinden aldırın.

Birde sizde milenyumcusunuz, bu arabaların malum arkası yere yakın bende azcık yükseltip şöle ralli arabası görünümü vermek istiyorum, kaça mal oldu yükseltme ?

3. Muhammed

Muhammed Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    115
    Ad Soyad:
    Muhammed
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    aynı araç bende de var...
    geçen sene aynı sıkıntı bende de olmuştu 195x50x15 de 195x55x15 de sürtüyordu arka çamurlukları bile çekiçle içe doğru kıvırttırmama rağmen ne çektiğimi ben bilirim uyuz olurdum...
    185x55x15 taktım şuan için sıkıntı yaşamıyorum çok şükür tavsiye ederim 185x55x15

Tilki bunu beğendi.
  4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    peki, muhammed kardeşim , 195x50x15 den 185x55x15 e geçince araç konforu artmıştır dimi....? bende 195x50xr15 var sanki yanak incelince konfor azaldımı ne yakıtda yüksek gibime geldi ? Peki ben tutup, 185x60xR15 yapsammı ki konfor için ? Yoksa 185x55x15 idealmi ? Ne dersin...

5. ffac

ffac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ben sadece orjinaliyle aynı artı 1 takoz koydurdum her tamirciye de sordum takozun bi sıkıntı çıkarmayacağını söylediler ama benim amortisör aksamı yaylar üst takozlar yeni taktırdığım gibi denedim yine aynı. Arka kısma gelince eskiden okdr basıktıki çok kötü görünüyordu takozla kaldırdım arkasını 15 lira iki takoz bi de tamirci alıyor okdr araç çok farkediyor tavsiye ederim. Kampanalardan da aldırmışmıydın sen?

Tilki bunu beğendi.
  6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tabi kampanalardan ve Jant göbeğinden aldırdım.... Konyada kaç yere gittim, aracımı yükseltmek istiyorum diye, herkez: "Napcan, şahin gibi olur, leylek gibi olur" dedi. Halbuki bence bu araca renkli jant (beyaz yada sarı) takacan azcık tatlı kaldırıcan, ralli arabası gibi oluyor. Hatta koreden bi foto görmüştüm önü az arkayı daha bariz kaldırmışlar, araba önden öyle seksi gözüküyorduki..... uff...

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mesela benim şu an altı yere sürtmüyor, tekerlerde sürtmüyor ama, kaldırıma yanaşınca kapılar sürtüyor, yada kasislerde, çünkü götü yere yakın oldu... Mesela abi senin tekerler ile kaporta arası kaç parmak ? ben o aralığı yükseltmek istiyorum

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    @tilkikrar
    4 amortisör için ket koydur fazla yüksek olmazsın 2-3 sn kalkar.
    Oda yeter.

Tilki bunu beğendi.
  9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Toz lastikleri düşündürüyor.

Tilki bunu beğendi.
  10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ket ne ogün abi ? nete yazdım bişi çıkmadı, bizim burdaki sanayiciler anlamaz valla :)

11. ffac

ffac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bende senin gibi isteyip yaptırdım ama benim ön yayalar birer bakla kesitridim arakalarada dediğim gibi orjinaliyle aynısından birer takoz koydurdum . Önler lastikle hemen hemen sıfır arkalarda 1,5 parmak kadar lastikle kaporta arası açık görünüyor. İlk başta seninki gib yani orjinaliydi ama arka kısım çok basık geliyodu bana . Bu şekilde görmelisin araç karşıdan harika duruyor

Tilki bunu beğendi.
  12. ffac

ffac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bende öyle bi deniyeyim beli dediğin gibi yaylardan ses çıkıyodur dışardan araç yürür halde bakıldığında yay vuruyormuş gibi ses geliyor sen nereye aldırttın kampana ve jantlardan ?
    Senin Makinaya sarı jantta çok süper yakışırdı ama beyaz da süper olmuş ön panjuru çıkartıp ızgara kestirmeyi düşündünmü hiç ?

13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben kampana ve jantları, sanayide tornacı var, hem torna hem jant felan düzeltiyor, orada aldırdım.... Daha doğrusu özel hunday servisine götürdüm o söktü götürdük, adam milim ile ölçtü ve kestiler daha doğrusu makina ile jant ve kampanayı törpülüyor abi...

Makinaya beyaz jantdan sıkıldım, dediğin gibi abi şöle altın sarısı renginde bi janta geçicem şimdi. ön panjuruda azcık zamanla parlak yerlerinin atmasını bekliyom, sonraki düşüncem füme rengi çerçeveli ızgara takıcağım.

Şunun gini abi, karbon çerçeve için petek ızgara... Tam arkasınada Açık hava filtresini bir şekilde denk getirip, buradan direk soğuk havayı çektireceğim makinaya inş...

14. Muhammed

Muhammed Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    115
    Ad Soyad:
    Muhammed
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    50 yanak da kasislerden geçince 55'e göre çok vuruyor içeri ses tak tuk bana öyle geliyodu...
    195'den 185'e geçince sanki araba biraz daha seri hızlı oldu gibi...
    herşeyden önemlisi sürtmüyor arkası.
    185x60x15'in konforü daha iyi olabilir geniş yanak olduğu için ama görüntü için istiyorsan 55 yanak daha iyi tabi ne kadar ince olursa yanak o kadar güzel görünüyor jant...

Tilki bunu beğendi.
  15. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eyvallah, en mantıklısı 185x55x15 o zaman...

16. ffac

ffac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kardeş benim ses te ondanmı geliyo dersin bendede çukurlara girdiğinde yapıyor ama araç boşken tık yok seninde öylemiydi

Bu Sayfayı Paylaş