Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Milenyum Kasa Arka Stop&Sis Birleştirme... :)

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda TuracENGIN tarafından 29 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Merhabalar... Ne zamanadır bunu paylaşmayı planlıyordum... Bir türlü fırsatım olmadı... Yıllardır aklımdaydı bu... Artık aklımdan çıkıp arabama geçti... :)

Başlıyoruzzz.... :D Öncelikle bagaj içi kaplamayı sökeceğiz... [​IMG]
    Bu vidaları söktükten sonra işaretli yerden kaplamayı tutan bir klips var... Dikkatlice kastırarak kaplamayı çekiyoruz... Tırnaklar biraz sıkı tutuyor dikkatli olun kaplamayı kırmayın... :) Benden uyarması... :) [​IMG]
    Ben arka sis lerimi iptal etmemek, lazım olduğunda sislerimide kullanabilmek amacıyla iki kabloyu birbirine bağlarken araya bir anahtar koydum... Normalde şekildeki işaretli kabloları birbirine bağladığınızda arka stop ile arka sisleriniz birleşir fakat arka sis lambanızı yakmak istediğinizi takdirde fren lambanızda yanmaya başlayacaktır... Sis e gelen kabloyu direk kesip bağladığınzda da malumunuz üzre sisleriniz tamamen iptal olacaktır... Ben hem işlevselliği yitirmemek hemde görselliği artırmak amacıyla böyle bir çözüm buldum... Tavsiye ediyorum gayet kullanışlı oluyor... Bu anahtarı yapmak için size tek bir kablo yeterli... 30-40 cm uzunluğunda bir kabloyu tam ortasından ikiye kesin... Kesik uçlara bir buton lehimlediğinizde işlevsellikten ödün vermemiş oluyorsunuz... Sıra geldi kablolarımıza... Renklerini tam hatırlamıyorum fakat burada hangi soketteki kabloların olduğu açıkça belli... Sizde izolasyonları sıyırdıktan sonra yaptığınız butonlu kablo ile bu iki kabloyu birleştirirseniz stop ve sisleriniz birleşmiş olacaktır :D [​IMG] [​IMG]
    Şimdi işe başlamadan önce açtığımız kabloyu tutan bandın yerine yeni bandımızı sarıyoruz ki titreşimlerden kaynaklı olarak yaptığımız bağlantılarda sorun çıkmasın... [​IMG]
    Ardından sanki bizleri daha önceden düşünmüşcesine hazırlanan deliklerin üzerindeki tıpaları çıkartıyoruz... Bu deliklerden anahtarlarımızı çıkaracağız bagajın içerisinde doğru... yalnız butonun arka tarafını resimdeki gibi sağlamca izole edin... Elektrik şakaya gelmez... Mazallah arabanın alevleriyle sigara yakmaktan başka çareniz kalmayabilir... Aman diyeyim dikkat... İzolasyonları çok sağlam yapın... [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Ve işte gece ve gündüz resimleri.... :) [​IMG] [​IMG] (Arkadaşlar bu resmi yalnızca bu konu için çekmediğimden dolayı 4lüler yanık kalmış... Fren lambasıyla ilgisi yok 4lülerin... :D)

2. aaaccc

aaaccc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    güzel çalışma olmuş tebrikler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif fakat trafik çevirmelerinde arada sis partisi veriyorlar ona denk gelmeyin bence

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :D birkaç güne kadar ayırıcı düğmeyi içeriye direksiyonun yanına alacağım... :D hiç sorun olmadan geçeceğim artık çevirmelerden o düzende bittikten sonra... :D

4. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    6 tane yanıyor:D

bende ön parkları yan sinyallere bağlamak istiyorumda heralde bi elektrikçiye yaptırırım uğraşcak zamanım yok

5. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :D :D bu halde bile birisi gelipte 'fren yaptığını görmedim' derse o zaman birtarafımla gülerim artık :D

6. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Turaç döktürmüşsün de artık arabanın detaylı fotolarıı görelim demi

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :D:D:D abi sen gözünemi kestirdin benim arabayı naaptın anlayamadım ki :D Yıkatcam yıkatcam... Yok yıkatamazsam haftasonu kendim yıkayacağım artıkın D:D::D:D:D:

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    frene basınca yanıyorsa bence çok akıllıca olmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    evet koray... frenlerde devreye giriyor...:D

Bu Sayfayı Paylaş