herkeze iyi pazarlar arkadaslar aracımın bagajdan toz alması benı yıldırıyor bagajdan gıren toz koltuktan ve pandizotun ordan ıcerıyo sızıyor buna ne gıbı bı care bulabılırız.bagajın ıcıne ve arka koltugun altına bırseyler kaplasak acaba toz gırmesını engellıye bılırmıyız
Bagajı açın sağ ve soldaki döşemeyi sökün.Orda hava kapakçıkları var onları komple sert bir malzemeyle kapatın bir daha toz girmez.
o hava kanalalrı bide stepnenin orda tıpa olması gerek 2 tane onalr açıksa ordanda toz alır bagajın iç döşemelerini kaldırın sağ ve sol tarafta havalandırmalar var onları tıkayın
tesekurler tıpaları warda dosemelrı sokup tıkarım onlarıda sağda lpg tankı war o zorlar bıraz benı baska bı nedenle toz alabılıcegı yer warmı acaba
Sadece bahsettiğim yerleri kapat başka bir şeye gerek kalmaz.Admiremde aynı sorun vardı kapakçıkları kapattım sıkıntı kalmadı.
2 tıpa stepnenin altında, 2 havalandırma kanalı da sağ ve solda birer adet vardır arkadaşların dediği gibi. havalandırma kapakları açık kalmalı bildiğim kadarı ile. arka tamponu sökük bir araçta(hyudai değil kapak kapanıp-açılır şekilde idi) kapılardan biri kapatıldığında o kapakçıklardan anlık hava çıkışı oluyordu. bu kanalları tamamen kapatmak belki araç içi basınca ve camların zorlanmasına neden olabilir. mühendisler koydu ise bir bildikleri vardır diyorum. benim accentimde sökmüştüm o kısımları temizleyip aynı şekilde takmıştım. hiç toz sorunum olmadı orjinal haliyle.
tamponu sökmeye gerek yok sökmeden çıkardım samdel kesip birebir yaptım ama tam kapamıyor kafaya taktım yapacam.
Accent Bağaj/Arka Tampon Havlandırma ızgarası Hk https://www.hyundaiclubtr.com/7729-accent-bagaj-arka-tampon-havlandirma-izgarasi-hk.html
Tamamen kapatılması araç içinde basınç oluşturup kapıların ve bagajın kapanmasını zorlaştırır ayrıca bagaj içinde buhar ve kötü hava birikimine neden olarak çürüme ve küflenmeye neden olur.
arkadaşlar ben çözdüm eger üstündeki kpak var işe çözüm lastik kaucuk satan yerlerden ince slikonlu lastikler var 35-40cmuzunluk eni 6-7 cm alın kasada lastiğin geçme yerleri var oraya önceden ince kartonla sablon çıkarın çıkartınız sablonu almışolduğunuz ince lastigin üzerine koyun düzgün bir sekilde kesin yanlız lastik giren yerleri çok düzün ve biraz uzun kesin aradan geçirin tam oturup bosluk yoksa olmustur.aslında siteye nasıl resim atılır tam bilmiyorun resmini atardım.