Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

milenyum accent külbütör conta değişimi sonrası terleme halen devam ediyor

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ss38 tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. ss38

ss38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    selamun aleykum arkadaşlar Accent 1.5 2001 model milenyum var motor üstündeki saplamaların yağlandığını fark ettim ve motorun arka kısımındaki cıvatalarda aynı şekilde yağlanma söz konusu Hyundai servisden orijinal külbütör kapak contası aldım ve sanayide değişti siyah silikon tarzı bisey sürülüp 1 hafta sonra tekrar bakmak için açtığımda hafif hafi yağlanma vardı sildim bi kaç gün sonra baktım daha az vardı bu sefer ustanın yanına gittim ve kesinlikle terleme olmaz dedi saplamaları kontrol etti normal dedi içerde yağ kalıntısı varsa o çıkıyodur dedi yıkatıp tekrar bak dedi sizce öyleveyabaşak iihtml varmıdır. kış geldği için araca pek binmiyorum şimdiden cevap için teşekkürler.

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim aracımdada olmakta 2000 model km 195 bine dayandı, ustalar normal dediler, sadece yıllık bakımlarda bi kontrol edilmesi gerek denildi. Bende kışlık bakımda baktırdım, sildiler bir müddet sonra gene az bir terleme olmuş... bence doğal ama genede isterseniz, bir başka ustaya baktırınız.

3. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    aynısı benim getzde de var külbütör kapak contasından terleme yapıyor ustaya gösterdim önemli bişey değil terleme yapmış bi ara getir çok rahatsız ediyosa değiştirelim dedi tek sıkıntısı inanılmaz koku yapıyor terleyen yer sıcağı görünce

4. ATAKANKY

ATAKANKY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ATAKAN KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selamun aleyküm.

Kullanılan sıvı contada çok önemli. Ben alman malı sıvı conta kullandım. Ancak ben kapağıda komple değiştirdim. Kapakta bulunan 1 civatanın üzerinde yağlanma oldu. O civatayı söküp, temizleyerek, civataya sıvı conta sürüp, yerine montajını yaptım. Şuanda hamd olsun yağ sızması yok hiçbiryerde.
    Arada yağını kontrol etmelisin, eksilme varmı yokmu, görmen gerekir. Birde Triger kapağını söküp oraya bak. Oradanda kaçırıyor bazen, kapalı olduğu için oradaki kaçak pek farkedilmiyor. Ama ufak tefek terleme gibi olma durumu varsa, pek sıkıntı olmaz kanısındayım.

5. ss38

ss38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ve aleyküm selam cevaplar için hepinize teşekkür ederim.dediğiniz gibi bi zararı yok yağ eksiltme falan yapmıyor contayı orjinal conta ile değişti usta siyah renk sıvı conta sürüldü.ama forumda arama yaptm bi çok arkadaşın conta değişimi sonra trleme olyı kalmamış dediğiniz gibi birz takıntıvar araba konusnda atakn rkadaın dediği gibi cıvatalrdan yapıyo başka bi yerden değil pei ustanın dediği gibi içinde kalan yağ olupda tekrr aynı yerden atma olasılığı varmıdır

6. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    walla hocam admirede bende de vardı son zaman cok rahatsız etmeye basladı.gittim aldım contayı usta arkadasım değiştirdi.sonra motoru yıkattım.2 sene gider sonra yine hafif hafif baslar dedi.sonra sattım zaten.sanırım conta bir süre sonra özelliğini kaybedip terlemeye sebep oluyor.bana göre sadece motor kirliliği.

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hocam kapağın kenarında kılcal bi çatlama var ise belki oralardan kaçırıyor olabilir bi müşterimizin başına gelmişti öyle yumurta kasası vardı onunda aynı bu şekil kaçırıyordu 3 kez conta değiştirdik banamısın demedi en sonunda çıkma bi kapak taktık sorun çözüldü aslında korkulacak birşey değil yağ eksiltme filan yapmaz sadece kaputu açtığınızda gözünüze batar :D

8. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    aynen benim gibi kaputu açtıgında sürekli tertemiz motor bulmak isteyenler için zor :)

9. ATAKANKY

ATAKANKY Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ATAKAN KAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar, gogo arkadaşın dediği gibi kılcal bir çatlakta olabilir. Bende böyle bir sorun vardı, bende conta değiştirip, kapağı sıktığımda kapak çatladı. Kendi hatamdan ötürü olan bir durum zannettim. Ancak triger kapağının oradan aşağıya devamlı yağ sızmış daha önceden. Ozaman anladım oradan kaçak olduğunu. Sonra yeni kapak aldım Aksaraydan. Contayıda tekrar yeniledim. Ancak sıvı contayı bolca sürmek gerekir. Birde civata deliklerininin kenarlarınada halka şeklinde bu sıvı contayı sürmek gerekiyor. Bir tane civatanın deliğine fazla sürmediğim için oradan kaçırıyordu. Civatayı sökerek deliğe sıvı contayı bastım ve civatayı tekrar yerine taktım. Hamd olsun şuanda sıkıntım yok. Arkadaşın dediği gibi. Kaputumu açtığımda temiz bir motorla karşılaşıyorum. :)

10. ss38

ss38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    hepinize teşekkür ederim dediğiniz ihmal olası aynen öyle kaputu açtığım zaman direk gözüm oraya gidiyo olmadı kapağı değiştirtirim ama merak ettiğim soru aslında ustanın verdiği cevap yağ kalıntısı varsa o çıkıyordur yani kapağın içinde kalan yağ terleme yapıyordur diyor bu konuda fikriniz nedir

11. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    olabilirde nereye kadar belli bir süre sonra sona ermesi lazım.dediğimiz gibi sıkıntı çıkaracak bir durum değil.motoru yıkatın ve gözlemleyin durumu.

12. ss38

ss38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    eyvallah

13. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Bugün bende getzimin külbütor contasını değiştirdim servisten orjinal conta aldım 65 liraya. Ustam sıvı conta kullanmadı problem olur mu? Ayrıca eski artıkları hiç temizlemeden yeni contayı direk taktı. Temizlemeyecekmisin dedim bişey olmaz dedi ustam da tanıdık ses çıkaramadım içime oturdu şimdi. WD40 la temizle kenardaki artıkları dedi iyice kafam allak bullak oldu. Tork anahtarı falanda kullanmadı.

İçimi rahatlatabilecek biri varmı ? :) Tekrar söküp taksam mı diye düşünüyorum. Somunları sıkarken ne kadar sıkmam lazım?

14. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Tork kullanılmaz zaten aşırı sıkılırsa bakalit olduğundan kapak çatlar riskli olur ama benm aracımdada oluyordu aynı olay artık yağ kaçırmaya başlıyordu kolay değil 15 sene sonra ilk defa söktüm conta kaskatı çıkmıştı üzerinden sanayiden orjinal almıştım geçen sene 30 liraya hemen etrafını temizleyip contayı taktım yanlız takarken sıvı contayı emniyet amaçlı bi tek kapağın boğazlarına ince geçtim 1 ay sonra baktım kaçak yoktu yanlız bişey farketmiştim terlemeler civatalardaki rondelelerin arasından gelmiş azar azar hemen etrafını temizleyip civataları tek tek söküp civatalara sıvı conta sıkıp taktım şimdi Allaha şükür ahım şahım bi kaçak olmadı bazen bi tane cıvatadan çok az bişey terletiyor onuda kaputu açtıkça siliyorum :D üstüne çok düştümü illa bişeyler ters gidiyor onun için artık çok önemsemiyorum

Hatta dün arma takmıştım külbütor kapağına forumda paylaşmıştım ordaki terletmeye dikkat ederseniz civata üzerinden sızmış

progresif bunu beğendi.
  15. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Artık kaputu açarken elim titriyor. Bekleyip sızdırma var mı yok mu bakmak en iyisi şimdilik. Üstüne düşmemek lazım dediğiniz gibi her şey olacağına varır. Bende bir hyundai logusu yapıştırıp keyfime bakayım en iyisi :)

gogo17 bunu beğendi.
  16. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Benim peder tamircidir bende yanında çalışırım arabanın üstüne çok düşme oğlum derdi kulak ardı ederdim artık düşmüyorum düştükçe illa biyerinde noksan çıkıyor :D

17. progresif

progresif Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Aynen baktıkça eksikleri görmeye başlıyorum. Paranoya olmaya başladı bende gaz, yağ ve su kaçakları. Bugün ustam kapağı takarken pis pis sırıtıyordu demek ki halime gülüyormuş :):)

gogo17 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş