Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

MİD BASS

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda nazmi37 tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    erabamın kolonlarını komple değişmek istiorum...amfi kullanmak istemiorum..çok alakam yok bu konularla ama mid bass sanırım daha güsel ses verio diğer 3 yollu oval kolonlara göre..bunla ilgili bilgi almak istiorum sizden...4 kolona 500 tl gibi bi ücrette ödemek istemiorum illaki vardır bunun bi yolu... bilen arkadaşlardan yardım istiorum...bilindik bir marka kolon istiorum ama hangisi alıcamı bilmiorum...denemeden alıcam sonuçta soradan üzülmek istemiorum...kapı kollarındaki tizleri sökeceklermi önlere mid takınca onuda merak ediorum...orjinalliğinin bozulmasını istemiorum...amfi takmadan ve orjinal teyibi çıkartmadan bu midlerle şimdikinden daha performanslı bi ses alırmıyım...yoksa çok kuvvetli olmamakla birlikte sadece kolonları beslicek 100 tl lik bi amfide olsa yeter mi?uzun yazdım çünki biran öce alıcam ve sizlerden bilgi almak istiorum..istanbul beykozda oturuorum bu taraflarda olanınız yada bildiğinz tesisatçı var mı?teşekkürler

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anfi olmadan ve orjinal teyple istediğiniz sesi alamazsınız. En basit örneği Ufuk abi aynı şekilde sizin düşündüğünüz gibi orjinal teype anfisiz mid bass taktı ses dahi gelmemişti. Orjinal teyp ve anfisiz en güzel ses 2-3 yollu kolonlarla alabilirsiniz diye düşünüyorum. Marka olarakta makul ve kalite olarak Pioneer derim.

3. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selamlar,
    Bi defa anfi kullanmadan mid bass ile bises alamazsınız crossover sistemdir dolayısıyla component değil coaxial hoparlör kullanabilirsiniz tıpkı şu an aracınız üzerinde olan kolonlar gibi 2 veya 3 yollu. Orjinallik olayına gelince aracınız üzerindeki orjinal kolonların birebir aynı ama marka olan kolonlarını kullanarak daha temiz bir ses alabilirsiniz. Örnek 1çift midbass+1çift 6*9" 3 yollu hoparlörler. Bu sistemi birde bahsettiğiniz 100-150TL civarında olan 4 kanal bir anfi ile desteklerseniz eğer aynı kalitede olan bu sesin daha güçlüsünü alırsınız. Ancak bu haliyle tatminkar bir bass ses alamazsınız bunun içinde bir basskutusu gerekir.(Bilahare de alınabilir veya müzik zevkinize göre hiç alınmayabilir çünkü sistem araç içinde olacağından belki bass sesi yeterli bulabilirsiniz.)

4. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki bana önerebileceğniz mid bass ve anfi nedir...son seste dahi ses bozulmasın başka bişi istemem..bunun için biraz fazla mı para vermek gerekio?makul fiyatlarda bu kaliteyi yakalayamıomuyum?

5. 34 gl 6554

34 gl 6554 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bnm önericeim sunlar mitlere ii bi anfi gerekmez sunny anfi alsan 190- önlere jbl mid 100 arkalara owal 100

toplam=390

6. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hepsini model olarak yazarmısınz acaba hemen internetten bakim...

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Orjinal teyp ile güzel bir ses alamazsın.Zaten orjinal teybe anfi bağlasan bile fayda sağlamaz.

Sadece önlere pıoneer 16lık hoparlör arkalara pıoneer 6992 oval hoparlör takarak biraz daha ses alırsın.170+100+30=300 lira civarı

Ama teybin çıkışları düşük olduğu için bu hoparlörleri bileiyi şekildekaldıramayabilir...

En iyisi ilk önce teybi anfi çıkışlı teyp ile değiştirmek pıoneer 250 tl desek 4 hoparlör 300 tl desek birde orta kalite anfi 250 lira toplam 800 liraya iyi bişey olur.Tabi bide bass koymak istersen pıoneer 308 modeli 250 lira...

kısaca iyi bir ses her şey dahil 1000 lira
    Düzenleyen : mmt.88

8. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    admirenin ön hoparlörleri 6 lık dimi? buna uygun bass ı ii veren hoparlör ne onerirsiniz?

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Admire Ön 13 Cm Dir Saygılar.....

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Admireyi bilmiyorum ama ERA 16lık önler

Hoparlör olarak pıoneerden vazgeçme diğer markalarbi halta yaramıyor

11. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    orjinal teybi değiştirmeden olacak bi yolu yok mu yaa bunun :D

12. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eranın arkadaki kolonlar şimdi ile ii çalıo arkaya ne koysam ii bass vurur die düşünüorum önlerdede sağlam bi çift kolon olsa ii olur...mid bass çaremidir..alternatifi varmıdır?

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Var tabi
    dediğim gibi önlere pıoneer 16lık hoparlör arkalara pıoneer 6992 oval hoparlör takarak biraz daha ses alırsın.170+100+30=300 lira civarı

fakat iyi bir ses beklememek lazım çünkü teybin çıkışı beş para etmez

14. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    diyelimki bi cesaret taktırdım önlere mid takımı peki ya benim kapıdaki tizler ne olcak.. nidin tizlerini kapılara dıştan mı takacaklar...orjinalleri söküp olmaz dimi...yada midin tizlerini takmadan olmaz..yada midin tizlerini önlere değilde arkaya bağlasam olur mu :D

15. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ben anfisiz fiyatı vermiştim.

arka 6992 150 tl

önler 100 tl

işçilik 50 tl

Toplam 300 tl civarı

Dediğim gibi orjinal teybinde anfi çıkışı olmadığı için anfi bağlamak için dönüştürücü takmak gerekir.İyi bir dönüştürücü 75 tl'dir...

Orjinal teybe dönüştürücü ile taktığın anfiden,Anfi çıkışlı teybe taktığın anfi kadar performans alamazsın.Asıl söylemek istediğim buydu...

Bu yüzden orjinal teybe anfi takmak gereksiz geliyor bana...

Eğer bütçe konusunda sıkıntın varsa şu an sadece 4 hopalörünü 300 tl vererek değiştir.İlerde teybini değiştirip bide anfi takarsın...

17. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar 1 haftadan beri bende asagı yukarı arastırma yapıyorum kendi capımda aracım için daha 1 çift hoparlör bulamadım
    benim istediğim 13 cm ön kapılar için doyurucu bir bass ve sess baska istegim yok ( gecen baska sayfada da yazdıgım gibi clio smboll gibi ses versin bass ii olsun yeter ) suan orjinal hoparlorlerden bu sesi alamıyorum.
    teyp im kamasonic marka orjinal kasetcaları soktum attım....

18. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sanırım vaz geçicem bu durumdan...300 tl balayıpta aynı sese yakın bi ses alırsam üzülürüm...biliorum daha güsel ses çıkıcak ama aklımdaki sesi alamam gibime gelior..bass takmadan amfi olmadan yüksek seslerdede güsel bass vursun istiorum...dışarıya değil sesi duyurma amacım ben zevk alayım yeter.ilgilendiğin için saol hocam...sen son bişi isticem...mid bass nedir???bizim kapılardaki gibi kolon taksam iyi bişey aynı işi görür mü?yoksa midin görevi başkamıdır..çok merak ediorum şimdiden çok saol

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Mid-bass=component

Normal hoparlörden daha iyi ses verir önlere mid bass takabilirsin.Arkalara oval 6992 en iyisidir.

20. m1kemal

m1kemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mid bass sadece bass gorevi mi gorur yoksa ses ve bass ı aynı anda verir mi normal hoparlor gibi?

Bu Sayfayı Paylaş