Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mid bass aldım ve bitti

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda micheal tarafından 27 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Merhaba Hyundaiclup üyeleri.Elimde fazlalık kolçak vardı.Fazlalık Mid bassı olan bir arkadaşla takas yaptık.Salı günü değişicez.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kamosonic-mid-bas-takimi-43636886/pasif-ilan/
    Kolçağı 25 liraya almıştım geçen sene elden çıkarmak için çok uğraştım para veren olmadı.Arabamda 40*4 wattlık cd çalar var.Arka kolonlar çok güçsüz.Ön dekileri arka kapıya takıcam midleride ön kapıya. Mid lerin tweeterı için illa bi yerleri delmekmi lazım biryerlere saklanamazmı? Birde bunun montajını kendim yapabilirmiyim.Crossover bağlamak zorbirşeymi ?
    Yardımcı olabilirseiz çok sevinirim.

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://images.gittigidiyor.com/3384/KAMOSONIC-KS-2658-MIDBASS-16-Cm-180-Watt__33846625_0.jpg&imgrefurl=http://urun.gittigidiyor.com/KAMOSONIC-KS-2658-MIDBASS-16-Cm-180-Watt_W0QQidZZ33846625&usg=__H85Oh1cVIMOIFUqlfHvzZpL-gc0=&h=700&w=529&sz=37&hl=tr&start=0&zoom=1&tbnid=1kbVl03ida06nM:&tbnh=131&tbnw=103&ei=PaNqTa1njIazBsneke4M&prev=/images%3Fq%3DKAMOSONIC%2B2658%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D677%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=122&vpy=42&dur=357&hovh=258&hovw=195&tx=103&ty=158&oei=PaNqTa1njIazBsneke4M&page=1&ndsp=24&ved=1t:429,r:0,s:0

Düzenleyen : micheal

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    evet benımde dıkkatımı cektı sesı arkaya verınce daha az cıkıyor ben on taraftakı tızlerden kaynaklanıyor zannedıyordum demek arka kolonlar daha gucsuz onasıl oluyor yaw 4u de 16cm degılmı

3. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Kaç cm olduğunu bilmiyorum.açıp bakamadımda.Yalnız ön kolonlar iyi.Bassı hissediyorum.Sesi sadece arkaya verdimmi tırt oluyo.montaj sırasında bakıcam.Önlerdekı kaliteli birşeyler arkalarıla değişsinler.Büyük ihtimalle arkadan 13 cm cıkar gibime geliyor

4. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Mid basslar elime bugün ulaştı.Ayvalık küçük bir yer.Sadece tesisat işiyle uğraşan yok.Sanayide tanıdık bir yere gittim Egsozcu ama ses sistemide satıyorlar.Crosları ölçüm yaptılar ( Ohm metreyle) .Tekinin çalışmadığını söylediler.Dükkan dükkan elektrikçi aradım tamir için.En sonunda işini ehli bir yer buldum.Onda farklı bir ölçüm cihazı vardı.2 sininde çalıştığını aynı değerleri verdiğni söyledi.Bende Malzemeleri koydum bagaja eve gittim. Ayrıca bu tweeterlar orjinal değil.Teybi bile yakabilir dediler.Takas yaptığım arkadaşı aradım en yemin etti.Çalışıyor ben otodan söktümde gönderdim dedi.
    Birisi çalışmıyor dedi bağlamadı diğeride çalışıyor sorun yok dedi.Gönderen Çocukta çalışıyor dedi. Ohm metreyle bu cihaz ölçülür mü ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Bu tweetarlar ucuzluk pazarında 1-2 liraya satanlardan.tweter Baglatsammı baglatmasammı. ? ( Bağlatsamda kapı içlerine saklarım )
    Uploaded with ImageShack.us

5. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hayılır olsun bende 2 takım hertz component alıcamda teyp ile ne kadar beslenir bilemiyorum arka pandizotada 1 takım pioneer oval kolon alıcam ovalleri amfi ye giricem teyp nasıl besliyo bu comp takımını taktırınca yazarsan sevinirim

Düzenleyen : getz34

6. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Tabi yazarım.Amfi bass işine giremiyorum.Hemde orjinalliği bozulmasın diye oynamıyorum.Yarın kısmet olursa elektrikçiye gidicem.Kendim değiştirmeye korkuyorum kapı döşemeleri sökülecek.

7. onur_gng

onur_gng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yeni konu başlığı açamadığım için buraya yazıyorum bir sorunum var: Dün aracıma yeni bir akü aldım (eski aküsü ile aynı değerlerde). akücü aküyü taktıktan sonra aracımdaki pioneer cd çalar cd yi çalmamaya başladı cd moduna aldığımda ERROR yazısı çıkıyor ekranda. ama radyosu sorunsuz çalışıyor aküyü değiştirene kadar bir sorun yoktu hatta akücye cd dinleyerek geldim. bu sorun neden kaynaklanır acaba? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim saygılar...

8. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Ana Sayfada Teknik Sorunlar ve çözümleri kısmına girin.Sağda Üst tarafta Yeni Başlık kısmı var.Oradan yeni konu açılıyor.Bu sayfada sorununa çözüm bulamayabilirsin ama yeni konu açarsan büyük ihtimalle problemini çözerler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

9. onur_gng

onur_gng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Sevgili Forum üyeler.Lütfen yardım edin.Mid basslar bagajda öylece duruyor Ne yapayımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Tweeterlar orjinal tweeterı değil.Yanar diyorlar.Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu ? Arka kapıya bağlıyıcam.Teyp çıkışına .https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gifÖn kolonlar çok güzel arkalar boğuk kalıyor

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Crossoverda Bir Ses Girişi Vardır..Teybin Çıkışndaan Gelen Kablo Yani Arka Hoparlörlere Gelecek Kablo (Hangi hop Takacaksan) Sonra Crossoverda 2 Tane Çıkış Vardır Biri Bass Biri Tweeter Bass Yazana Byük Olanları Tweter Yazanada Tweetırları Takıyon Bu Kadar... Crossoverid İstedigin Yere Koyabilirsin Kapı İçi Vs Farketmez

12. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Giriş çıkışları üzerinde yazıyor. Küçük bir ilçedeyim sanayi esnafı pek anlamıyor vede işlerine gelmiyor.Çok ciddiyim.Hiç yardımcı olan yok.Bağlamayı bende biliyoyorum ama tweeterlar yanar teyp cıkısları yanar diyorlar. Ne iştir anlamadım niye yansın tweeterlar. Tekten hoparlör kablosuna bağlasan yine yanmaz anlamadım gitti. Aldığım çocuk tweeterı anfiye baglamıs 100 watta kadar birsey olmaz diyor. Tweeter oyle hemen yanarmıkı

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok Ya Niye Yansın O Kadar Güçlü Bir Şey Degil Bu... Crossoverlarıda Bağla Daha İyi Olur

14. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Yarın kendim yapıcam. Aldığıma pişman oldum yeminle. Adamlar direk yanar yanar diyorlar.Biri bozuk vs vs. Ben tekten tweeter bile kullandımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifsonucta tesisatamı baglıyorumkı

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yok Yanmaz O O Kadar Güçlü Birşey Degil

16. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Kısmetse yarın halledicem.Sizlerlede paylasırım.Bir an kendi bildiklerimden şüphe ettim.Yakınlarda Modifiyecide yokki bilgi alalım ona göre yaptıralım. Eyvallah kardsm saolhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Bugün arabaya ayıracak vaktim olmadı.Evde eski model Sunny marka Vcd player vardı.Cihazın arkasında 2 hoparlör girişi var. İlk önce tizleri denedim sonra direk mid bass ı taktım.En sonunda crosoverlarla birlikte tesisatı bağladım.Tabi çıkış gücü çok az ama hoparlör baya bi inledi.Çok güzel bass vuruyor.Yarın teype bağlayınca ne olacak çok merak ediyorum. <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Tizlerini kapı içlerine saklasam iyi olur mu ?

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Olur Ama Ses Çıkartacak Biyere Koy

19. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    O zaman hemen içeriye hoparlörün tam yanına yapıştırırım.Bazı arabalarda tweeterları öne yapıstırıyorlar çok cırtlak ses çıkıyor.Benim eski otoda vardı söktüm attım

20. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Bugün Sanayide iyi bir Oto Elektrikçi arabanın işini halletti. Arka kolonların yerine Mid takımı bağlamak toplam 2 saat zamanlarını aldı.Öncelikle 5-6 yerdeb vidalar söküldü ve kapı döşemeleri çıkarıldı.Sonra eski kolon yerinden cıkarılarak Kablo düzenlemeleri yapıldı. Kapıdan 16 cm hoparlör çıktı. Crossoverlara ayarlanarak kapı içine tabana silikonla yapstırıldı. Tweeterları hoparlörün yanına bir alana gizlendi.Çok zahmetli ve uğraş isteyen bir iş. Eski hoparlörler bir aparat yardımıyla içeriye tam oturtulmuş.Midler kapıya tam uydu.Zaten ön kapı kolonları çok güzel.Eski sahibi değiştirmiş.Uzun bir uğraş sonucu kapı döşemeleri takıldı. Cam kaldırma ve kapı açma kollları kontrol edildi. Herşey çok güzelde hoparlörün bulunduğu ızgara elle itildiği zaman biraz boşluk kaldı.Sonraan gördüm . Sesi 70 te sonrası oradaki kapağı titretiyor keşke arasına yumuşak yapıstırma karton ayarlasaydım diye düşündüm. Sesi 4 kapıya dağıtımıysa gayet güzel oldu.Tam uydu.İnşallah ileride problem çıkarmaz. Maliyeti 30 lira. 2 Saat uğraştılar.Başka kimse yapmak istemedi Corsoverlara tizlere laf attılar.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Bu Sayfayı Paylaş