Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta GetzCan 'ıma 4 adet michelin marka energy saving model 165*65*14 lastik aldım. Lastikleri 1 haftadır kullanıyorum yaklaşık 300km yaptım harikalar. Bundan önceki lastikleri orijinal kumho 'lardı. Çok ses yapıyorlar ve arabamı kaydırıyorlardı. İnanın michelin bir başka. Tramvay yolundan geçerken bile sarsılmıyorum. Yumuşak lastik ve 130 la giderken bile teyp 5 volume 'de. Ses olayı lastikte bitiyor. Herkese tavsiye ederim. Bu arada 4 lastiki 10 taksitli 460 'a aldım. Sizce nasıl fiyat ??
hayırlı olsun.. bende 175 65 14 briston aldım ..yeni model 3 oluklu .. ses yapmıyor.. ve yakıt da azaldı diyebilirim.. sürüş çok değişti.. dönüşlerde savrulma yapmıyor.. 4 lastik 480 aldım yol yardımı ,paspas ve nitrojen hediye ettiler..
ben 1 aya kadar kar lastiği almayı düşünüyorum. hangi marka ve model tavsiye edersiniz? sadece önlere almayı düşünüyorum sizce bu yeterli olurmu?
Ben de Michelin yumuşak lastik deneyeceğim bakalım. 3 ya da 4 lastiğimde yamalı. Şimdilik idare ediyoruz. Kampanya filan denk getirirsem kaçırmayacağım.
3 yıldır test birincisi olan, michelin in kış lastiği testten 3 yıldız alınca sırt desenini bile ona benzetip 4 yıldız almayı başardığı yani taklit ettiği..benim, kardeşimin ve arkadaşımında kullandığı goodyear ultragrip 7+ almanızı tavsiye ederim.. millet sağdan yavaş yavaş giderken ben onları sollayıp geçiyorum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif kış lastiğinde dikkat edeceğiniz şey keskin dönüşleri yavaş yapacaksınız.. yaz lastiği olarakta pirelli cinturato P1(yeni,en yumşak lastiği)-P4-P6 tavsiye ederim.testleri 4 yıldızdır.. küçük ebatlarda energy saver o kadar iyi değil.. Düzenleyen : mdx78
Ben Ankara 'dan babama aldırtmıştım. 4 adeti 460 'a alabildim 10 takside. Çok araştırdım daha ucuzunu bulamadım. 115TL 'ye geldi teki.
Serviste usta bana Era için Michelin 185x65xR14 lastikönerdi. Tanesi 139 TL dedi ama kapanya fiuayı 130 TL, kaçırma fırsatı dedi. Rot balansta bedava dedi. Eski lastiklerini de kontrol ederiz demişti ama ben hemen yaptıramadım. 130'dan aşağısı da zor zaten. Acaba lastik değişince illa rot balans gerekir mi?
Yok 1 hafta sonra balans için gelin yok 15 bin sonr aarka ön yapacaz falan bunlar hikaye. Para kazanma yolları ve müşteriyi bağlama. Lastik değişirken her birine balans yapılması şart. Rot ayarı 1 kere yaptırılınca eğer lastik değişiminde çok kurcalanmamışsa yaptırılmaya gerek yok her defasında. Ben 4 lastik değişimi + rot + balans = 50TL ye yaptırmıştım. Ama size tavsiyem çırağına değil ustanın kendisinin taktırdığı yere gidin. Ve tabancayla değil bijon anahtarıyla sıkana gidin. Çok acı tecrübe ettim (
Tavsiyem Michlenden yana değil,Türkiye yollarına uygun değil yumuşak olduğundan çok çabuk yarılma ve balon yapma ihtimalli yüksek,şikayet var sitesine girdiğinizde bi gözatın yazılanları en çok şikayet Michlende hep yarılmış balon yapmış çukura düştünmü büyük risk,Bence en büyük artısı sessiz olması,ben Brigstone Turanza Er300 yada Brigstone Ecopia tavsiye ederim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Bilmiyorum ama biz lastiği alınca da balans ayarı yaptılar bir hafta sonra da tekrardan ücretsiz balans ayarı yaptılar
Tırstım şimdi. Demek ki daha iyi bir araştırma lazım. Bridgestone'u biraz daha araştırayım. Aslında yerli ve sağlam bir marka olsa daha iyi. Para dışarı akmasın...
Kar lastikleri doğru bir tercih ama 1 ay sonra alıp hemen takarsan iyi olmaz bu tip kar lastikler 5 derece ve altı hava şartlarında verim alırsınız üstü sıcaklarda araç kayıyor en ufak ıslaklıta tavsiye etmem yani birde sadece önler almayı düşünüyorsun bunu hiç tavsiye etmem çünkü kışın olduya ani fren yaptınız önler tutacak arkalar allaha emanet ön gider mersine arka gider tersine misali savrulursun kesinlikle sadece ön kullanma derim.