Mıchelin firması crossclimate adıyle çıkardıgı lastiklerin 185/60/15 ebatının satış fiyatı 270- 250 tl arası 185/65/15 ebatınınkini 180 tl ye alan arkadaşlar diger forumlarda belirtmişler. Hyundai i20 sense aracımda 185/65/15 ebatta olanını kullansam lastik çapı 18 mm büyüyor,bu ebat lastigi kullanabilirmiyim kullanırsam yakıt sarfiyatına etkisi olurmu, aracın garantisini etkilermi, kilometre sayacının %5 kadar eksik gösterecegi hesaplanıyor. Yaz kış aracımızda kullanabilecegimiz belirtilen lastigi kullanan arkadaşlar görüş bildirirlerse bizlerde faydalanmış oluruz. teşekkükler
Geçtiğimiz günlerde michelin energy saver lastik aldım, bu lastiği gördüm fakat içime sinmedi yaz için yaz kış için kış lastiği olmalı diye düşünüyorum. Sebebinide şöyle izah edeyim eskişehirde -27 dereceye kadar inen soğuklar +40 dereceyi bulan sıcaklar var. Şimdi bu lastiği alsam belirli sınıra kadar idare edecek sonrasında o lastik koyverip gidecek. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
185*60*15 ebadında michelin crossclimate lastik aldım 4 tane 220tl den aldım(ankara) aldığımın ertesi gün Antalya'ya gittim 29 derece sıcak asfalt üzerinde kullanma fırsatımda oldu performans ve ses açısından çok memnun kaldım yakıt tüketimim azaldı daha önce aracın orjinal lastiği dunlop sp sport takılıydı tabi 10cm karda işe yaramaz ancak soğuk asfalt üzerinde yol tutuşunda sorun olacağını düşünmüyorum zaten almadan önce bayide sordular kışın kullanım aralığı nedir diye kar yağdığında pek kullanmadığımdan tercih ettim çok memnunum şu an için
Hocam Michelinin yeni çıkan bu lastiğini kullanmadım ve kullanana da şu ana kadar rastlamadım ama ben 20 gün kadar oldu , 2013 i20 aracımın üzerinde bulunan fabrikanın pirelli p6 185 60 15 yerine michelin energy 185 65 15 taktırdım , yakıtla ilgili henüz bir fark hissetmedim ama yumuşak olması kısmi yol sesi azalması oldu birde sanki araba daha iyi gibi yolda frenleme ilgili sorunum başka sebeptenmiş şu an frenleme de 10 üzerinden 10 ama yağışlı zeminde frenleme zayıf diyen var henüz öyle bir ortam olmadı , ben Akdeniz bölgesindeyim yaz/kış kullanacağım ileride çıkabilecek sorunları da yazarım buradan , derim ki michelin olsun da hangisi olursa olsun iyi hamuru var. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
İlave olarak aracı 1-1,5 cm yükseltmiş oldum hiç olmazsa yere altı sürtüyordu bu sorunu da çözdüm çamurluğa sürtme yok nasıl olsa. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hem yaz hem kış lastiği diyince ikisinden de az az olmuş ama ikisi de mükemmel olmamış gibi geldi. Önyargılıyım yani testlerine bakmak lazım, ben de merak ediyorum.
Asel & Kaan Efe arkadaşım degerli görüş ve tecrübelerini aktardıgın için teşekkür ederim, en çok merak ettiğim konuyu anlatmışsın.