mersedes benz s serisinde kullanılan bir konfor eklentisi.. beni hayretler içerisinde bırakan sistem şöyle çalışıyor; araç gövdesinde bulunan stereo kameralar, seyir esnasında yol yüzeyini sürekli tarayarak zeminin gerçek zamanlı bir haritasını çıkarıp, süspansiyon sistemine anlık düzeltmeler yaptırıyor. yani yolda giderken, ileride bir çukur yada tümsek veyahut eğim varsa bunu algılıyor, hesaplıyor ve miktarı aracın süspansiyonlarına gönderip karşı hareket sağlıyor.. bu sistem sayesinde yüzey ne olursa olsun, mersedes benz yolcuları tüm yollar kaymak asfaltmış hissini yaşıyor. nasıl çalıştığı hakkında bilgi; belirtilenlere göre rahatsız edici bir tümsekten hızla geçseniz bile aracın içinde kahve bardağı kımıldamıyormuş. tek kelime ile muhteşem !
Dehşet verici bir şey olmuş. Arabayı mercedes yapıyor zaten. GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi
al benden de okadar az önce arabayla bi yere gittim sanki dahada sallıyomus gibi geldi arabadan soğuttu
bu sistem bizim türkiye yollarında maximum 15 gün dayanır aracın bütün devreleri yanar hangi çukuru hangi tümseği hangi kasisi algılayacağım diye
Artık yavaş yavaş bizim bindiğimiz arabalarada gelir ama bi 2100 senesinde Hep diyorum yuh artık daha ne koyabilirler ki arabaya adamlar birşey bulup koyabiliyor en sevdiğim özelliklerden birisi önünüze araç çıktığında aracın fren yapması çok sevdiğim bir özellik :RpS_thumbup:
Bizim elantralarda arkalar bağımsız olursa yol tutuş kabiliyeti düşüyormuş ondan bağımsız değil diye açıklama yapan hyundai ye sesleniyorum bu mercedes nasıl yolda kalıyor o zaman (!) ?