Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Merkezi Kilit Sorunu

'Sohbet' forumunda IRFAN18 tarafından 24 Eylül 2020 tarihinde açılan konu

1. IRFAN18

IRFAN18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    İrfan
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Arkadaşlar benim araç merkezi kilit bazen kendi kendine kilitleme yapıyor. Bunu kontak üzerinde olsun olmasın veya araba çalıssın çalışmasın arada bir yapıyor, korkuyorum üzerinde bırakmaya anahtarı. Merkezi kilit sonradan takılma degil fabrika çıkış yani. Araç 2006 admire. Sorun sizce nedir ?

2. Recep61

Recep61 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Recep Şeker
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Hocam bende de vardı kilit motorunu değiştirdim şimdi tık yok. Orijinal kilit motoru 90 TL idi. Benim araç 2011 era 1.5

3. haluk handağ

haluk handağ Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    handağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    merhaba.benimde benzer bir sıkıntım var.2015 model accent blue dizel aracım. kumanda ile kapıları açılmıyor. anahtar ile açıp kontağı açıp kapayınca kumanda ile açıp kapanıyor.fakat 10 saniye sonra yine kumandayla açılıp kapanmıyor.sebebi ne olabilir .bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi

4. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba;
    1. seçenek pili azalmıştır,
    2. seçenek sinyal hatası oluşmuştur, en yakın oto anahtarcıya gösterin halleder,
    3. seçenek eğer orijinal anahtar değilde sonradan yapılmış ise kodlama karışmış olabilir, yeniden kodlanması gerekebilir.
    4. seçenek alıcı müşür arıza yapmış olabilir veya sigorta şase kaçağı olabilir.

haluk handağ ve <<bülent>> bunu beğendi.
  5. aracim

aracim Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ahmet K
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Hocam aynı sorunu bende yaşiyordum , kilit motoru denilen bir şey var değiştim sorun ortadan kalktı.

haluk handağ, <<bülent>> ve bekobey bunu beğendi.
  6. Taner_G

Taner_G Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    177
    Ad Soyad:
    Taner
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    sorununuzun çaresi aktuatorde.. yani kilitleri hareket ettiren motorda.. aslında motorda da demeyelimde motordan sağa sola dağılan halatlardan diyelim.. yani bu ikisinden biri.. bu halatlar aynı bisikletlerin fren telleri gibi.. bunlar zamanla paslanma yapıp kasılabiliyor.. siz acma düğmesine bastığınızda aktuatore akım gidiyior ve içindeki makara bir yöne doğru sararak halatları çekiyor yada itiyor diyelim.. bu halatlar paslanma yaptığında motor halatları saramıyor gücü yetmiyor ve kapılarda açılmıyor.. yada yarıya kadar çekebiliyor tam açılma sağlayamıyor.. bu sırada sende yolda giderken sarsıntıdan makara bir miktar ya ileri gidiyor yada geri geliyor.. bunun oluşturduğu elektiriksel direnç farkını body computer sen kapıları kilitlemeye çalışıyorsun yada acmaya çalışıyorsun sanıp hareketi tamamlamaya yönelik akım gönderiyor.. sende kendiliğinden kilitleniyor sanıyorsun.. halatları ve aktuatörü kontrol edin.. biraz wd-40 sıkın falan düzelir.. olmadı halatları değiştirin.. hatalar ucuzdur.. 40-50 lira gibi bişey tanesi motorda zaten arıza yapmaz kolay kolay..

haluk handağ, bekobey ve IRFAN18 bunu beğendi.
  7. IRFAN18

IRFAN18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    İrfan
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Çok mantıklı benim sorun halen düzelmedi bende üstelemiyordum sağ ön kapı motoru alayım diyordum çünkü sol tarafı yeni değiştirdim ama dediginiz kafama yattı ilk fırsatta bi bakım yapacagım teşekkürler

bekobey bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş