Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

merkezi kilit sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda SERKANCTN tarafından 24 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşlar aracım 99 model elentra sorum şu malumunuz aracımın kapıları merkezi kilit fakat uzaktan kumandalı değil kapıdan anahtarla açmalı tipte merkezi kilit.Bu yüzden ben aracıma uzaktan kumandalı merkezi kilit takmak istiyorum montaj işlerini seviyorum fakat biraz akıl almaya ihtiyacım var.Nette araştırdım hiç kilit sistemi olmayan şahin brodway tarzı araçlara montaj anlatımları var ama bizim araçlarımızda zaten bi merkezi kilit sistemi olduğundan bizim araçlara göre bi anlatım yok bu konuda link bilen veya bana bu konuda kısa bi bilgi verip yardımcı olacak arkadaşımız varmı ben sorularımı sıralayayım

1- aracımın kapılarında kendi orjinal kilit motorları mevcut(ben sadece şoför kapısını açıp baktım sanırım diğerlerindede vardır mantıken olmalı :) ) şunu sorcam kumandalı merk. kilidi bağlarken bu motorlarımı kullanacam yoksa her kapıya ayrıyeten yan sanayi kilit motoru takacakmıyım (bi arkadaşım sadece soför kapısına bi tane takmam gerektini söledi ne kadar doğru bilmiyorum.)

2- aracın mevcut kapıdan açmalı merkezi kilidinin bi beyni varmı varsa yeri neresi.Ayrıca kumandalı merk kilidin beynini bu aracın amahtar açmalı kilit beyni ile ikisi bi arada mı kullanacağım yoksa aracınkini devre dışımı bırakacağım.

3- bide birileri elektiriği sigorta kutusundaki orjinel kilit sisteminin sigortasından almamı söledi.normalde doğan şahin tiplere takılırken kontak altı aküden gelen ana kablodan alınıyo bunda öle olmucakmı sigortadanmı almalıyım.

arkadaşlar lütfen yardım edin şu işi halledim benim için büyük sorun .
    arkadaşım madem sorun git bi elektrikciye takdır diebilirsiniz ama ikamet ettiğim yerde bu işi becerecek bi elektrikci yok. :((

sizlere güvenim sonsuz hadi gali hyundai ci gardaşlarım bi el atın şu işe

2. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    senin is gayet kolay aslinda, kilit motorlari varsa bunlar uzaktan
    kumando kutusuna baglanacak, yoksa bu tip kilit motoru alacaksin her
    kapi icin ayri ayri.

Böyle hazir setlerde var, kalite tabii orjinal gibi degil ama isini görür.

3. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    kardeş sen o işi yanlış biliyon bu tip anahtarlı merkezi kilidi olan kapılara uzaktan kumandalı merkezi kilit takılırken sadece şoför kapısına bi tane motor takılır her kapıya takılmaz

4. bsaricam

bsaricam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Serkan hocam bendede 2001 modeli var aynı kasa elantra. ben kendim taktım evet Giga ustanın dediği doğru ve yukardaki resimdeki sitemin tek motorlusunu alacaksın. Sadece şöför tarafına takacaksın ve kullanacaksın. çok bait bir iş. kolay gelsin. Bu set fiyatı 40 tl ,elektrikçiye montj ettirmek 50 tl bilgin olsun. Kolay gelsin.

5. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    bsaricam hocam yaptim bağlantıyı sizinde dediğiniz gibi evet tek motor ile yapılıyor işçilik vermedim kendim bağladım alarm lı olanını alıp bağladım sorusu olan arkadaşlara bağlantı konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım iyi forumlar

6. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Biraz detay verebilir misiniz?

1,3 admire 2004 model için yapmayı düşünüyorum. Kışın buz tuttu anahtar girmedi. Ilık su ile çözmüştüm işi, uzaktan kumanda şart :)

Sustalı oluyor mu? Sustalı düz demir geliyor sanırım, anahtarcıya gidip oydurabiliriz.

Bir de forumda biri yazmış. merkezi kilit beyni varmış. Motorsuz bir şekilde yapılabilir sanırım. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=31032

Düzenleyen : kaan20

Bu Sayfayı Paylaş