Merhaba Arkadaşlar, Aracımda sonradan takılmış kumanda sistemi var. Arabayı kumandadan yada sol kapıdan anahtarla yada sol kapıdan doğrudan mandaldan açıp kapatmaktan bağımsız olarak yani nereden açıp kapattığınızın önemi yok. Art arda 2 şer saniye ara ile kapatıp açınca sol kapı randımanlı olarak açılıp kapanırken diğer 3 kapı ve bagaj adeta gücü yetmezmiş bir izlenimle açılıp kapanmaz oluyor. Ve bu durum bazen art arda olmasa da diğer kapılar açık kalabiliyor. Ama art arda açıp kapatmaya zorlarsam istisnasız 3. seferden sonra diğer kapıların mandalı kıpraşıyor ama sanki gücü yetmezmiş gibi kalıyor. Tekrar söylüyorum kumanda yadan doğrudan anahtarla yada iç sol kapı mandalından yapmamızın farkı yok. Bu işlemleri yaparken akü seviyesinden düşme olmadı 12.45 volt ölçtüm sürekli. Zaten aküde iyi durumda. 11 numaralı sigorta kapı kilit sigortasıymış onuda kontrol ettim sağlam 20A. Bilen arkadaş-usta varsa yardımcı olursa sevinirim daha fazla bilgi paylaşabilirim bazı resimler var. Saygılarımla.
Ben yabancı bir siteden kılavuza benzer bir şeyler buldum ama adı geçen yeri açtım röle yok orada Saygılarımla.
Sonradan takilan pompa farkli hattan elektrik almali, yoksa diger pompalara akim yetmiyor. En mantiklisi role uzerinden farkli hattan elektrik alip tetiklemek MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ama bu çalışıyordu bir kaç aydır bu hale geldi. Sürücü kapısında farklı pompa var ama diğer kapılarda orijinal pompa var. Saygılarımla.
Orjinal olan pompaları sağ ön kapıyı söktüğümde göremedim. Bagaj kapısını sökünce gördüm ve fişini çekerek denedim gelişme olmadı. Sürücü kapısında orijinal olmayan vardı onuda temizledim sonuç değişmedi. diğer kapılarıda sökmedim. Saygılarımla.
Sadece sürücü kapısındaki pompayı iptal ederek denedim mi bunu hatırlayamıyorum. Eğer bunu yaptığımda düzelirse pompayı yenisi ile değiştirmek veya başka hattan besleme yoluna gidilebilir. Başka bilgisi olan varsa bekliyorum ayrıca.
hocam orjinal kilit motorunu nasıl sökülüyor benim sag arka kapı bazen kapaniyo bazen açıliyo fakat kapı aynasını söktüm kilit motorunu göremedim motoru bulsam icindeki dişli sıyırmış büyük ihtimal dişliyi değistirecem
Kapının iç kısmındadır motor kapı kilidini takip edin ona bağlı ayrıca elektrik hattını da takip edebilirsiniz ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende de benzeri bir sorun var sanırım getzlerde kronik. Diğer kapılar canı isterse açılıyor canı istemezse açılmıyor . Bazen araba güneşte kalınca düzeliyor. Neyse şöför kapısını söktüm, kumandadan açılıp kapanması için sonradan takılan pompayı kontrol ettim her hangi bir sorun yok. Hafta sonu birde kapının üzerindeki orjinal kapı kilit motorunu kontrol edeceğim. bir videoda gördüm orada bulunan mekanik parça tozlanıp paslandığı ve yağsız kaldığı içinde aynı sorun olabiliyormuş. linki aşağıda
Hocam kilit sitemini komple söküp dağıttım. merkezi kilit motorunun üzerinde sağa çevirince kilitleyen, sola çevirince diğer kapılara açma komutunu veren tırnak gibi zımbırtı var. merkezi kilit motorunun fişini taktım, elimle sağa çevirince kilitlemeyi yapıyor. açması için sola çevirince motorun içindeki röleden "çıt" diye ses geliyor fakat açmıyor. sanırım motor arızalı. fiyatı da 200-300 arası değişiyor.
Yan sanayii - universal kilit motorları ile 50-100 TL'ye çözebilirsiniz ama sizin için uygunmudur bilemem..
Bende de aynı sıkıntı vardı sanayiye götürdüm usta merkezi kilit motorun dağılmış dedi. Kapıya montalanan tırnağı kırılmıştı. 50 tl ye kilidi aldım 10 lirada işçilik verdim 60 liraya kurtardık şükür şimdi sıkıntı yok
senin bahsettiğin universal motor sonradan takılan kumandadan hareket için takılan motor. onlar ucuz oluyor, değişecek olan asıl "getz merkezi kilit motoru ön sol" diye geçiyor. linkte örneği var. https://www.yedektevar.com/index.php?route=product/product&product_id=191
Hocam 10 lira işçilik nedir ya 10 liraya pandizotun vidasını bile sökmezler. Valla o ustayı tut, bir daha da bırakma...
O usta müşteri alıştırıyordur daha , sonraki geldiklerinde telafi edectir. Sanayi değil mi , hiç birinde merhamet yok. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi