Arkadaşlar merhaba... 5 telli bir merkezi kilit motoru var şuan elimde... Bu motorun hangi ucuna + hangi ucuna - verip harekete geçirebilirim? Bagaj açma için kullanacağım bu motoru... Siyah Beyaz Kahverengi Mavi Yeşil
en kolay yolu içini açıp bakmak olur heralde. ya da deneme yanılma yoluyla bulunabilir. ben olsam kolay açılacak birşeyse açıp bakardım.
Genelde koyu renkli kablolar yani siyah + da kahve rengi toprak olabilir arabada toprak olamayacagına göre - olabilir.Görmeden kesin bişey söyleyemem. Düzenleyen : Umr
Adamlar yapıstırmıs abi ya... Açılınca kırılcak %80... Ama son ihtimal öyle yapacağım artık... Deneme yanılma da biraz zor... 2-3 kablonun felan birleştirilmesi felan gerekiyor... Birkaç deneme yaptım ama olmadı... Siyah - beyaz + denedim, Siyah + beyaz - denedim, Ama şöyle birşey var ki Siyahla Beyaz birbiriyle kontak halinde... Siyahla beyazı güçlü bir power a bağladığımda direk sigortayı attırdı... Avometreyle ölçtüm siyah beyaz kontakta... ne yapacağım çözemedim... Son ihtimal ya kıracağım yada oto elektrikciye gideceğim...
Şimdi Siyah + Kahverengi - Kahverengi + Siyah - Siyahla beyazı birleştirip + kahverengiye - Yine siyahla beyazı birleştirip - kahverengiye + verdim ama herhangi bir değişiklik yok
İlginiz için teşekkürler ancak konuyu çözüme ulaştırmıştım... Evet her kapı için ayrı renk var biliyorum ancak hangi rengin motoru tetiklediğini bulamamıştım... Sanayide bir usta yardımcı oldu sağolsun hallettim sorunu... Yeşil ile maviymiş...