Merhaba,4 ay önce ilk arabam olarak hyundai getz 2006 model 1.4 motorlu versiyonunu aldım,aranıza yeni katılıyorum abilerime kardeşlerime selamlar.Aracım için bir kaç planım var şu anda ufaktan başladım ve önlere 10cm başaran coilover takıp 7.5 cm bastım,arkalara da ileride soğuk press ve jantları büyüterek 14 inçten 16 inçe çıkartıp kt-1 serisinden alarak 195-40-16 /205-40-16 lastikler düşünüyorum bu tarz oynamalar hakkında bilgisi olan abilerim ve kardeşlerimin fikirlerini almak çok isterim.
Şimdi bir daha okudum da ön tarafa coilover yaptın . 7.5 cm basmak karteli sürtmesi anlamına gelebilir . 3.5 cm tatlı basıklık daha iyi olabilir. Arkalara da coil over şart . Başaran coilover bunu mu yapamamış . Aracın viraj mukavemeti artsın istiyorsan kesinlikle kule gergileri takmalısın . Jant olayına gelince gösterişten çok yol tutmasına odaklanmalısın. 15 jant kalın yanak fakat yol tutan iyi bir lastik tercihi 16'nın hem maliyetinden hem konforsuzluğundan kurtaracaktır. Jant tercihinde bir diğer önemli etken motorunda oynama yapıp yapmayacağın . Üst kapak modfiyesi yaptırırsan araç 150 hp oldu diyelim frenleri zaten 97 hp iken yetersiz geliyordu fren büyütmen gerekli 16 jant mantıklı oluyor. Lastik çamurluğu taşmayacak .