selamlar herkese ben 15 gün önce era aldım 2010 model 1,5 crdi manuel benim bir sorunum var arabanın radyatöründen üst tarafından su akıtıyor bunu neyle halledebilirim ? tamiri varmıdır yoksa degişimmi gerekiyor şimdiden teşekkürler
Darbe mi aldı ? Yoksa hortum veya kapak kısmına yakın bir yerden mi geliyor ? Piyasada radyatör onarıcı yapıştırıcı sıvılar mevcut deneyin . Hemen masrafa girmeyin
https://i.hizliresim.com/GZk576.jpg darbe almadı resimde gösterdiğim yerden tam eklenti yerınden kaçırıyor
Tamiri belki bazı maddeler ile mümkündür. Ama işin içinde sıcaklık değişimi ve basınç olduğu için epoxi reçine gibi şeyler işe yaramayabilir.
resimde gösterdiğin yerden su kaçırıyor ise tamirata yönelmeni pek önermem bence durumun müsaitse radyotoru değiştir.. şimdi diceksinki kardo bi radyotor 2 bin lira.. sende haklısın ama tamirat işi biraz zor.. olmadı simdi sana bi kaç tavsiyede bulunayım.. eğer piyasada satılan yapıştırıcılar ile yapacaksan o işi ki baya zor ve uğraş ister o iş.. bi kere radyatordeki suyu bosaltıcan.. o sızıntı yapan yerlerde bir gram su kalmayana kadar kurumasını beklicen gerekirse suyu boşaltıp saç kurutma makinesi ilede uzerine 10-15 dakka sıcak hava tut ki sızıntı yerlerinde su kalmasın.. diyelimki kalmadı sürdün yapıştırıcıyı.. bu işlemin garantisi varmıdır dersen yüzde 30 dan fazla ihtimal veremem.. he radyatoru yerinden sökmedende yapabilirsin fanlar kolayca yerinden çıkıyor araç üzerindede uygulayabilirsin ama sızıntı yerlerindeki su tam kurumadan yapıştırıcıyı uygularsan anlamı olmaz.. tam kesin sonuc istiyorsan radyotu yerinden sök.. al eline tut sanayinin yolunu.. mutlaka oralarda bir yerde aliminyum lehimi yapan.. yapabilen.. işi bu olan bi usta vardır.. bildiğin lehim işi yapılacak ama onun lehim makinası daha büyük oluyor.. ve oksijen kaynağı ile radyatorun sızıntı yerlerini biraz ısıtması lazım yoksa lehim tutmaz.. en garantisi bu.. yapıştırıcılara guvenme cünkü yeni nesil arabaların hemen hepsi buna bizimkilerde dahil.. kapalı devre soğutma sistemine sahiptir yani hararet yükselince radyator içinde suyun basıncı artar.. burdaki maksat aynı düdüklü tencerelerde olduğu gibi basıncı artan suyun kaynama sıcaklığı dereceside artar.. bu sayede arac 100 derecede değilde 110 derecede falan hararet yapar.. işte bu oluşan basınc yuzunde yapıştırıcılar pek ise yaramaz kardo..