Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3 hafta önce 2012 model 1.2 i20 sense aldım. 2.el 7100 km de. Sorularıma başlayayım 1) Araba Hyundai Maslak ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) tan alınmış plakayla yapılan işlemleri sordurttum. aracın 15000 bakımı yapıldığı söylendi. Ama araba 7100 de gözküyor. Biraz kıllandım, başka bir Hyundai sevisine götürdüm herhangi bir şey yok araba açılmamış nerdeyse dedi.(rodaj). Direksiyona takılan bilgilendirmede de motor yağı değişimi 19 bin küsür yazıyor. Bu benim başıma iş açar mı garanti bakımından? Ayrıca aracın plakasını değiştirdim bir işlem yapmam gerekir mi garanti için? 2) Arabanın antifiriz suyu tam dolu ile bos arasında kendim ekleme yapmalıyı mıyım yoksa servise mi yaptırayım? Sizin için kolay sorular olabilir ama zaman ayırıp cevap verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler
hıcam serviste bakım zamanı ve km ile karşılaştırdınız anladığım kadarıyla ve km düşürülmüş bu benim de başıma geldi yapacak bişey yok ama araç en fazla 20000 dedir bakımların zamanı açısından sıkıntı yaratacak bu durum siz gidin km yi normale çekin servisteki arkadaşlarda yardımcı olurlar zaten km konusunda 2 . soruya da şayet bakım zamanı gelmediyse az bişey ekleyiverin bişey olmaz...
Yok bakim zamani karsilastirmadim arabayi aldigimda 5000 bakiminin yeni yapildigi soylenmisti. Ama saniyorum yanlis anlama midir yoksa bu islemi yapan arkadasin dalginligindan midir 15000 yazilmis. Emin konusuyorum cunku araci tanidiktan aldim ve bildigim bir arac. Yani km dusurme soz konusu degil aslina bakarsaniz. Peki saf suyla karistirip mi ekleme yapayim yoksa direkt antifiriz mi ekleyeyim? Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam su haznenizi tam doldurmayın yarım şekilde bırakın birde şu km sorununa gelince tramerden sorgulartın aracın plakasından kazası varmı tramer kayıtlarında en son muayneye giriş sırasndaki kmyide öğrenebilirsiniz
Plaka sorgulamasini her seyini yaptirmistim, hatta sigortaci arkadasim da inceledi. Herhangi bir hasar kaydi yok Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Muayeneye hic girmedi arac daha 2012 model ilk muayene 2015 de Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz ne kadar yakından aldım desenizde , sizin aracın km değeri düşürülmüş olsa gerek , henüz 7100 de olan araç 15 ve 19000 lerde nasıl işlem görebiliyor , akıl var mantık var , iş dönüp dolaşıp km düşürmeye dayanıyor , acaba araba alınınca kiraya falan mı verilmiş , bir iyicene incelemek lazım.
Arabaya çok fazla binilmemişse yılı dolduğunda bakımı yapılmıştır.o yüzden 15.000km bakımı yapılmış görünür.o bakımda 4.000km'de falan yapılmıştır ve o yüzden aracın gelecek bakımı 15.000km sonra olan 19.000km olarak yazılmıştır.Antifrize gelince de önemli değil siz ekleyebilirsiniz,çok fazla doldurmayın gereği yok,min.-max. çizgisi vardır,ikisi arasında olasına dikkat edin yeter.
antifrize ne kadar çok su eklerseniz donma derecesi artar kış da yaklaşıyo fazla su koymayın max değerini de geçirmyin yeter