Arkadaşlar merhabalar forumda yeniyim. İ20 makyajlı kasa araca sahibim far ayar kademesi 0(sıfır) da kullanıyorum sizin far ayarınız ne durumdadır iyi göstermesi için hangi kademeye almalıyım ? Teşekkürler şimdiden.
Aracın yük durumuna göre değişir. Birde şehir içi rahatsızlık durumlarına görede değişir. Bagaj yükü ve arka koltuklarda oturan kişi sayısı arttıkça kademe yüksltilmeli. Şehir içinde karşıdan gelenlerde rahatsızlık durumu varsa eger 1 kademe düşürebilirsiniz. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Suan sifirda kullaniyorum genelde yuk olmuyor aracimda yolcuda tas catlasin 2-3 kisi oluyoruz sifir normalmidir yani ?
Muratdemirhan23 arkadaşım bende de aynı 2013 araç var , ilk başta kısa hüzmeler çok yetersiz geliyordu ve yeterli aydınlatma olmuyordu biraz da önceki aracım Astradan alışık olduğum aydınlatmayı bulamıyordum sonunda dediğiniz ayar düğmesi üzerinden biraz ayar yaptım 1 ve 2 ye alırsam arada bir karanlık bölge oluşuyordu tekrar sıfıra düşürdüm olmadı ve sonunda sanayiye gittim arkadaş dedi " fabrikanın taktığı h7 ampül oldukça düşük dereceli ve kalitesiz bir ampul bunu çıkaralım yedeğe koy sana şu ampulü takayım " dedi , taktığı h7 Hejalüx ( osramın ürünü ) baktım iyi hatta gece bayağı bir dolaştım ve sıfır ayarda şimdi durum iyi , bu sıfırdan sonraki ayarlarda ışık yukarı doğru kalkıyor zaten geleni rahatsız eder aradaki karanlık bölge nedeniylede sen rahatsız olursun zaten sıfırdan sonraki ayar genel olarak aracında aşırı yük var ve yere far aydınlatması inmişse yapılacak bir tercih , aldığım ampül fazla pahalı da değil ( 50 tl ) bir deneyin isterseniz. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Tesekkurler bilgi icin bende osramin ayni ampulunu aldim gun isigi beyazini gorus acisindan problemim yok yeteri kadar aydinlatiyor sadece far ayarindaki dugme sifirdaysa normalidir bunu merak ediyorum. Onun haricinde bir problemim yok uzunlarada ayni ampulu taktim cokta guzel oldu
Sıfırdan sonra ışık aşşağıya dogru iner. Şehir içinde çok yük yokken ideali sıfırdır. Agırlıga göre 1-2-3 aşşağıya indirebilirsiniz. iPhone 5S'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Far ayarının daimi konumu sıfırdır extrem durumlar için değiştirmek için düğme kullanılıyor ayrıca rica ederim asıl olan bilgiyi paylaşmaktır. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
2012 model i 20 ye sahibim. Aracın kullanma kılavuzunda şu bilgiler yer almaktadır. Eminim sizin kullanma kılavuzunuzda da vardır.
Yeni i20 de farlar mercekli olduğu için arkada 2 kişi olması bile etkiliyor. Xenon kullandığım için o tabloya baya dikkat etmeye çelışıyorum malum uzun yolda farların en aşşağıya bakar konumda bile olsa beyaz far görünce uzuna basan tipler var
Kitapçıktan alıntı Yükleme durumu Düğme konumu Sadece sürücü 0 Sürücü + Ön yolcu 0 Tüm yolcular (sürücü dahil) 1 Tüm yolcular (sürücü dahil) + Azami izin verilen yük 2 Sürücü + Azami İzin Verilen Yük 3
her daim SIFIR... orjinal far orjinal ampul ve SIFIR selektör... aracın arkası çok yüklü olursa 1. kademe