Merhaba değerli dostlar , öncelikle Ramazan ayımız hayırlara vesile olsun. Yaşadığımız pandemi sürecinden sağlıkla çıkmak nasip olur inşallah. Değerli dostlar ben bu siteye niye yeni üye oldum kısaca bahsedeyim benim arabam Hyundai değil , benim Astra atmosferik 2010 moBaşşdel manuel arabam var. Genel anlamda arabamdan memnunum ancak son 1-2 senedir aklım SUV lara takılıyor. Bu yüzden sizlerden değerli bilgiler alabilirim diye düşündüğüm için aranıza katılmak istedim. Ben emekli kişi olduğumdan maddi imkanım çok fazla yok bu yüzden alabileceğim araba ancak 2. el olabilecek . Kısaca bu girişi yaptıktan sonra benim gönlümden geçen araba profilini yazayım. 1- 2. el temiz , yolculuk esnasında bayırlarda virajlı yollarda yığılmayacak , benzinli(Lpg olabilir) araç düşünüyorum. 2- Otomatik arzu ediyorum , ancak 2. el alacağım araçta şanzımanının problemli olup olmadığını nasıl anlarım ? 3- Turbo olmasını istemek 2. elde avantajlımı yoksa bir kabus mu olur ? 4- 2016 ve sonraki yıl modelleri arzu ediyorum. Örneğin Tucson alırsam kronik problemli olan varmı? 5- 5 kişinin rahatca seyahat edebileceği , bagajı geniş araba tercih ediyorum . Başlangıçta aklıma gelen sorularım bunlar değerli yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Sağlıklı günler dilerim. Saygılar.
hoşgeldiniz. otomatikler genel olarak 2ye ayrılıyor, tam otomatik ve yarı otomatik. hyundai modellerinde her ikisi de var. temel olarak tam otomatik kolay kolay arıza yapmaz. genelde uzun yıllar sorunsuz binersiniz. ama yakıt tüketimi yarı otomatiğe göre %15-20 fazla olur. hyundai tam otomatikleri sağlamdır. bu arada satıcıların ya da galerilerin tam otomatik diye yazmasına aldanmayın. tam otomatik denilen şey tork konvertörlü şanzımana denir. tucson sizin baktığınız kadar yeni olan araçlarda çok sorunsuz. turbo olması avantaj, turbo yakıt tüketimini düşürür ve performans sağlar. ama SUV alırken normal bir otomobile göre daha fazla masrafınız olacağını unutmayın. mesela 4 tane suv lastiği 3000 liradan az olmaz.
Aramıza hoş geldiniz , bir ix35 ya da Tucson alırsan durumuna uygun rahat edersin. Bizim ailede 3 yıldır 2018 md 1.6 GLA otom benzinli Tucson var biz çok memnunuz hocam , temiz bulabilirsen al , inşaallah gönlüne göre bir araca rastlarsın. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Merhaba dostlarım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben başka tercih soracağım size . Tucsonda biliyorsunuz Elite ve Elite Plus modeli var. Bu 2 seçenek arasındaki farklar neler ? Fiyatlarının birbirine yakın olduğunu varsayarsak TGDI modelin 2015-2016 model Elite Plus mı almak mantıklı yoksa 2018 model Elite modelinimi almak mantıklı. Ayrıca bir internet sitesinde 2016-2017 yılı serilerinde kronik problem yazıyordu bu ne derece doğru ? Saygılarımla.
Orta vadede satmayi dusunurseniz yuksek modelli alin. Yok ben uzun sure binicem diyorsaniz dolu paketi alin. Kronik sorunu iyi arastirin. Benim bir bilgim yok bu konuyla ilgili. Servis bakimli bir arac bulursaniz garanti kapsaminda ilgili kronik sorin giderilmis olabilir. Ayrica bakim gecmisiyle ilgili kafanizda soru isareti de kalmaz. Hayirli ramazanlar.
elite ve elite plus arasındaki farkları aşağıdaki adreste bulunan broşürde görebilirsiniz. http://hyundaiplaza.com.tr/tucson/tucson_brosur.pdf genel olarak elite plus'ta aktif güvenlik sistemleri ve led far var fazladan.
Günaydın dostlarım , ben daha önce yazığım gibi benim atmosferik benzinli 1.6 astra arabam var. En büyük şikayetim bayırda yığılma yapması ve benzin sarfiyatım fazla. Ben sizlerden şunu öğrenmek istiyorum Tucson benzinli T-GDI serisini düşünürsem , arabayı benzinli kullanmak daha avantajlı , yoksa LPG li alıp ( veya sonra LPG takılarak) kullanmak uzun vadeli kullanım için avantajlı . Şöyleki LPG taktırmak yakıtın maliyeti açısından avantajlı görünüyor ancak , arabanın motoruna vereceği zararlar , bakım maliyetleri , LPG sorunlarındaki usta sıkıntıları bana sorun olup LPG li kullanmak dezavantajmı ? Diyelim ki LPG li araç , belli periyotlarda bakım ve masrafları oluyor bunların zamanı ve yaklaşık maliyetleri nelerdir ? Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Saygılar.
Benzin probleminiz yok ise;yani yakıt maliyeti sizin için uygun ise kesinlikle Lpg taktırmayın, t-gdi motorda tasarruf %35 olacaktır, Lpg kit maliyetini hesaplayıp yılda kaç km yol yaptığınız ile alakalı olarak bir hesap yapın ona göre karar verirsiniz.
Sn Süleyman arkadaşım bilgi için teşekkür ederim. Ben Lpg kitin montaj maliyetinden ziyade montajdan sonraki masraflar beni ilgilendiriyor . Bunu niçin söylüyorum diyelim ki Lpg li araç aldım ne oldu kit için para vermemiş oluyorum , ancak ister istemez arabaya verdiği ek masraflar ve bakım masraflarını hiç bilmediğim için öğrenmek istedim ne kadar periyotla ne kadar masraf çıkabilir , kötü kullanım masrafları değil rutin masrafları öğrenmek istiyorum. Saygılar.
Periyodik bakım olarak sadece filitre değişimi olur Lpg de, kaliteli bir kit i iyi ayar ile yıllarca sorunsuz kullanırsınız.
Dostum tabi kararı verecek olan sizsiniz ama bana kalırsa lpg ye hiç bulaşma , sen ben yaştaki kişilerin aylık, yıllık bazda yapacağı km bellidir , bizim buralarda ustalar ,” abi aylık 1000 km yapmıyorsan , lpg ye bulaşma “ diyorlar. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi