Merhaba Hyundai dostları, Adım Saim, 2006 Tucson alarak aranıza katıldım. Destek ve fikir alış verişi yaparak tecrübelerimizi ortaklaştırmak isterim. Hepinize güzel günler dilerim. Saim
Merhaba arkadaslar. Benim aracım i20 2013 model Jump paket dizel. Aracım 2017 kasim ayında 2. el olarak aldım ve hiçbir şikayetim olamadan ve gayet memnun bir şekilde mayis 2018 tarihine kadar kullandım. Bir sabah motor yagini kontrol ettigimde motor yaginin yukseldigini gordum yagcida 2.5 lt kadar fazlalasmisti yaga mazot karistigini soykediler yalnız arac arıza lambası yakmadı servise götürdüm. Bilgisayardan çıkan sonuçta dizel partikülfiltresinin %50 tikandigini ve rejenerasyon yapilmasi gerektigini soylediler Temizleme işlemini (rejenerasyon) tamamlayıp aracımı teslim ederken yazılım güncellemesi de vardı güncellemeyi yaptık dediler. Aracımı teslim aldım fakat arac 110'a gelince 6. vitese aldım aracı. Aracın vites uyarı lambası 5. vitese düşmem gerektiğini gösterdi. Biraz ilerledim olmayacak dedim ve 5'e düştüm. 120 ye çıktım yine 6. vitese aldım yine aynı uyarı çıktı ve vitresi 5'e düşmem gerektiği uyarısını verdi. Neyse 5'e düştüm ama daha önce böyle bir sorun yoktu ne oldu ki dedim. Aklıma geldi bakalım 6. vitesi ne zaman isteyecek dedim ve bastım. 130'u geçince 6. vites için uyarı verdi. 6. vitese geçtim. Sonrasında hızımı 110'a çektim ama 5. vitese düşmem gerektiği işareti yanmadı. O şekilde devam ettim. Durmam gereken durumlarda yavaşlayınca aynı şekilde başa döndük. 130'a çıkmadan 6. vitese geçmek istemiyor araç. Güncellemeden evvel böyle bir şey yoktu. Neyse aracı servise götürdüm ve anlattım durumu denediler dediklerimin aynısını yaptı araç. Servis bunun yapılan güncelleme ve jenerasyonla alakasi olmadigi incelenmesi gerektigini soylediler Ayrıca aracım uzun yolda bile anlık yakıt tüketimini 6.5 litrenin altında göstermiyor. Bunu da söyledim test etmeden anlayamayız diyorlar. Güncellemeden evvel uzun yolda anlık yakıt tüketimim 4 ile 5 litre arasında idi. Bunun sebebi hakkında bir bilgisi olan veya bu sorunla karşılaşan Varmi yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.