Merhaba sayın site yöneticileri ve üyeleri. Adım Alperen, Ankara da yaşıyorum ve kamu görevlisiyim. Bir kaç ay önce hiç aklımda yokken ve bütçemize göre araç ararken sizinde sitenizden edinmiş olduğum bilgilere dayanarak yaklaşık 10 gün önce 2006 model Space S 140BGCRDI Starex aldık. Şehir dışından yaklaşık 800 km lik yol katederek getirdik, ve açıkçası çok memnun kaldık. Performans konfor fiyatına göre çok hoşuma gitti. Kaba hesapla sürat ve klimaylayaklaşık 243 kuruş civarı yaktı. Buraya kadar her şey çok iyi gitti. Ve her geçen gün aracımızdan memnuniyetimiz artarken, 3 gün önce şehir dışına gitmek istedim. yağ, su ve lastiklerine baktırdıktan sonra yola çıktım. Yaklaşık 100 km gittikten sonra gözüm hararet göstergesine takıldı, normalde daima bakarım ama aracım yeni gibi olduğundan ve güvendiğimden o saate kadar göstergeye hiç bakmadım. Sanırım en büyük hatayıda bununla yaptım. Ve ibrenin sonlara geldiğini gördüm. Çalışır vaziyette kenara çektim su kapağını açtım, suyu kaynatmış, yavaş yavaş su ekleyerek harareti düşürdüm. Ve ağır şekilde giderek bi tamirci buldum. Usta termostatın arızalandığını, ilçe kazası olduğundan parça bulunamayacağını suyunu tamamlayarak ve dikkat ederek geri gitmemi söyledi. Dediği gibi yaptım. Aracımda ne bir ses ne de performans kaybı gibi herhangi bi durum yok. Ankarada yetkili servisine gittim. Contanın yandığını değiştireceklerini, ancak bu modellerin mutlaka kapağada zarar verdiğini ve mutlaka onunda değişeceğini söylediler. Ve 3000 TL nin üzerinde hesap çıkardılar. Malum aracı yeni aldığım için maddi durum nedenlerinden başka yerleri araştırdım. Fiyatı 400 ile 600 TL ye kadar yerler buldum. Ancak onlarında çin malı olacağını duydum. Şuan bir hayli sıkıntılı durumdayım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Affınıza sığınarak mektup gibi derdimi yazdım. Tecrübe ve bilgilerinizden bana yol göstermenizi varsa Ankara da gidebileceğim uygun ve güvenilir yerleri iletmenizi rica ediyorum. Şimdiden vereceğiniz tüm bilgiler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla Düzenleyen : Coşkun Uçar
hundai yıldırım yetkili servisi. ostimde olmazı lazım. netten bulabilirsiniz. ayrıca servise gitmek te fayda var..
Bence kapağı alıp başka yerde ölçtürün, bu kadar hararetle kapağın yamulacağını düşünmüyorum, ayrıca kapak taşlanarak daha kalın conta konup tekrar kullanılabilir...
Sayın Ripe, dediğiniz yerin adresini buldum soracağım, Sayın Coşkun abi çok sağolun, ancak ustaların söyledikleri dediğim gibi test yapılsa bile mutlaka kapak da çatlak olacağını söylüyorlar. Ama bunu söküp kontrol edilmeden söylüyorlar. Sağlam ihtimali var diyosunuz galiba?
Ustamla konuştum...oda aynı şeyi söyledi, doğruymuş, Starex'ler kapak çatlatırmış, hatta geçen hafta 2 tane değiştirdim dedi ancak kesinlikle Çin malı almasın dedi, 900 ile 1000Tl arası Kore malı yan sanayi kapaklar var'mış, onlardan kullansın dedi... Turan usta 0216 634 10 72 Benim adımı verip detaylı bilgi alabilirsin...
arkadaşım söylediğiniz aynısı benim başıma geldi.benimde kapak çatlamış değiştirdik.çıkma bitane mitsubishinin kini taktım.ustalar dediki bu model starex lerin hepsinde yaşanıyo (2003-2004 model tci lerde) dedi..senin araban crdi ondada bu sorunun yaşanması midemi bulandırdı.geçmiş olsun.büyük ihtimalle o kapak çatlamıştır.çıkmacılardan bulursun.hayırlısı osun..
Coşkun abi, tekrar teşekkürler. Akşam üzeri mutlaka arayıp bilgi alacağım. Dediğiniz gibi kore yan sanayi mutlaka orjinale en yakınıdır. Aklıma yattı.Şimdi onlarıaraştırmaya başladım. Sizede bilgi veririm. SayınSazlı sizde saolun, evet çıkma bi kaç tanıdık vasıtası ile araştırdım, ellerinde şuan yokmuş haber verecekler. Ancak oda benim içime pek sinmiyor, test yapıldığı halde belli olmayan bi arızanın çıkma parçada dagörünmeme ihtimali var. Ama emin oduğum bi parça olursa hiç düşünmem tabi. Şuan yan sanayi en uygun gibi. Hayırlısı.
ya bak işte. temiz güvenilir bi kapak bulursan çıkma daha ucuz olur.ama bulamazsan kore yan sanayi de olur