Merhabalar forumdaki ilk mesajım aracımı geçen yıl aldım. Accent Era 170.000 de Klima ısınma sorunuyla ustama gittim. Peteği temizleyelim dedi. 2000 TL petek temizliğine verdim. 2 hafta geçti yine klimam eski haline döndü ustama gittim. Radyatörü değişmek masraflı olur tekrardan ilaçla temizleyelim dedi. Antifriz içine pas sökücü ilaç attılar bir gün sonra gel dediler. Gittim temiz olsun bir kere daha ilaç atalım dediler. 2. Gün tekrardan gittim. Antifriz petek temizliği ve 2 ilaç için bu sefer 3000 tl aldılar. Ve şu an kara kara düşünüyorum acaba ileridee yine eskisi gibi Soğuk üfler mi diye. Ben mi çok düşünüyorum biraz bilgisizim görüşleriniz benim için önemlidir
Tekrardan para almasi etik degil. Ilk yaptiginda iş olmamış ve zaten sonuca ulasmamis. Tekrar ederse, ayni yere gittiginizde bence 3. Kez geldiginizi soyleyin ve iş bittiginde para vermemeye gayret edin. Lakin bana sorarsaniz ayni yere gitmemelisiniz...
Kirli suyu dışarı akıtmadıktan sonra hiç bir işe yaramaz. Aracın geçmişinde antifriz kullanımı olmayan bir dönem olmuş . 18 senedir Era kullanıcısı olarak antifirizi hiç eksik etmeyip 2 yılda 1 değişim yapmamıza rağmen peteğin sol tarafı sağa göre daha serin oluyor. Bunun çözümü dediğim gibi araç çalışırken soğutma sistemine sürekli temiz su gönderip kirli suyu dışarıya almaktır. En son antifrizle doldurmaktır. Bunu yapmakta tecrübe ve iyi düşünce ister . Petek temizliği vs yaptırmadım. Radyatördeki antifrizi alt tapasından boşalt sonra doldur şeklinde yapıldı . Düzenli yaptırınca yeterli geldi