Merhaba arkadaşlar şuanda megane2 1.6 16valf hb benzin otomatik kullanicisiyim . Aracından gayet memnunum ama yakıt beni çok üzüyor 100/12.4 gösteriyor yol bilgisiyari . Üstüne para koyup 2012 İ30 dizel otomatik cam tavanlı modelinden düşünüyorum araç hakkında bilgi verirmisiniz hele öncelik yakıt tüketimi istanbulda yaşıyorum trafiğe çok çıkmam iş yeri ev arası 5.5 km . Lütfen kullanıcıları yazsın forumlarda görme bilgiler yazmayınız .
Yakıt odaklı düşünüyorsan daha az yakan araçlar var. Mesela i10, 2008, rapid... Ama konforlu, güvenli, kaliteli ve normal yakan bir araç düşünüyorsan i30 derim... Ve eğer günde 5-10 km yol yapacaksan, şehir içi dolaşacaksan dizel değil benzinli almanda fayda var. Derim...
Bana göre öylede benim çocuk sindi sınava giriyor o ehliyet alınca arabanin kapıda duracağını sanmıyorum .
2012 modellerde tork konvertörlü şanzıman var. otomatikleri normalden biraz fazla yakıyor. manuelde sorun yok. 2015 te dct ile fazla yakıt yakma sorunu giderildi. ama şanzımanı sorunsuz 2012 lerin. araç olarak çok albenili konforlu yol tutuşu ve performansı harika.