bundan 75 sene evvel Dayı lakaplı bir amcamız Kore ye gurbet işçisi olarak çalışmaya gider orada mitsubishi fabrikasında işe girer derken çalıştığı fabrikada sigara molasında gizlice ofise girer elin çekik gözlüsü ne projeler ne makinalar yapmış diyerek oradan otomobil planlarını, teknik çizimlerini, projeleri gizlice araklar eve götürür, ve bunu öğrenen o zamanlar mitsubishi fabrikası genel müdürü olan Harakimo Hoşimo duruma çok sinirlenir ve Dayı yı fabrikadan kovar dayı Türkiye ye eve geri dönmek için yola koyulur fabrikadan çaldığı planlarıda beraberinde Türkiye ye getirir, memlekete geri döndüğü zaman arkadaşları ve yakın çevresi Kore de mis gibi sendikalı + çocuk parası + yakacak parası + sigara parası + yılda 3 ikramiyeli imkanlarda çalışırken ve iyi para kazanırken Türkiyeye neden geri geldin der Dayı lakaplı amcamız da böyle böyle oldu çok güzel makinalar motorlar üretiyorlardı projelerini resimlerini çaldım kovdular beni der ve Dayı nın bu anlattıkları sonucunda yakınları ona hainlik yaptın demekki kovuldun derler, hain damgası vururlar, dayıya kahvede kimse çay ısmarlamaz olur, Türkiyede iş bulamaz dikiş tutturamaz ve Dayı da sinirlenir Kore ye geri döner ben size hain nasıl olur gösteririm der ve Kore de o zamanlar çorak ot bitmeyen bir arsayı kiralar üzerine fabrika kurar elinde eski fabrikasından arakladığı projeler ile o fabrikada araba üretmeye başlar, bu otomobiller o kadar başarılı olur ki adını bütün dünya duyar, fabrikanın adı da dayının hainlik yaparak kaderini çizmesi sonucunda gaza gelerek ve ona arkasını dönen arkadaşlarına kapak olsun diye haindayı olur gel gelelim haindayı Kore edebiyatında yıldan yıla şekillenir ve sonucunda kibar biçimde söyleniş biçimi açısından Kore Dil ve Edebiyat kurumu tarafından düzenlenerek Hyundai olarak değiştirilir Şaka tabi radyoda yavuz un minibüsü adlı program var buna benzer şeyler anlatılıyor aklıma oradan geldi.