merhaba arkadaşlar 2010 model 1.4 motor otomatık vıtes era select benzınlı almayı düşünüyorum araç suan 48 bın cıvarında hasarı yok sadece arka stop lambası degısmıs ve o bölgede lokal boya var 1 sıze gore en makul kac lıraya alınır 2 bu aracın lpg uyumu nedır yanı bu model dohc motormu cvvt mı nasıl anlaşılır 3 servıs sanzıman vs ıncelermı expertızde 4 alırken nelere dıkkat etmelıyım 5 kullanan arkadaş varsa yakıt ve performans nasıl saygılar sunarım yorumlarınız beklıyorum
benim arabam 2008 select manuel 1.4 brc tüp var gayet sorunsuz çalışıyr. 52000km de yakıta gelince ortalama lpg de 8.5-10 lt arası benzindede 7-8.5 lt arası yakıyor.otomatiklerde sarfiyat biraz daha artar.ben 22000liraya aldım 3 ay falan oldu. eraların benzinli olanları doch motor dizelleri crdi.motorlar düşük devirde az yakıp performans istiyorsanız 3000 rpm kesinlikle geçmeniz gerekiyor yoksa tıkanıyor. yetkili servis çok detaylı bakıyor ama hangi noktaları kontrol ettiğini gidip sormak lazım birde her servis expertiz yapmıyor bilginize. umarım yardımcı olabilmişmidir.
Benim aracım da 2009 model Era 1.6 Expo Platinyum Plus modeli. Benimkinde de 1.6 DOHC CVVT motor var. Sıralı sistem gayet iyi çalışıyo. Zaten CVVT motorun özelliği değişken Subap teknolojisi. Yüksek veya düşük devirlerde subapların açılıp kapanma açısını otomatik ayarlayan bir sistem. Az yakar çok kaçar hesabı :RpS_thumbup: Google dan da CVVT motor yazarsanız detaylı açıklamalar mevcut. CVVT olduğunu nasıl anlayağınıza gelirsek, Kendi Eramın motoruna baktım ön tarafta egzost manifoldunun hemen üstünde (Slindir bloğunda) CVVT yazıyo. Aracı alırken yetkili serviste motor şanzıman yürüyen aksam ve kaportaya A dan Z ye bakarlar. O okuna sıkıntınız olmaz. Şimdiden hayırlı olsun aracınız...