sayın forum arkadasları zırt pırt konu acmak ıstemoyorum emınım aranızdan bana kızanlarda vardır ama ınanın araclar hakkında fazla bılgım yok ve bended sız degerlı forum arkadslrımın paylasımlarına guvendıgım ıcın buraya yazıyorum hyundayıcının derdınden hyundaıcı anlarmıs )) aracımı cokmu yakıyor dıye denemek ıstedım 50 tl lık gaz aldım yaklasık 25 lıtre gaz oldu bu ucrete ve sehır ıcı sehır dısı kullandım aracı ve 270 km yol yapmısım ve gaz bıttı aracın yakısı nasıl ne dersınız ıımı kotumu sızce sızın araclarla kıyaslama yamak ıstedım aracım cokmu yakıyor yoksa ekonomıkmı paylasmak ve fıkırlerınızı almak ıstedım saygılar aracım admıre 2004 1.3 mpı
merhabalar arkadasım tesekkuler yorumun fıkrın ıcın bana abartılı geldı bu yuzden bıraz dusuncelıyım danısmak ıstedım 50 tl:25 lt gaz:170 km cıvarı bana cok yaktı gıbı geldı ama gaz ayarlarımı yaptıramıyorum koca memlekette aparatını bulamadım yakıs normal yanı dıyosunuz endıselencek bısey yok
üstteki mesajda 270 km yazıyor...o zaman durum değişir :https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif tamam sorun yok bence..karışık tüketim normal..sıkıntı edilecek bir durum yok... Düzenleyen : enginis58
saol ustad tesekkur ederım bıraz rahatladım yakıs lımıtlerı hangı aralıkta olursa ıı ekonomık bır yakıs olur
litre hesabı yapmak gerekiyor. 100 km de mesela şehir içi 8-9 litre lpg iyi bir değer. Düzenleyen : enginis58
benımkı karısık bır yakma old ıcın kıfayetlı degıl sanırım yarın 10 tl lık gaz alıcam lıtresı 1.90 kurus bakalım kac km goturcek sehır ıcı ..sızın hesaba gore kac km gıtmesı lazım hocam
deponuz boşsa 10 litre lpg alıp bitene kadar kullanabilirsiniz. gaz bitince tekrar sohbete devam ederizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
ok ole yapalım depo bos cunku gaza gecırıyorum gaza basınca yemıyor zırt dıye benzıne gecıyor saygılar
Üstad bu şekilde sonuç almak pek sağlıklı değil, tavsiyem depodaki gazı tamamen bitirin, daha sonra atıyorum 50TL'lik gaz alın ve bitene kadar kullanın, bittiğinde kaç km yaptığına bakın..
sehır ıcı ve sehır dısı aralıklı olarak kullandım bunu ama 50 tl al hıc durmadan devam dersenız su aralar yapamam ama yarın 10 lıra alıcam ve bıtene kadar gıdıcem 10 tl ortalama kac km gotururu gazlı bır aracı
O zaman şehir içi değil uzun yol tüketimi almış gibi olursunuz, önemli olan 50TL'lik yada 20TL'lik olması değil, gazı tamamen bittirip alacağınız yakıt miktarını yaptığınız yol ile orantılı olarak hesaplamak, bu arada bunu günlük kullanımınız içinde yapmalısınız'ki sağlıklı sonuç alabilesiniz...gazı tamamen bitirip benzine geçtiniz, gidiyorsunuz gazcıya 20TL'lik gaz alıp aracı gaz'a geçiriyorsunuz ve km'yi sıfırlıyorsunuz, daha sonra gaz bitip benzine geçene kadar kullanıyorsunuz, km'ye bakıyorsunuz, atıyorum 100km yol yapmışsınız, bu durumda... 20TL / 100km = 0.20krş, yani km'de 20 krş yakmış ancak bu kesin bir sonuç değil, zira gazın fiyatı her semte göre değişiyor, yakıt tüketimini sağlıklı olarak ölçmek istiyorsanız bunu litre bazına göre hesaplamanız lazım...Atıyorum sizin orda LPG 1.80TL Km'de 0.2TL / 1.8TL = 0.11L X 100km = 11L Bu rakam 1 - Şehir trafiği 2 - Kullanım stili 3 - Otomobilin bakımı 3 - Taşıdığı ağırlık gibi nedenlerle %20'ye varan değişiklik gösterebilir...bilmiyorum başka nası anlatılır...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Düzenleyen : Coşkun Uçar
bende bılmıyorum ustad yarın 10 lıralık gaz alıcam kac lıtre old yazıcam vae kaç km goturdugunu yazıcam sonra konusururuz gerısını
aracı ya dediğiniz gibi 10 tl lik gaz alarak bitene kadar kullanın . yada depoyu fulleyin ve 100 km yol yaptıktan sonra aynı isatasyon ve aynı pompadan bir kez daha full olarak doldurun böylece 100 km deki yakıt tüketiminiz hem tl hemde litre bazında öğrenmiş olurusunuz . ancak yakıt normal gibi geldi bana 25 litre gaz ile ortalama olarak 250 300 km arası yol yapmak gayet makul verilerdir .