Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Merhaba Arkadaşlar

'LPG Sistemleri' forumunda M_Eren tarafından 24 Nisan 2017 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. M_Eren

M_Eren Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mümin Eren Atakol
    Yaşadığınız Şehir:
    4-AĞRI
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Ağrı'da öğretmen olarak görev yapmaktayım geçtiğimiz ay 2005 model 1,3 Getz aldim, Atiker sıralı Otogaz sistemine sahip, 3 sene olmuş faturasını gördüm. Aracı ilk aldığım hiçbir sıkıntı mevcut değildi ben genel yapı itibariyle çok hor kullanmam arabayı hatta ozenirim. Araç bir kere motor ışığı yaktı panikledim nooluyoruz diye hemen ığdır sanayiye gittim bilgisayarla girdiler sistem fakir diyor LPG den kaynaklı dendi hemen Atiker bayiine gittim ayarlarini vs yaptırdım ışığı sondurttum sonra tekrar yaktı bu sefer Van'da orijinal Hyundai yetkili servisine gittim bujilerinde sıkıntı varmış ve yağ fazlası varmış hallettik fakat yine 3 oldu motor ışığını yaktı ve bunu seyir halindeyken yapio iyice canımı sıkmaya başladı. Ve birşey farkettim aracın direksiyonu sertleşti buranın yolları malum delik deşik herhalde ondandır diyorum ama şimdi ne yapmam lazım yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdir acaba?

2. ZeyboY36

ZeyboY36 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Barış ZEYBEY
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Motor ışığının yanması bazı şeylerin yolunda gitmediğini gösterir. Motorun ısınması, ordaki havanın sürekli soğuk olmasıda araçta zengin yada fakir yakıt karışımı algılaması çıkar. Buda demektirki oksijen sensörünün değişmesi gerekiyor. Lpg'den dolayıda sistem fakir demeleride mantıklı söylem değil. Oksijen sensörü benzinide lpg'yide rahatça ölçebilir. Ama sensör işlev görevini yitirirse, gözenekleri kapanıp kurum yada oksit yaparsa, fakir karışım algılar. Ölçüm yapamadığından dolayi. Sağlıklı arabanin hiçbir şekilde her neyden dolayı olursa olsun, yakıt hatası vermemesi gerekiyor. Oksijen (lambda) sensörünü değiştirin. Ateşleme sistemini elden geçirin. Termostatıda değiştirmeyi unutmayın. Sağlıcakla kalın..

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hatalı bilgiler ve öneriler vermişsiniz.

benzinde kullanın aracı, arıza lambanız sönerse ayar yaptırmaya gidin. Atiker v.s. montajlarda genelde 1.8mm nozul kullanılıyor, bunlar küçük geliyor, ayar da kurtarmıyor bir süre sonra. Ben 2.0 - 2.2 mm nozul ile ayar yaptrıp denemenizi öneririm.

emrex, Asel Kaan Efe ve rpurcek bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş