19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Merhaba Arkadaşlar

'Tanışma' forumunda deza tarafından 9 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle adım Cuma , İstanbul - Avcılar'da oturuyorum. Yaklaşık 6 ay oldu aracı alalı. Hep foruma girip yazmak istiyordum bir türlü vakit bulamadım. Geç de olsa herkese samimi bir merhabaaaaa ;)

Araç bilgilerine gelince , Getz 2006 Model , 1.5 VGT Crdi Motor , HY KLM Paketidir. Pakete ek olarak sis lambaları var. Isıtmalı aynalar ise hatırladığım kadarı ile bu pakette standarttı (Bu özelliğini öğrenince çok hoşuma gitmişti.) Park sensörümüz var türkçe konuşabiliyor ama ben onu susturdum :rolleyes: , çok kafa ütülüyordu. Sadece orjinal park sensörlerinde olan bip sesi yetiyor.

Daha önceden aracı biliyordum , samimi bir arkadaşım kullanıyordu ve gayet memnundu. Ara ara ben de aracı alır kullanırdım. İnternette de araştırma yapınca , kullanıcıların memnuniyeti oldukça fazla olduğunu görmüştüm. Malum fiyatı da muadillerine göre iyi olduğundan karar vermemiz zor olmadı. Aracı aldığımda 170.000 de idi. Şimdi 175.000 de. Çok fazla kullanmıyorum ama gayet memnunum, beni üzmedi ufaklık :)

4 lastik sıfır alıp taktım , tüm filreleri yeniledik , 5-30w tam sentetik olarak yağı değiştik , radyatör suyu komple çekilip yenilendi , antifiriz ekledik. Bakımları cüzi rakamlar tuttu. Silecekleri keyfe keder değiştim. Ama memnun kalmadım. Şu sıralar Bosch marka alasım var , vakit olmadığından erteleyip duruyorum zaten :)

Bi ara vakit bulmuştum, bagaj ve torpido gözü için aydınlatmaya el attım. Kaliteli şerit led alıp güzel bir aydınlatma yaptım, resimlerini eklerim birazdan. Vaktim olsa daha da yapacağım (Koltuklarında altına yapmayı düşünüyorum). Tavanda ön cama paralel ve ayak aydınlatma için önceden şerit led vardı. Hala duruyorlar , güzel bir aydınlatma sağlıyorlar.

Aracımla ilgilenmeyi çok seviyorum , düzgün sakin güvenli ve ekonomik bir kullanım benim olmazsa olmazlarımdandır. ;)

Yakıt tüketimi konusuna gelince (malum ülkemizdeki öncelikli kriter) , daha önce bilip kullandığımız araç olduğundan şaşırtmadı beni. Özellikle şehirdışı tüketimi çok iyi. Yarım depo ile Balıkesir'e gidip geldim (600 km). Bir miktar şehir içi kullanımı da mevcut.

Genel olarak ufaklık ile çok iyi anlaşıyoruz.Sadece ufaklık biraz fazla zıplıyor sanki. Arka koltukta oturanlar sıkıntı çekiyorlar biraz. Kasislerde olabildiğince yavaşlamak gerekiyor. Ona da alıştık artık napalım , o kadar da olsun.

Tamam artık yazımı bitiriyorum kızmayın :D (Gerçi bitirmesem ilk mesajı ile banlanmış bir üye olacağım galiba :D:D)

Duygu bunu beğendi.
  2. amarulas

amarulas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    doğan ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Aramıza hoş geldiniz kazasız belasız sürüşleriniz olsun aracınız hayırlı olsun :)

3. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler :)

4. ysuatsenyurt