Merhaba, Ankara'da ikamet ediyorum. 2011 model Hyundai Accent Era 1.5 CRDİ Otomatik 150.000km'de araç satın aldım. Tüm bakımları yapıldı dediler. Ancak, 100 km sonrasında aracın sol arka tekerleğinden gıcırtı gelmeye başladı. 90-100km lerde ara ara uğultu oluyor. tavsiyeleriniz olursa sevinirim. Bir arkadaşım forumu tavsiye etti. Kazasız belasız yolculuklar dilerim, Selamlar
hoş geldiniz her ihitmale karşı aracınızı götürüp tanıdık güvendik bir ustaya gösteriniz. tekerleri söküp hem balataları kontrol ettirirsiniz hemde bi liftte kaldırılıp alt aksamı kontrol ettirirsiniz. bakımlı araç dedikleri satmaya yakın sadece filtre ve yağını değiştikleri araç da olabiliyor...
Hoşgeldiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah. Ne kadar bakımlı da deseler 2.ci el alınca ilk olarak yağ ve fren sistemini bi kontrol ettirmekte fayda var diye düşünüyorum bende.
Hayırlı olsun; Bende hanımın zoruyla otomatik hyundai bakıyorum. İnşallah memnun kalır, kazasız belasız kullanırsınız. Benim sağ önden araç kaza yaptıktan sonra tamirden aldım. 50-60 km sonra sağ ön taraftan ses gelmeye başlamıştı. Müzik kulağım yok ama aracımın her tıkırtısını iyi bilirim. Takıntılı değilim ama derdimi anlatmak için çok dolaştım. Birkaç ustaya gösterdim en son sağ ön teker rulmanı değişecek dediler. işçilik dahil 125 TL ellerimden öptü. Şimdi iyi durumda. Öyle sokak arası biraz sürüp anlaşılmıyorsa benim gibi biraz uzun yola çıkaracaksın ustayı ve sesi dinleteceksin. Umarım öyle ciddi bişey çıkmaz, halledersin.
Tekerlek rulmanıdır büyük ihtimalle. yandan çarpma yada kaldırıma şiddetli değdirmelerden uzak durmak lazım. Tekerleği kaldırıp sallandığında boşluk varsa fark edilir zaten.
Teşekkürler sağolun, Araç konusunda teknik bilgim zayıf. Araştırıp soruyorum. Görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Dün araçla şehiriçi 5-6 km yaptım. Araç yavaş giderken dahi sol arka tekerlek gıcırtı yapıyor. Aracı park edince sol arka tekerleği kontrol ettim. çok fazla ısınmış ve yanık kokusu geliyordu. Bu cumartesiye Şaşmaz'da bir hyundai servisinden randevu aldım. Bakalım hayırlısı,
Merhabalar, aracınız hayırlı olsun, ben de tekerlek rulmanı olabileceğini düşünüyorum, 2014 yılında servisten şirket aracı i20 için alınan bir teklifte işçilik ve kdv hariç malzeme maliyeti olarak; 527 501 G100 - Arka tekerlek rulmanı (Getz DSL+ ACC06-) 542,74 TL 584 111 C800 - Arka fren diski (Getz DSL+ ACC06-) - 174,99 TL verilmişti belki işinize yarar. Kolay gelsin...
Merhabalar, 1.kısım : Cumartesi sabah 8'de servise gittim. Baktılar. Arka sol balata bitmiş. Balata metali de aşınmış. Balatanın metali diskte derin çukurlar oluşturmuş. Arka disk ve balataları değiştirdiler (işçilik dahil yaklaşık 550tl) ben de ön balataları da değiştirin dedim(işçilik dahil yaklaşık 250tl ). 11:20'de aracı yıkayıp teslim ettiler-güzel. Eve dönmeden aracı bir test edeyim dedim. 10km gittim. ugultu yok-güzel. ama aracın arka sol jant-lastik ateş gibi olmuş. balatadan kokular geliyor. duman çıkıyor. Servise geri döndüm 11:45. Müşteri temsilcisi ile görüştüm. Koordinatör usta ile kontrol ettiler. Evet sorun var dediler. Aracı tekrar kaldırdılar. baktılar. merkezi frende sorun var dediler. Özür dileyip İşi yapan ustaya gerekli uyarıyı yapıyoruz dediler. Isınınca şişiyor bu da freni basıp çektikten sonra fren diski bırakmıyor dediler. Arka sol taraftaki balatayı açıp kapayan bağlantıyı çıkardılar. müşteri temsilcisi müşteri ilişkilerine götürdü. Durumu anlattım. Özür dileyip aracı teslim edeceğiz dediler. Bu aşamadan sonraki kısımdan (işçilik ve ustalık yaptılar) herhangi bir ücret talep etmediler. Öğle arası mola 12-13 dinlenme odasında bekledik. 13:30 gibi aracı teslim ettiler. Şükür şu anda bir problemi yok. Buradan çıakrdığım iki ders var : 1- Jantlar çabuk ısınıyorsa fren kilitlenmiştir. Acil ustaya götürüp sorunun düzeltilmesini sağlamak gerekir. Yoksa hem balata bitiriyor hem diski öldürüyor. Masraf artıyor. 200tlye servisten çıkacakkken 550tlye mal oluyor. 2. Araç teslim edildikten sonra muhakkak TEST etmek gerekiyor. Servisten çıktım deyip evime gidip aracı park etsem Kısa sürede yine servise gitmek zorunda kalacaktım. Zaman ve mesaiden olacaktım. Faturaya tekrar bakınca masraf detaylarını detaylıca yazarım. Herkese selamlar,