Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Memnun kalmadım Era'dan

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda sselim tarafından 20 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. sselim

sselim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
    Haziran ayı başında yeni Eralardan aldım. Hatta sizlerle de paylaşmıştım. Fakat bukadar zamandır geçer yada azalacağı söylenen vites sesinde ne geçme nede azalma oldu. Her vites değiştirdiğimde eski magirus minübüsler gibi ses çıkarması hiç hoşuma gitmedi. Birdegeri vitese geçmeme gibi problemler var.İlk defa hundai bir araç aldım fakat beklediğim gibi çıkmadı. Geçen ay ön kapı camları yavaş açılıp kapanmaya başladı servise götürdüm hallettik abi dediler şimdi gene ağırlaştı. Aynı zamanda arka camlarda açılıp kapanırkengarip sesler çıkartmaya başladı.Bu ayda arka kapılar zor açılmamaya başladı kapı lastikleri nedense kapıya yapışmaya başladı, Usb okuyucu sürekli error vermeye başladı yeni bellek aldım durum aynı. Yol tututuşu da beklediğim gibi değil.
    Sorunlu pipirik bir adam değilimdir ama bu kadar çok satan bir araçta daha oturaklı ve sorunsuz bir kullanım beklerdim. Sonuçta sorunsuz olması açısından sıfır araç alıp okadar para veriyoruz. Tabiki problem çıkabilir insan yapısıdır ama insan soğuyor. Ben aracımı Ötv indiriminden faydalanıp 21500 Liraya aldım. Fakat şuanki fiyatı 25000 civarı. Yeni araç alacak birisi olsam kesinlikle bu kadar parayı verip de era almam. Gördüğüm kadarıyla tek avantajı uzun garanti süresi ve ucuz parça fiyatı. Bazı insanlar o kadar para verip de sıfır hyundai alana kadar 3 yaşında honda yada toyota alsaydın diyorlardı şimdi düşünmeye başlamadım desem yalan olur.
    Sonuçta Allah herkeze kazasız belasız kullanım nasip etsin.
    Tekrar iyi bayramlar.

Saygılarımla
    Selim

Düzenleyen : sselim

2. ardeng

ardeng Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende sizinle aynı dönemde aldım. bendede viteste birkaç defa sorun yaşandı forumdan ve kitapçıktan okuduklarımı uyguluyorum artık hiç sorun yaşamıyorum. ilk kalkışta ani hareketleri sevmiyor sevgili eralarımız. kitapçığı okuyun vites değişimlerinde size yol gösterecektir.
    ama pencereler konusunda bişey diyemem.

eralardan anladığım tek bişey var : eğer birgün olurda bir arıza için servise gitmen gerekirse birdaha asla ellerinden kurtulamıyorsun. Şimdiye kadar hyundai servisleri hakkında pek olumlu yorum okumadım. ( belkide insanlar memnuniyetlerinden çok şikayetlerini belirttiklerindendir ama yinede aman yolum servise düşmesin diye dua ediyorum )

Düzenleyen : ardeng

3. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk önce sizinde bayramınız kutlu olsun.gelelim konuya.herkesin görüşü farklıdır tabi.bi kere bu işler şans işidir.herkese ne marka araç olursa olsun 4 4 lük araç gelmez.insan yapısı mutlaka bi hatası olacak.era larda belli bir tasarrufa gidildi.bunuda assan sayesinde oldu.2006 2007 eralara bakınız yeni çıkan eralardan daha az sorunlu.tabi onlarda eps sorunu vardı fakat ömür boyu garantiyle değiştirdiler.gerçi bizdede eps var ama şuana kadar tık demedi allaha şükür.yani bizim tek şikayetimiz araçtan amortisörleri.yoksa yakıtı olsun,motoru olsun,performansı olsun,konforu olsun çok güzel.uzun yolda yormaz.az yakar.tabi araca ısınmadıysanız satın derim.o sizin kararınız

4. eğer arkada sekme filan varsa amörtisörleri ısıttırn yada spor yaya alın buda çözüm değilmi?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gifveya baska marka süspansiyon takın sart değilki orj olacak diye..

5. Misafir

Misafir Guest

Bizde sizin bayramınızı kutlarız, araba konusuna gelince son bir yılda yaklaşık 5000 üyemiz oldu, bunların bir kısmı sıfır alıp üye olanlar, ancak bir araçtan bu kadar çok şikayet ilk defa okuyorum, şansınıza böyle bir araç çıkmış olabilir, halledilemiyecek sorun olmadığını düşünüyorum, olmadı daha fazla kendinizi üzmeden elinizden çıkarıp arkadaşlarınızın tavsiye ettiği araçlardan birini alırsınız ama unutmayın'ki sıfır sıfırdır ve alacağınız 2. el arabaların sorun çıkarmayacağı garantisi yoktur, ayrıca bahsettiğiniz otomobilleri anahtar teslim21.500'e alabileceğinizi'de sanmıyorum.....

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Cam'ların yavaşlamasının ve ses gelmesinin nedeni toz'dur. Genelde her araçta olur ama sizinkisi biraz erken olmuş, fitillerden toz alıyor olabilir, otomatiğe ait ray gresslenirse sorun kalmaz. Vites geçişlerinizle ilgili güzelme halen olmadıysa https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=13477

Konusunu okumanızı tavsiye ederim. USB ile ilgili Error kodu nedir acaba? sorun usb yada dosya sistemiyle alakalı olabilir, kullandığınız arcınız garantili, sorun teyp'te ise teybin değiştirilmesini talep edin. İyi bayramlar.
    Düzenleyen : MSC

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1-eranın vitesleri biraz kemiklidir,sabahları yağ soğuk olduğu için biraz zor geçer(çoğu araçta olağan birşeydir)

2-vitesteki ses nasıl bir ses?cam açıkken sessiz ortamda çıkarttığı luk luk sesinimi diyorsunuz yoksa başka bir sesmi?

3-zamanla cam ftilleri tozlanır ve ses yapar ara sıra ıslak bezle veya deterjanla silip temizlemek gerekir.(haziranda aldığım vw aracımdada aynısı oldu,sadece erada değil yani)

4-kapı ftilleride yeni olduğu için yapar.onlarıda deterjanla silersenz sorun düzelir.

Ayrıca aracınız garantili götürün yapsınlar.Çok büyük sorun değil bunlar...Bence uzatıp canınızı sıkmanıza ve araçtan soğumanıza gerek yok.

Era gayet güzel ve dayanıklı bir araçtır

8. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    çok doğru katılıyorum sıfır sıfırdır.

9. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    +1 ekstra olarak emin olun bu tip sorunlar toyota da oluyor hondadada oluyor hiç canınızı sıkmayınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifsizede hayırlı bayramlar

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Allah kolaylık versin en azından garanti var napalım size denk gelmiş inş sorunlarınızı halleder siniz

11. emreaccent

emreaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    herkeze ıyı bayramlar....cozulmeycek sorunlar degıl bence bu sorunlar yuzunden aracınızdan sogumayın..tanıdıgım renault clıo aldı sıfır 300 km de vıtes elınde kaldı sans bırazda bu ısler ama sızınkı bunun yanında ufacık seyler..dıger marka sınıftakı araclara bınerek aracınızın kıymetını anlayın derım....

12. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    buna katılıyorum. her gün işe gidip geldiğim yolu suv araçlar bile zor gider. maşallah benim araçla gidip geliyorum ne bi ses ne bişey var.

13. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet haklısın çözülmeyecek gibi değil arkadaşım aracından soğumana gerek yok bu arada bende dün 2010 clio sümbüle bindim valla baygınlık geldi amma dar dedim clio nun sahibine gel sen benim getze bak adam şaşıdı kaldı amma ferahmış diyo :https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

14. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Böyle sorunlar olabiliyor çok samimi bir tanıdığımız 2007 de sıfır peugeot 206 aldı ve araba sabahleyi galeriden çıktı iş yerine otoparka geldi öğleden sonra eve giderker yolda hararet yaptı...servis müdahale etti tmm dediler iki gün sonra yine hararet yaptı...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif Araba izmirde servise çekildi bakıyoruz dediler....arabadan haber yok,servise bir gittiler araba yok,çekiciyle arabayı istanbul merkeze göndermişler..... Daha sonra araba marmariste aküsü bitti yolda kaldı 3-4 saat Peugeot Assistans yol yardımı geldi arabanın aküsü değişti....Çok ekstra sıkıntılar yaşadılar.. Sizin sıkıntınız çok daha rahat çözümlenir bence

15. yaozcan

yaozcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1 saat önce lastik sorunumu yazdım ve geri vites sorunununaynısını bende yaşadımoldu geri vitese taktığınız zaman ani kalkışlarda vites takılıyor bunu farkettim. arabamı 19 000 tl ye aldım(1.4 start expo2009)bu fiyata makul bi araç fakat servisinden oldukça memnunum bayrampaşa erk otoya gidiyorum gayet güzel ilgilendiler arkadaşlar sağolsunlar şiddetle herkese tavsiye ederim.

16. Misafir

Misafir Guest

İlk aldığımda bende vites geçişlerinden şikayetçiydim yalnız şimdi maaşallahı var en ufak bir zorlanma yok. Geri vites dahil. Hatta bende soğuk havalardada kolay geçiyor.
    İstanbul da selin ortasında kaldım. Benim geçtiğim sudan motorum dahil tık yok fakatisim markavermeyeyim, arkadaşım 50.000 tl lik benzinli araçla geçti.Şu an motoru tekliyor diyeserviste açıldı motor henüz ses seda yok servisten...
    Hyundai nin motor ve kaput dahil maaşallahı var yalnız arka taraf biraz fazla zıplar tek sorunu bu. Bunun dışında çıkan sorunları dert etmeyin servisler halleder bunları...

17. Misafir

Misafir Guest

Coşkun abi Era yı Elantra yapmışsın, doğru gördüysem hayırlı uğurlu olsun bu arada.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

18. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benimde o selde arabanın üstünden e-5'te bir dalga geçti.arabanın maşallahı var.servise tedbir amaçlı götürmeyi düşündüm.ama çok şükür bir sorun yok.takır takır çalışıyo.allah eralarımızı nazardan saklasın.

19. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2006 da ılk cıktığında hazıran ayında 1.5CRDi team abs era aldım. suan 64 bin km de. ve 15 bin de bır bakıma gıttığım harıcınde hıc servıse gıtmedı. hıc sorun cıkarmadı. ustelık bn arabayı cok sarsarak kullanmama rağmen. performans war. 1.6 benzınlı araclara sehır ıcınde yanastırmıyor yanına. yakıt 1.5 cc 16V olmasına rağmen oldkca dusuk. yol tutması da cok ıyı olmasa da gayet gusel bence. kullananı da hıc yormaz. bıdaha alırmısın dersen hıc dusunmez alırım. ( fakat alcaksan en fulunu alcaksn)

20. dada

dada Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Honda eyvallah tamam da sis farı bile 550 lira.Yedek parçası uçuyor.Eğer para gani diyorsanız sözüm yok.Ama gerçekten doğru söze ne denir: Sıfır her zaman sıfırdır.

Bu Sayfayı Paylaş