Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mekanik Direksiyonu Hidrolik Gibi Yapma(mı)?

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda ayzek11 tarafından 3 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Olabilir mi?
    Öncelikle herkese hayirli günler. Benim 1991 model ae 92 corolla var. Ata yadigari 25 yil tek el binildi bende bir 25 sene satmayacağim. Aracin mekanik direksiyon beni baya yoruyordu. Çoğu tamirini evde yaptiğimdan bunun için çok uzun zaman düşündüm ve sonunda aklima bu fikir geldi. Kesinlikle kuru direksiyon tüm marka modellerde yapabilirsiniz.

Evvel tornaciya gidip direksikyon kutusuna matkapla delik açip yağlama memesi taktirdim. 10 tl.
    Sonra herhangi bir tamirciye gidip yağ pompasiyla yaklasik 1 pompa kadar beyaz gres yağı pompaladik.10 tl.....
    Bu islemler 20 liraya mal oldu ve sonuç hidroliği aratmayan bir direksiyona sahip oldum... En önemlisi bu islemler yapilirken direksiyon kutusunu sökme falan yok. . Lifte yada krikoya kaldirip alttan matkapla hallediyoruz. Yaği memeden pompalarken direksiyonu sağa sola çevirip disli aralarina daha fazla yağ girmesini sağlayiniz. Bu islemi düşük model renault grubunun arka dingilinede yaptirabilirsiniz. Esneme artar ve sesler kesilir.
    Direksiyonunuzu Yilda bir memeden yaglamayi unutmayiniz. http://hizliresimyukle.com/image/MpxW
    UZ-AY'dan Gönderildi...✨

Son düzenleme: 3 Ekim 2016
    Tilki, Halil, comanchee ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

direksiyon kutusunda zaten yağ yok mu?

varsa ve bu yağ özelliğini kaybetmişse yağını değiştirmek de aynı işi görmez miydi? tabi kutuyu sökmeden yaptığınız için bir avantajı var.

3. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ben bilmiyorum,başka forumda birisi denemiş onun yaptığını paragrafını aldım buraya
    UZ-AY'dan Gönderildi...✨

Bu Sayfayı Paylaş