Herkese Merhaba, Öncelikle böyle bir platformu kuranların ellerine sağlık... Yaklaşık 2 aydır sıfır ve 2. el olmak üzere araç arayışım 3 hafta önce Hyundai i30 DCT ile son buldu... 1.6 motorda otomatik - dizel sınıfındaki araçlar içinde genel olarak Hyundai İ30 dizel otomatik çok yakıyor endişesi vardı. Bu nedenle pek fazla ilgilenmiyordum. Ancak yenilenen şanzıman ile iddaali bir çıkış yapılması akabinde yapılan test sürüşü bizi de bir Hyundai sahibi yaptı.... Biraz araçtan bahsetmek gerekirse İstanbul Avrupa yakasında su an 950 km oldu..Ortalama tüketim 7.1 lt/100km. Bundan önce Fluance DCI EDC ( 2 sene - 80.000km. - Şehiriçi 6.4 lt- 100km ) ve Jetta TDI DSG (4 sene - 100.000 km - Şehiriçi 7.2 lt- 100km ) Vites mukayesesi şu an çok yeni olması sebebiyle üst düzey bir memnuniyetim var, devam etmesini diliyorum. Herkese kazasız belasız günler dilerim...
Hyundai i 30 disel dct yi daha once kullandığınız renault edc jetta dsg ile motor şanzuman yoltutuş suruş ralatlı vs. İle kıyaslarsanız ne gibi farklılıklar var acaba
Su an İ30 um 1700 km ye yaklaştı ve şehir dışına hiç çıkmadım. Uzun yol bilgisi veremeyeceğim ancak vites geçişleri su ana kadar tatminkar. tek eksi olarak nitelendireceğim ön koltuklar diğer 2 araca göre daha rahatsız ve dar. Uzun yolda biraz sıkıntı yaratacagığını düşünüyorum. DCT nin diğer büyük artısı; yokuş yukarı beklerken ayağınızı frenden çekince 4 kadar saymanız durumunda araç kendi gaz vererek kalkışa geçiyor. Jetta DSG de yokuş kalkış desteği yoktu. Fluance de frenden çekilmesi durumunda 5 e kadar sayınca geri kaymaya başlıodu, gaza basmak için yeterli süre tabiki. Motor sesi bakımından i30 cok sessiz ancak lastik ve kapı izolasyon zayıf olması sebebiyle dış sesleri çok içeri alıyor. yol tutuş açısından sedan olmasına karşın Jetta en başarılısıydı diebilirim. DSG de 80.000 km de baskı değişti geçici süreyle yeni Golf verdiler; aynı motor ve şanzımanlı araç ancak izolasyon ve yol tutuş Jetta ya göre cok daha başarılıydı. Tabi aracı alırlen baktım da Golf ekstraları koyunca 30.000 TL pahalı çıktı. Ay sonuna doğru kısmet olursa ilk uzun yol yapacağım o zaman daha detaylı ve net bilgi verebilirim diye düşünüyorum.