Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mazotum donmasın diye Gaz Yağı kullanan var mı?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda K4Yr4 tarafından 19 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar malum soğuk.. bugün sabah 3. marşta zorla çalıştı araba -30 ları görüyor burası. mazot donmasın diye babam ısrarla mazota gazyağı karıştır deyip duruyor hemde 3 4 lt gibi bu olayı aranızda deneyen varmıdır?

2. turquasz

turquasz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Mehmet Ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    şahsi fikrim: sakın öyle birşey yapma depondaki mazot miktarı fazla olsun (yarım depo üzeri) hiç birşey olmaz. zaten rafineride gerekli kimyasallar katılıyor. çalışma konusunda ısıtma bujilerini 3 kez devreye sokarak silindir içini ısıt tek marşla çalışacaktır araç. magirus deilki bu zorlansın ;)

3. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    euro dizele pek bir şey katılması tavsiye edilmiyor zaten euro dizelin içinde pek çok katkı var kaldıki euro dizelin ben donucağını sanmıyorum..

dizelin içine katıcağınız ek şeyler motorada zarar verebilir yeni nesil common rail motorlar yakıt konusunda çok hassasdır..

4. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    eurodizelin içinde zaten etanol var...donması için biraz daha soğuk olması gerekir...

5. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorumları için herkese teşekkür ederim umarım babamda ki albea ya birşey olmaz.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif galiba artık babamı güncellemek lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bence hiç öyle işlere girme yeni sistem motorlar eskiler gibi değil,daha hassas ve turbolu.

eski sistm motorlarda bende 1 depoya 1 litre atardım ama o zaman hep normal mazot kullanıyorduk,arabalar turbosuzdu ne koysan yakardı...

şimdiki eurodiesellerde katkı var donma ihtimali düşük.

Ama benim cam suyu deposunun tamamı antifrizli olduğu halde donuyor bu antifirzli su diye sattıkları heralde boyalı su...
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

7. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen katılıyorum. Çok soğuksa kontağı 2-3 kez aç kapat, aracında bir sorun yoksa tek marşta alır. Bir yerde okuduğum kadar depodaki mazotun %5'i kadar gaz yağı konulabilirmiş. Hatta kimi dizel mercedesin kullanım kitapçığında yazıyor bu. Ama pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta gaz yağı, mazota göre daha yanıcı bir madde. Tehlikeli olabilir.

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    evet doğru 2-3 kere kontağı açıp sarı ışığın (kızdırma bujisi) sönmesini bekle dördüncüde bas kontağı daha kolay çalışır,ışığı mutlaka bekle kış günlerinde dediğimiz gibi 2-3 defa yak söndür

9. kd7610

kd7610 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bahar geldi ama. konuyla ilgili olarak, kars ta bir hyundai kullanıcısı olarak, gaz yağının bile yeterli olmadığını gördük. 2 kıştır benzin atıyorum. tam depoya 10 liralık yeterli olur. bir zararını görmedim. tam tersi faydası var bence. çünkü motoru yıpratmadan çalıştırıyorsunuz. arkadaşımın 0 pejo bipperi var. Türkiye distrübörü resmi olarak 40 lt ye 1 litre benzin koymasını söyledi.

Bu Sayfayı Paylaş