arkadaslar malum soğuk.. bugün sabah 3. marşta zorla çalıştı araba -30 ları görüyor burası. mazot donmasın diye babam ısrarla mazota gazyağı karıştır deyip duruyor hemde 3 4 lt gibi bu olayı aranızda deneyen varmıdır?
şahsi fikrim: sakın öyle birşey yapma depondaki mazot miktarı fazla olsun (yarım depo üzeri) hiç birşey olmaz. zaten rafineride gerekli kimyasallar katılıyor. çalışma konusunda ısıtma bujilerini 3 kez devreye sokarak silindir içini ısıt tek marşla çalışacaktır araç. magirus deilki bu zorlansın
euro dizele pek bir şey katılması tavsiye edilmiyor zaten euro dizelin içinde pek çok katkı var kaldıki euro dizelin ben donucağını sanmıyorum.. dizelin içine katıcağınız ek şeyler motorada zarar verebilir yeni nesil common rail motorlar yakıt konusunda çok hassasdır..
yorumları için herkese teşekkür ederim umarım babamda ki albea ya birşey olmaz.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif galiba artık babamı güncellemek lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
bence hiç öyle işlere girme yeni sistem motorlar eskiler gibi değil,daha hassas ve turbolu. eski sistm motorlarda bende 1 depoya 1 litre atardım ama o zaman hep normal mazot kullanıyorduk,arabalar turbosuzdu ne koysan yakardı... şimdiki eurodiesellerde katkı var donma ihtimali düşük. Ama benim cam suyu deposunun tamamı antifrizli olduğu halde donuyor bu antifirzli su diye sattıkları heralde boyalı su... Düzenleyen : hyundaı_era_06
Aynen katılıyorum. Çok soğuksa kontağı 2-3 kez aç kapat, aracında bir sorun yoksa tek marşta alır. Bir yerde okuduğum kadar depodaki mazotun %5'i kadar gaz yağı konulabilirmiş. Hatta kimi dizel mercedesin kullanım kitapçığında yazıyor bu. Ama pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta gaz yağı, mazota göre daha yanıcı bir madde. Tehlikeli olabilir.
evet doğru 2-3 kere kontağı açıp sarı ışığın (kızdırma bujisi) sönmesini bekle dördüncüde bas kontağı daha kolay çalışır,ışığı mutlaka bekle kış günlerinde dediğimiz gibi 2-3 defa yak söndür
bahar geldi ama. konuyla ilgili olarak, kars ta bir hyundai kullanıcısı olarak, gaz yağının bile yeterli olmadığını gördük. 2 kıştır benzin atıyorum. tam depoya 10 liralık yeterli olur. bir zararını görmedim. tam tersi faydası var bence. çünkü motoru yıpratmadan çalıştırıyorsunuz. arkadaşımın 0 pejo bipperi var. Türkiye distrübörü resmi olarak 40 lt ye 1 litre benzin koymasını söyledi.