Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

mazot pompası kaçağı

'Getz Forum - Club' forumunda sugar80 tarafından 31 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. sugar80

sugar80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bugün konyada yetkili servise aracımı götürdüm ussta baksın diye sadece debriyajdan ses geliyordu onun için fakat hiç ummadığım bişey söyledi usta.
    motorun arasından baktı mazot pompası mazot kaçırıyor pompanın tamir edilmesi lazım içinde malzeme var o değişecek 200 tl tutar beklenmedik bişey çıkarsa 300 tl tutar dedi aracım çok yakmıyor koku yok sadece ustanın gösterdiğ yerde ıslaklık var oda az. faka zaman geçirirsem pompanın zmanla mazotu tamamamen dışarı vereceğini söyledi çok geç kalma gel dedi. böyle bir sorun başına gelen var mı gerçekten böyle sıkıntı oluyormu aracım 2005 getz crdi

ilk defa dizele biniyorum baya tedirgin oldum açıkcası yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

2. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sakin kardeşim, panik yok, daha çok erken, yaptırsan iyi olur ama durumun yoksa çok acil bir sorun değil, aracını hergün kullanıyorsan 2-3 aya kadar koku vermeye başlar, kaloriferi açtığında içeriye mazot kokusu verir, o zaman yaptırırsın, öyle mazotu şırıl şırıl dışarı atmaz, terleme şeklinde kaçırır, ama bence serviste yaptırma, sonuçta serviste pompayı söküp Bosch Diesel Serviste yada anlaşmalı pompacısına yaptırıyo, mazot pompanBosch marka,Bosch Diesel Serviste bu işlem için 100TL gibi bir rakam alıyo piyasadaki pompacılarda aşağı yukarı aynıdır, serviste bunun üzerine kat kat koyup senden tahsil ediyo, Konyada mutlaka vardırBosch Diesel Servis, internetten araştırıp en yakın bayisini bul git orada pompanın bakımını kendin yaptır, tanıdık ustan varsa pompayı söktürüp al götürBosch Diesel Servise, 100tl civarı onlar alır ustanada sök tak parası verirsin,yada iyi bir pompacı bul sanayide konuş anlaş daha uygun fiyatlarada halledebilirsin,ben yaklaşık bir yıl önce yaptırmıştım, serviste 400tl istemişlerdi, 120tlye halletmiştim,http://www.boschservice.com.tr/tr/buradan sana en yakın servisi bulabilirsin geçmiş olsun.

Düzenleyen : aretias

3. sugar80

sugar80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracımla ayda 700 km kadar yol yapıyorum uzun yolada yaza kadar çıkmam muhtemelen ama yinede biran önce yaptırmakta fayda var çokteşekkür ederim rahatlattın beni kardeşim saol

4. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Rica ederim, ayda 700km bayağı fazla sen bence 1-2 ay içinde yaptırmaya bak, pompanın tamir takımları değiştirilor ve makinede basınç, geri dönüş vb.. ayarları yapılıyor, yakıttada iyileşme yönünde fark eder.

5. sugar80

sugar80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki bu bosh servise gittiğimde adamlar kendileri söküyor mu yoksa söktürük götürmek mi gerekiyor fiyat her serviste aynı mı bide forumda şmdi gördüm bi yerleri sıkıyorlar mış sızma duruyormuş acaba baktırsak mı yoksa bosh servie direk gieyimmi ayrıca bosh servise gittiğimde hemen söküyorlarmı yoksa kaçak için test falan yaparlarmı inşallah başınızı çok ağrıtmamışımdır :)

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Burdakiler kendiside söküyor ama ordakileri bilmem, arayıp sor gitmeden, fiyat olarak aynı olduğunu sanıyorum sonuçta kurumsal bayii, sıkma işlemi sağlıklı olmuyo, yıpranmış oringleri lastik contaları biraz daha sıkıyor ama bi süre sonra yine kaçırıyor, sonuçta oring lastiklerinde bir ömrü var, araç kaç km'de ortalama 120.000 civarında bakım yapılması gerekiyor zaten pompa ve enjektörlere.

7. sugar80

sugar80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 140 binde ayrıca sanayide de yapıyrolarmış forumu biraz okudum ama sizin tavsiyniz daha akıllıca geldi teşekkürler

8. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hadi gene 100 liradan yırtın kardeşim. 100 lira 100 liradır.

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim başıma gelen bir olay. Aracı ilk çalıştırdığımda tabir-i caizse işer gibi biraz fazla kaçırıyordu. 1-2 dk sonra kaçırmaz hale geliyordu. Usta 150 tl gibi birşey istemişti. Babam ben işteyken direk bosch servise götürmüş ve orada birsürü usta ellerinde pompa ile gelmişler. Serviste tamir edildi conta vs değişti 120 tl vermiştik geçen yıl. Halen sorunsuz kullanıyorum, maşallah diyelim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün benim arabamda aynı sorun olduğunu fark ettim.Ankara da bosc disel servis varmıdır.

11. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

12. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba benim 2006 accent crd admira dada aynı sorun mevcut çok fazla koku geliyor.benim aracımın pompasının markasıda mı bosc acaba bende direk bosc disel servise mi gitmeliyim.

13. sugar80

sugar80 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BUGÜN KONYADAKİ dizel bosh servisleri aradım 200 diyen var 350 diyen var kimisi siz söktürün diyor bir tanesi biz sökeriz dedi biride servise yönlerndiriyor geçen sene 50 tl olan tamir seti 4 katına mı çıktı anlamadım gitti

14. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben az önce netten baktım ank. 3 adet var yarın hepsini arayacağım en hesaplısına götürüp yaptıracağım.
    benim anlamadığım arabam 80 binde ayda 800 yapıyorum.
    pompada meydana gelen bu kaçağın benim arabayı kullanımımdan mı kaynaklı acaba .
    çünkü çok devirli kullanıyorum.

Düzenleyen : replank

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel