merhaba herkese, şöyle bir sorunum var bilmiyorum daha önce başınıza geldi mi benim 2004 model accent admire crdi aracımın mazot göstergesi çeyrek depoda takılı kalmaya başladı aracı ilk aldığımda sorun yoktu, bakımını yaptırdım mazotfiltresideğişti yağı değişti balatalar değişti rutin bakımlardan sonra mazot göstergesi takılı kaldı sorduğumda şamadıradandır denildi ama sanki bakımdan sonra olduğu için farklı bir sorun var gibi servise gitmeyi düşünüyorum ama sizlerin düşüncelerini almak isterim. teşekkürler.
Şamandıra olması yüksek ihtimal, depo üstündeki soketide kontrol edin, ıslanmış yada oksitlenmiş sorun yaratıyor olabilir, gösterge beynine yanlış sinyal gitmesine neden olur, hatalı gösterir.
arkadaşlar bu sabah bende şöyle bir durum yaşadım... Aracı dün akşam otoparka çektiğimde çeyrek depo mazot vardı. Sabah 7,30 da aracın başına gittiğimde komple aracın üzerinde buz kaplı olduğunu gördüm...(zaten meteoroloji gece yüksek oranda don olacağını söylemişti) aracın yol bilgisayarında -9 dereceyi gördüm... neyse arabayı tek marşta çalıştırdım.. buzunu kazıdıktan sonra tekrar araca bindiğimde göstergede mazotun dipte olduğunu gördüm... haliyle yakıt lambasıda yanıyordu... şimdi sizce ne olmuş olabilir? şamandıra donduysa çeyrek depoda takılı kalması lazım değilmi...neden mazot dip gösteriyor? bu arada araç ısınıp buzu çözüldükten sonra işyerime gelince yine de düzelmedi hala dipte gösteriyor Düzenleyen : ankarali2010
göstergeyi orjinali ile değiştirdim sorun çözülmedi servis yapamadı hyundai akbak servis işini yapamıyor Düzenleyen : thugslife
Abi bende şöyle sıkıntı oldu bugün rampadaydı aracım park halinde bende ordan alıp düzlüğe alayım dedim bugün aracı tam düzlükte istop etti daha calışmadı ışık yanmıyor ama az var icinde mazot gerimi kacmıştır cok sık oluyor bu icinde az mazot varken rampa başında istop ediyor
Filtrenin altındaki su musurinu ve filtreyi degismen lazim. Filtre orjinal bosch olmali. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sıkıntı ondamıdır başka birşeyi varmıdır abi sence original ise üzerndeki peki yinede degişmesi mi lazım
el pompasını pompalayınca nereden mazot fışkırıyorsa sorun orada. gidip başka yerlerle uğraşmanın bir mantığı var mı?
Hava alındıgı icin ordan pompalayınca mazot fırlamıyormu Zaten ustaya sordum depon hava yapmıştır dedi yakıtı fazla dipte bırakma dedi sorun o yani