19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mazot deposu hakkında?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda aretias tarafından 5 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dün akşam mazot aldım bu sabah yine mazot otomatiği ötmeye başladı, sanayiye gidip depoyu söktürdüm, deponun içinde kahverengi zar gibi tabaka vardı bazı kısımları kopmuş ve süzgeci tıkamıştı, depoyu yıkamacıya götürüp içine zift sökücü koyup beklettik, sıcak tazyikli suyla güzelce yıkayıp tabakayı temizledik, benim ustam bu tabakanın daha önce alınmış pis mazottan olduğunu ve temizleyince sorun olmayacağını söyledi, yıkamacıda kia servisinde çalışan başka bir usta gördü, bu tabakanın deponun iç kaplaması olduğunu söyledi ve bu şekilde temizleyerek randıman alamazsın deponun değişmesi gerekiyo dedi, hatta 2007 KİA RİO nun deposu ile admire dizelin deposu aynıymış, hyundaide pahalı git kia servisinden al dedi, şimdi ben kime inanayım, normalde depoların içinde kaplama oluyormu, benim depo boyalı olandan değil, 80.000 KMde değişmiş boyasız depo takılmış, ama bu tabaka deponun kendi kaplamasımı yoksa pislikmi çözemedik?

2. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai 1.5 crdi depo fiyatı yaklaşık kdv dahil 900 civarında :) Benimki değişti ordan biliyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

Bildiğim kadarıyla eralarda depo içi boyalı oluyordu.Eğer hala öyle ise..O boya olma ihtimali var.İyi bir mazot kullandı iseniz o kadar pislik olamaz;muhtemelen boyadır o..Zift sökücü tamamen sökmüştür.

Düzenleyen : oguz3259

3. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen öyle kardeşim, 2007 kia rio ile aynıymış, kia'da daha ucuzmuş aynı depo, temizledik tabakayı bakalım umarım bu şekilde sorun olmaz, yoksa .. :(

Boya gibi değil ama, boyalı depoları biliyorum siyah boyalı, değişmiş benim depo boya yok sac görünüyo parlak, ama kahverengi zar gibi bir tabaka vardı bazı kısımlarında bu tabaka kısım kısım kalkıp süzgeci tıkamış.
    Düzenleyen : aretias

4. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben şöyşle düşündüm ki bahsettiğin pislik olayı aşırı gibi geldi bana.Ya çok kötü yani, kaçak mazot yada kırsal motorin aldın,ya da boya zamanla kahverengiye dönmüş olabilir belkide??

Ancak pislik olsa tüm araçlarda o kadar pislik mutlaka sorun yapmaz mıydı?

5. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benden önceki sahibi almış olabilir ama ben pis mazot kullanmadım hiç, 94.000km de aldım arabayı şuan 108.000 de, boya renk değiştirmiş olamaz çünkü boya gibi kalın bir tabaka değil incecik zar gibi cam filminden bile ince bir tabaka, ve elinizi sürdüğünüzde hemen çıkıyodu, kaplama olsa bu kadar kolay çıkmaz diye düşünüyorum.

6. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    bende de boya kalkması olmuştu ama boya rengi siyah değildi gri renkte idi bizim taksilerde de oldu onlarında gri renkti siyah hiç duymamıştım

7. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Geçende benim admirede stop etti hatta 3000 devre yetiştiremiyor stop ediyordu.Dolapdere Sanayide özel servise gittim depoyu yanımda söktüler içinden diğer arkadaşların da bahsettiği gibi grimsi ince bir boya tabakası varmış.Bu kullandığım yakıt katkısı ve enjektör temizleyiciler nedeniyle normalden daha kısa zamanda çözülüp depo dibinde , filtrede tortu oluşturmuş hatta benim şamandura pompasını da bozmuştu.Daha sonra depoyu söküp önce tinerle yıkadılar sonra da tazyikli su ile temizleyip kuruladılar.Depodaki mazotu filtre olarak kullandıkları çok sıkı birbeyaz bir kumaştan geçirip bana gösterdiler inanamadım.Yahu depo zaten paslanmaz galveniz ne diye boyarsın ki içinihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    peki böyle bir sorun olduğunda depoyu yıkatıp tekrar kullanabilir miyiz? illa yeni mi almak gerekiyor?

9. fahrettin

fahrettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hayır yıkandıktan sonra tertemiz oldu şamandıra pompası arızalı olduğu için değiştirdim ve tekrar kullanmaya başladım hiçbir aksilik yok çok şükür.yeni depo dünyanın parası iyice yıkatınca hiçbir sorun olmuyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2010 Nisan ayında söküp temizlettim depoyu, bu konuda yazdığım gibi, 2011 Ocak ayındayız ve benim depo içi filitre yine tıkandı pompa ötmeye başladı, muhtemelen yine pislik birikti içinde ve filirteyi tıkadı, admirelerin şamandıra filitresi küçük olduğu için çabuk tıkanıyor, buna bir çare yokmu arkadaşlar, 6 ayda bir depomu temizleticem ben?

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    pislikte olabilir..ülkemizde neyi 4X4 lük satıyolar kihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Tayfun Hocam Depoyu Yarımın Altına İndirme Derim Yıkamakla Tam Temizlenmiyor İçinde Gene Kalıyor Anca Bir Kaç Gün Bekletmeli Bir Sıvı İçinde Anca Öyle Diyorum

13. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Özhan haklısın ama her zaman depoyu fulleyemiyorum, geçen sefer depoyu söküp komple zift ilacıyla içini yığkadık sıcak suyla bal dök yala oldu :) ama 9 ayda yine pislik birikti demekki, mazot pis bu bir gerçek, ama neden diğer araçlarda olmuyo bu tıkanma olayı, [​IMG] <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; "> [​IMG]

Temizlemeden önce pompanın hali bu, bu kahverengi tortu mazotlamı geliyo yoksa mazot zamanla deponun içinde böyle tortumu oluşturuyo onu çözemedim, depoyu temizlerken bu tortunun deponun iç yüzeyini kaplamış olduğunu gördüm, sanırım mazot zamanla depo iç yüzeyinde böyle bir tabaka oluşturuyo buda zamanla koparak şamandıra süzgecini tıkıyor, admirelerde depoda boya sorunu vardı, benim depo boyasız yani değişmiş, serviste bu sorunlu depoları değiştirirken şamandıra süzgecine beyaz tüle benzeyen ikinci bir süzgeç takıyorlardı galiba birkaç yerde okumuş resmini görmüştüm acaba hala servislerde bulabilirmiyim bu aparatı, diğer markaları araştırdım admiredekiyle çok farklı şamandıra süzgeçleri, bizimki çok küçük olduğu için çabuk tıkanıyo.

14. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Tayfun Hocam 2 Defa Depoyu Söktüm Temizledim Bundan Sonrada Sorun Yaşamadım Sen Mazot Aldıgın Yeri Değiştir Derim Sorun Sanırım Ordan Kaynaklanıyor 2006 Model Gene Aynı Araçtan Var Arkadaşımızda Hiç Sorun Yaşamadı İlk Sahibi Yalnız Mazot Aldıgı Yer Hep Aynı

15. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Birde Boya Rengi Gri Diye Biliyorum Ben Temizlerken Gri Çıkıyordu :) Senin Renk Kahverengi Kesin Mazot Pisliginden Kaynaklanıyor Diye Düşünüyorum

16. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mazot pisliği olduğu kesin, dün söküp temizledim yine, deponun iç yüzeyini komple kaplamış, sanırım mazottan oluyo, benim depo yarımın üstüne çok fazla çıkmıyo, en fazla 50 tl mazot alıyorum, deponun üst kısımları kuru kaldığı için sanırım bu şekilde tabaka oluşuyo, zamanla koparak süzgeci tıkıyo, bundan sonra yarımın altına indirmeyeceğim depoyu, birde böyle deneyelim bakalım.

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Tayfunum bence öncelikle yakıt istasyonunu değiştir, sürekli bu sorunun olması depodan olmadığına yöneltiyor beni.

18. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Değiştirdim, evime çok yakın olan totalden alıyordum hep, artık kavacıktan yeni açılan opet'ten alıyorum ve depoyu yarımın altına düşürmüyorum, birde böyle deneyeceğim.

19. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok

İnş Sorun Yaşamazsın :)

20. maydinn

maydinn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim aracımda 2005admire 1,5 dizel. Anlattığınız sorun bende de var. Geçen yaz mazot pompasından ses geldi, tamirciye gittim deponun astar boyası çözünmüş dedi. iyice temizledi. Sorun düzelmişti fakat şimdi yine pompadan ses gelmeye başladı ara sıra stop ediyor.. Araba kardeşimdeydi gitmiş benden habersiz pompayı değiştirmiş. Ama ses devam ediyor. Depoyu değiştireyim desem çok pahalı. Ne yapacağımı şaşırdım.. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş