Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

mavi ekran sorunu

'Bilgisayar / Teknoloji / Bilim / İnternet' forumunda sonatım51 tarafından 11 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    selam arkadaşlar
    anakarttaki problem yüzünden yenilediğim pc de mavi ekran sorunu yaşıyorum .neredeyse pc yi yeniden aldım sayılır .anakart ,ram,power,,hdd,
    özellikle video izlemeye başladığım andan itibaren ya donuyor yada mavi ekran çıkıp resetliyor .
    tüm sürücüler güncellendi, win 7 ve vista ile ayrı ayrı format attım her ikisindede mavi ekran çıktı ben yazımsal değilde donanımsal olduğunu düşündüğüm ve ram dan şüphelendiğim problemimle ilgili yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba
    bluescreen ile tarattım aşağıdaki problemi buldu.artık son noktaya geldim 4 kattan atacam aşağı:mad::mad::mad:

hal.dll hal.dll+5f1f 0x81fa1000 0x81fd5000 0x00034000 0x458dfc8e 24.12.2006 07:05:34 Microsoft® Windows® Operating System Hardware Abstraction Layer DLL 6.0.6000.16407 (vista_gdr.061223-1640) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\hal.dll

ntkrnlpa.exe ntkrnlpa.exe+cee6a 0x81c00000 0x81fa1000 0x003a1000 0x4b7d25c9 18.02.2010 14:34:33 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.0.6000.17021 (vista_gdr.100218-0019)

sistem bilgilerini aşağıda verdim

İşletim Sistemi Adı Microsoft® Windows Vista™ Starter
    Sürüm 6.0.6000 Yapı 6000
    Diğer İşletim Sistemi Açıklaması Kullanılamaz
    İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation
    Sistem Adı ERK-PC
    Sistem Üreticisi MSI
    Sistem Modeli MS-7592
    Sistem Türü X86-based PC
    İşlemci Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz, 3003 Mhz, 2 Çekirdek, 2 Mantıksal İşlemci
    BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. V32.10, 07.12.2012
    SMBIOS Sürümü 2.5
    Windows Dizini C:\Windows
    Sistem Dizini C:\Windows\system32
    Önyükleme Aygıtı \Device\HarddiskVolume1
    Yerel Ayar Türkiye
    Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "6.0.6000.16407"
    Kullanıcı Adı erk-PC\erk
    Saat Dilimi GTB Yaz Saati
    Toplam Fiziksel Bellek 3.326,44 MB'a ulaştığında
    Kullanılabilir Fiziksel Bellek 2,32 GB
    Toplam Sanal Bellek 6,67 GB
    Kullanılabilir Sanal Bellek 5,70 GB
    Disk Belleği Dosyası Alanı 3,54 GB
    Disk Belleği Dosyası C:\pagefile.sys

2. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Mavi ekran genelde yazılımsaldır.Genelde değil hiç donanımsal oldugunu duymadım. Eğer cd leriniz orjinal değilse. bundan kaynaklanır.

3. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    harddisk bölme işlemi yapıldımı format atarken sata ayarlarını biostan kontrol edin isterseniz.

4. alper03834

alper03834 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Alper D.
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    bence İşletim Sisteminizi Değistirin..Vista yeterince Sorunlu.Windows 7 Yükleyin

5. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Tam aksine mavi ekran hataları genellikle donanım hatalarından kaynaklanır hangi donanım olduğunu anlamak için öncelikle makine üzerindeki donanımları tek tek sökerek deneyin yani her seferinde bir parça sökerek deneyin ram modülün tek ise başka bir ram ile dene iki veya fazlası ise tek ram ile dene olmadı başka ram takarak dene.birde ilk mavi ekran çıktığında ordaki yazılanları not al veya fotoğraflayıp yükle buraya eğer bir kaç defa başına gelirse mavi ekran hatalarında aynı hatamıdır değilmidir ona dikkat et.
    bir bilgi daha yukarda yazdıklarında hal.dll den bahsetmişsin bu genelde hdd hatalarından kaynaklanır ki eğer söylediklerimin faydası olmaz ise hdd yi komple tekrar formatla ama tüm bölümleri silerek formatla yeniden yükleme yaparken bölümleme yaparsan c yi hızlı format ile biçimlendirme mutlaka yavaş format at.
    Son olarak sanırım usb den yükleme yapıyorsun usb yükleme diskini yeniden oluştur veya cd ile yeniden yükleme yap.

6. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    vista orjinal yazılım win 7 orjinal değildi.bu yüzden vistaya döndüm 2, formatta vista yüklerken sürücüleri biçimlendirip formatladım
    camera ,yazıcı , hoparlör,modem ekran kartı da tüm donamımları çıkartıp çalıştırdım hatta eski ati ekran kartım vardı onu takıp denedim bir video açtım 1 dk olmadan aynı sorun oluştu , ram modülü 2 tane 2 modülüde ayrı ayrı denedim sanırım ram değiştirip deneyecem mavi ekran çıktığında resim yada yazılanları almaya çalışırım ama bir defasında memory check gibi büyük harfle bir yazı dikkatimi çekti.
    ilginiz için teşekkür ederim

7. tolgaburakhan

tolgaburakhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Tolga Burakhan KOÇYİĞİT
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Söyleyecek pek bir şey kalmamış :) Her parça kontrol edilecek sistem düzgün kurulacak (İşlemci fanı tam oturmuş mu ona da bakabilirsin)

8. YILKI

YILKI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    hakan murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    eh başıma epey geldi bu sorun.her defasında da düzelttim.
    nasıl mı?
    ben de bilmiyorum sadece her yere girip-çıkıyorum sorun olacak ayarları değiştiyorum-arada bir w7 yeniden yüklüyorum sonunda pc pes ediyor :D düzeliyor.
    donanımsal değil ama. hiçbir şey söküp değiştirme.
    çözümmü nette de pek yok, çözüm sensin :D
    eyice karıştır sonra baştan gene kur windows u ama vista kurma dostum pc yi davul gibi şişirip donduruyor yaa w7 süper.

9. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Format zamanı gelmiştir hocam benimde çok oluyor mavi ekran bugun format atıcam ama vistadan uzak durun win7 kullanmanızız tavsiye ederim :RpS_thumbup:

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bilgisayarcı değilim ama tecrübelerimden dolayı;

1- Virüs bulaştığı için
    2- donanımsal uyumsuzluk
    3- hardisk hatasından ötürü

bu tür sorunlar oluşabiliyor... PC den anlayan birine götürmeniz şiddetle tavsiye olunur...

11. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Açılın ben bilgisayarcıyım :D çok eğlendim bunu söylerken hep doktorlar mı söyleyecek :D

1- Mavi ekran sizinle alakalı olan bir hata değildir. Bknz: Pekin olimpiyatları açılışı mavi ekran hatası.
    2- Genelde donanımsaldır. Sizin donanımlarınızdan hard diskinizde büyük ihtimal bir problem var.
    3- Mavi ekranı formatlamaya rağmen görüyorsanız bu virüs değildir ya da yazılımsal değildir kesin olarak donanımsaldır.
    4- Sizin hard diskinizin yerine eğer mümkünse başka bir hard disk takın sistemi o şekilde çalıştırın.
    5- Eğer başka bir ekran kartı denememiş olsaydınız ekran kartındandır derdim. ama bu mavi ekran sorunları genel olarak hard disk veya anakarttan kaynaklanır.

Kesinlikle güvendiğiniz birisi olmasını da tavsiye ederim, gereksiz işlemlerle hem paranızı hem zamanınızı boşa harcamasın.
    Bir de chkdsk işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim.

12. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dün bir sohbet sırasında bu mavi ekran konusu geçti. Sohbet ettiğim kişi teknik servisti. Genelde anakartın üstünde ramın ekrafındaki kapasatörlerin sismesinden kaynaklanır dedi.

13. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    arkadaşlar mavi ekran sorunu sonunda çözüldü .ne siz sorun ne ben anlatayım yinede kısa bir özet geçeyim bilgisayara son bir format daha atıldıktan sonra yine aynı hatayı alınca servise teslim edilen anakart istanbul daki servise gitti ve yaklaşık 1 aylık bir testten sonra anakartın değişimine karar verildi ve mutlu son anakart garantiden değişti mavi ekran gitti ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim

14. molell

molell Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    KadiR AKYOL
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    gecmis ve hayirli olsun. tam olarak raporunuzu incelemedm ama hal.dll windows etkinlestirme sistemi dosyasidir. vista ve sonraki surumlerde sistem donaniminda yapilan degisiklikler etkinlestrme sorunu cikarabilmektedir. ufak bi bilgilendirme olsun

Bu Sayfayı Paylaş