selam arkadaşlar anakarttaki problem yüzünden yenilediğim pc de mavi ekran sorunu yaşıyorum .neredeyse pc yi yeniden aldım sayılır .anakart ,ram,power,,hdd, özellikle video izlemeye başladığım andan itibaren ya donuyor yada mavi ekran çıkıp resetliyor . tüm sürücüler güncellendi, win 7 ve vista ile ayrı ayrı format attım her ikisindede mavi ekran çıktı ben yazımsal değilde donanımsal olduğunu düşündüğüm ve ram dan şüphelendiğim problemimle ilgili yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba bluescreen ile tarattım aşağıdaki problemi buldu.artık son noktaya geldim 4 kattan atacam aşağı hal.dll hal.dll+5f1f 0x81fa1000 0x81fd5000 0x00034000 0x458dfc8e 24.12.2006 07:05:34 Microsoft® Windows® Operating System Hardware Abstraction Layer DLL 6.0.6000.16407 (vista_gdr.061223-1640) Microsoft Corporation C:\Windows\system32\hal.dll ntkrnlpa.exe ntkrnlpa.exe+cee6a 0x81c00000 0x81fa1000 0x003a1000 0x4b7d25c9 18.02.2010 14:34:33 Microsoft® Windows® Operating System NT Kernel & System 6.0.6000.17021 (vista_gdr.100218-0019) sistem bilgilerini aşağıda verdim İşletim Sistemi Adı Microsoft® Windows Vista Starter Sürüm 6.0.6000 Yapı 6000 Diğer İşletim Sistemi Açıklaması Kullanılamaz İşletim Sistemi Üreticisi Microsoft Corporation Sistem Adı ERK-PC Sistem Üreticisi MSI Sistem Modeli MS-7592 Sistem Türü X86-based PC İşlemci Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz, 3003 Mhz, 2 Çekirdek, 2 Mantıksal İşlemci BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. V32.10, 07.12.2012 SMBIOS Sürümü 2.5 Windows Dizini C:\Windows Sistem Dizini C:\Windows\system32 Önyükleme Aygıtı \Device\HarddiskVolume1 Yerel Ayar Türkiye Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "6.0.6000.16407" Kullanıcı Adı erk-PC\erk Saat Dilimi GTB Yaz Saati Toplam Fiziksel Bellek 3.326,44 MB'a ulaştığında Kullanılabilir Fiziksel Bellek 2,32 GB Toplam Sanal Bellek 6,67 GB Kullanılabilir Sanal Bellek 5,70 GB Disk Belleği Dosyası Alanı 3,54 GB Disk Belleği Dosyası C:\pagefile.sys
Mavi ekran genelde yazılımsaldır.Genelde değil hiç donanımsal oldugunu duymadım. Eğer cd leriniz orjinal değilse. bundan kaynaklanır.
Tam aksine mavi ekran hataları genellikle donanım hatalarından kaynaklanır hangi donanım olduğunu anlamak için öncelikle makine üzerindeki donanımları tek tek sökerek deneyin yani her seferinde bir parça sökerek deneyin ram modülün tek ise başka bir ram ile dene iki veya fazlası ise tek ram ile dene olmadı başka ram takarak dene.birde ilk mavi ekran çıktığında ordaki yazılanları not al veya fotoğraflayıp yükle buraya eğer bir kaç defa başına gelirse mavi ekran hatalarında aynı hatamıdır değilmidir ona dikkat et. bir bilgi daha yukarda yazdıklarında hal.dll den bahsetmişsin bu genelde hdd hatalarından kaynaklanır ki eğer söylediklerimin faydası olmaz ise hdd yi komple tekrar formatla ama tüm bölümleri silerek formatla yeniden yükleme yaparken bölümleme yaparsan c yi hızlı format ile biçimlendirme mutlaka yavaş format at. Son olarak sanırım usb den yükleme yapıyorsun usb yükleme diskini yeniden oluştur veya cd ile yeniden yükleme yap.
vista orjinal yazılım win 7 orjinal değildi.bu yüzden vistaya döndüm 2, formatta vista yüklerken sürücüleri biçimlendirip formatladım camera ,yazıcı , hoparlör,modem ekran kartı da tüm donamımları çıkartıp çalıştırdım hatta eski ati ekran kartım vardı onu takıp denedim bir video açtım 1 dk olmadan aynı sorun oluştu , ram modülü 2 tane 2 modülüde ayrı ayrı denedim sanırım ram değiştirip deneyecem mavi ekran çıktığında resim yada yazılanları almaya çalışırım ama bir defasında memory check gibi büyük harfle bir yazı dikkatimi çekti. ilginiz için teşekkür ederim
Söyleyecek pek bir şey kalmamış Her parça kontrol edilecek sistem düzgün kurulacak (İşlemci fanı tam oturmuş mu ona da bakabilirsin)
eh başıma epey geldi bu sorun.her defasında da düzelttim. nasıl mı? ben de bilmiyorum sadece her yere girip-çıkıyorum sorun olacak ayarları değiştiyorum-arada bir w7 yeniden yüklüyorum sonunda pc pes ediyor düzeliyor. donanımsal değil ama. hiçbir şey söküp değiştirme. çözümmü nette de pek yok, çözüm sensin eyice karıştır sonra baştan gene kur windows u ama vista kurma dostum pc yi davul gibi şişirip donduruyor yaa w7 süper.
Format zamanı gelmiştir hocam benimde çok oluyor mavi ekran bugun format atıcam ama vistadan uzak durun win7 kullanmanızız tavsiye ederim :RpS_thumbup:
Bilgisayarcı değilim ama tecrübelerimden dolayı; 1- Virüs bulaştığı için 2- donanımsal uyumsuzluk 3- hardisk hatasından ötürü bu tür sorunlar oluşabiliyor... PC den anlayan birine götürmeniz şiddetle tavsiye olunur...
Açılın ben bilgisayarcıyım çok eğlendim bunu söylerken hep doktorlar mı söyleyecek 1- Mavi ekran sizinle alakalı olan bir hata değildir. Bknz: Pekin olimpiyatları açılışı mavi ekran hatası. 2- Genelde donanımsaldır. Sizin donanımlarınızdan hard diskinizde büyük ihtimal bir problem var. 3- Mavi ekranı formatlamaya rağmen görüyorsanız bu virüs değildir ya da yazılımsal değildir kesin olarak donanımsaldır. 4- Sizin hard diskinizin yerine eğer mümkünse başka bir hard disk takın sistemi o şekilde çalıştırın. 5- Eğer başka bir ekran kartı denememiş olsaydınız ekran kartındandır derdim. ama bu mavi ekran sorunları genel olarak hard disk veya anakarttan kaynaklanır. Kesinlikle güvendiğiniz birisi olmasını da tavsiye ederim, gereksiz işlemlerle hem paranızı hem zamanınızı boşa harcamasın. Bir de chkdsk işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim.
Dün bir sohbet sırasında bu mavi ekran konusu geçti. Sohbet ettiğim kişi teknik servisti. Genelde anakartın üstünde ramın ekrafındaki kapasatörlerin sismesinden kaynaklanır dedi.
arkadaşlar mavi ekran sorunu sonunda çözüldü .ne siz sorun ne ben anlatayım yinede kısa bir özet geçeyim bilgisayara son bir format daha atıldıktan sonra yine aynı hatayı alınca servise teslim edilen anakart istanbul daki servise gitti ve yaklaşık 1 aylık bir testten sonra anakartın değişimine karar verildi ve mutlu son anakart garantiden değişti mavi ekran gitti ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
gecmis ve hayirli olsun. tam olarak raporunuzu incelemedm ama hal.dll windows etkinlestirme sistemi dosyasidir. vista ve sonraki surumlerde sistem donaniminda yapilan degisiklikler etkinlestrme sorunu cikarabilmektedir. ufak bi bilgilendirme olsun