Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Mavi duman atma.....

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda msarp tarafından 9 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    coşkun hocam özellikle sizin yorumlarınız bekliyorum.

aracı 68.000 km de aldım .ne kadar doğru bilmiyorum ya.

şu an 78.000 km de.aracın çekişinde motorun çalışmasında bir sorun yok.özellikle 1-2-3 viteslerde çok atak.

2. Misafir

Misafir Guest

Hayra alamet değil, yağ eksiltiyor'mu daha doğrusu ne kadar yağ eksiltiyor, dumanı devam'lımı atıyor, bu arada yağ yakan aracın atak olması normal, ancak yokuşlarda çabuk yorulur....

3. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mavi duman felakettir. 78000 de motor yakmak da gerçekten marifet ister ama düşündüğün gibi değiştirilmiş olabilir.
    1- Kimden aldın ? Tanıdık biri mi ? Hızlı ve özensiz kullanma potansiyeli var mı ?
    2- Aracı normalden ucuza mı aldın? belki eleman onu da düşünerek ucuz satmış olabilir.
    3- Araçta modifikasyon var mı ?
    4- YAğ eksiltiyormu ki eksiltmesi gerekiyor yağ yanınca çıkar mavi duman. Çekiş etkilenmez hatta yağ yakınca daha iyi hissedilir. Yalnız yağın litresi 15-20 YTL o yüzden pek ekonomik değildir.
    5-Öte yandan eğer yağ yakıyorsa ki bu senin temel gözlemin olmalıdır. Bir an önce rektifiye yaptır. Normalde silindirleri .25 mikron taşlarlar. Ama sen önem vermez isen daha çok yağ yakmaya başlar daha çok taşlamaları gerekir bu da kötü bişey.
    6- Aldığında acaba ne tip bir yağ vardı üzerinde. Bazıları (Yağ yakan arabasını alavere dalavere satan kişilere ne denirse artık https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif ) yağ yakan arabaya daha kalın yağ koyup satarlar imiş. Kalın yağ koyunca silindirdeki açıklıklardan geçemiyor tabi böylece insanları kandırıyorlarmış. Ama tabi bir süre sonra anlaşılabiliyor.
    7- Şöyle bir test var : Sıkıştırma basıncını ölçmek. Bujiler sökülür ve oraya basınç ölçen bir alet takılır ve silindirlerdeki basınca bakılır. Eğer basınç normalin altında ise bu durumda REKTİFİYE önerebilir usta. Eğer hemen rahatlamak istersen bunu düşünebilirsin.
    Düzenleyen : ibrahimulgur

4. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    aracı bir muhasebeciden aldım.ben almadan önce yağdeğişimi,filtrelerin değimi.yani nasıl oluyorsa 60.000 bakımı yetkili serviste yapılmış.2000 km de yaklaşık 1 lt yağ tüketiyor.zaten son 1 aydır eksoz ağzıda yağlanmış gibi görünüyor.sanırım sorun yağ segmanlarında yanma odasında yağ kaçıyor herhalde.çünkü rölantide bir kaç dakika çalışssın vitese tak gaza hafif yüklen duman çıkıyor ,bu da yanma odasında yağın biriktiğini gösteriyor. ama bir terettüdüm var sübap lardanda olabilir.

5. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    coşkun hocam aracı 68.000 km de 12.250 ye aldım .araç oldukça diri canlı duruyor.şu anki km si 78.000 oldu.2002 allegro benzinli 1340 cc. fiatı normal aslında ..ha birde moto yağının,serviste shell helix 5-30 konduğunu öğrendim.belki bundan olabilir diye 10-*40 magmatec olarak değiştirdim.

6. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüm bakımları yetkili servislerce yapıldı ise kayıtlardan görünür bu durumda aracın km sinin düşürüldüğünü söyleyemeyiz.
    60.000 motoru harap etmek için çok düşük bir km. Ancak şu ana dek yağ değişimlerine riayet edilmiş ise sensörler vb. bozulmadı ise problem oluşması çok zor. Belki kullanırken gereksiz yere çok devirli bir kullanım bu duruma getirmiş olabilir. Beni aşıyor bu sorun.

Benim araç da rektifiye görmüş 95.000 kmlerde. Şu an 10.000 km de 1/2lt yağ tüketiyor gibi. 2000 Accent 1.3. Normal değer bu olmalı. Zaten araç 3-3.5 lt yağ alıyor. Senin durumunda 2000 km de bir %30 unu yiyor demektir. Bir VW golf aldı arkadaş onda da 4000 de 1.4 lt yğ yakarmış. Ona çok demiştik seninki aşırı.

Öte yandan servis neden bu arada 5-30 yağ koymuş?

7. Misafir

Misafir Guest

Sübaplardan kaçan yağ motorun ilk çalıştırmasıyla atılır, daha sonra bariz bir duman atma olmaz, eğer mavi duman sürekliyse araç yağ yakıyor demektir, bu arada aracın km'si çok'da önemli değil yanlış kullanım sonucu motor daha erken'de bitebilir, 2000km'de 1L yağ özellikle benzinli araç için oldukça yüksek bir rakam.

8. ahmet2093

ahmet2093 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ahmet ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    benim 2000 1.3 lx aracımda mavi duman atıyormuş ama yüksek devir kullandığımda oluyor sanırım bu durum devamlı olmuyor arkadaşlarım söylemişti 195000 kmde aracım yağını 2 hafta kadar önce değiştirdim ama yenide kontrol etmedim motor rektefiyesi gerektirir mi bu durum bi arkadaşım normal olduğunu bu araçlarda hep olduğunu söyledi onun da 1.3 lxi vardı.

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    mavi duman atıyorsa araç yağ yakıyordur. nekadar yağ eksilttiğine bakın. sık sık yağını kontrol edip binerseniz bir sıkıntı çıkmaz.

10. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Mavi duman nasıl görülebiliyor.yani nasıl mavi duman attığı tespit ediliyor. siyahı beyazı gördüm ama ben mavinin nasıl bir görüntüsü olduğunu görmedim.

11. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Kac numara yag koydunuz bide bir onceki degisimden farkli marka yag koyulduysa yine yapabilir

12. BASTUG55

BASTUG55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    MURAT BASTUG
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bendede 2001 lx allegro var 104000 kmde.mavi duman benimkide atıyor arasıra.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. 83silver

83silver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    TACİTTİN ÜZÜM
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    selamun aleyküm arkadaşlar ben ankara dan tacittin. 99 model 1.5gls hyundai almıştım 3 ay önce ilk zamanlar bir sorun yoktu. aldıktan bir müddet sonra yağ değişimi yaptım. 10-40 castrol kullandım şuan yer yer mavi duman atıyor. ne yapabilirim tavsiye edeceğiniz bir usta ve adresi lazım.

14. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    AS. Segman isteyen motorlara bir katkı atıyorlar, ilk yağ değişiminde katkı gittiği için duman atmaya başlıyorlar. Motor yaptıracaksınız, yağda eksilme de olabilir, ara ara kontrol edin.

15. sadık guven

sadık guven Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sadık guven
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bende hyundai acccent era var arka lastikleri degistirdim araci bi deniyim dedm araca asvatta 190 gordum egzozdan bi mavi duman cikti sora durdum duman falan kesildi nedenavi duman cikarmis olabilir

Bu Sayfayı Paylaş