Arkadaşlar 2009 crdi matrix araçımı stop ettiğimde 15 sn kadar süren hafif bir uğultumu desem vınlama mı desem bir ses var.Kontağı kapattığımızda çalışan bir parça varmıdır bu matrixlerde?Turbodan mı geliyor acaba bulamadım bir türlü.Ses çok hafif geliyor.
Selamlar Eren Yavuz arkadaşım. Bahsetmiş olduğun ses büyük bir ihtimalle turbo dan geliyor. Bildiğim kadarı ile kontak kapandıktan sonra çalışan turbo haricinde bir parça yok. Yoldan geldiğinde kontağı kapatmadan bir veya iki dakika rölantide çalıştır. Ses yine geliyor mu dinle. Ses gelmiyorsa her yoldan geldiğinde kontağı kapatmadan bir iki dakika rölantide çalıştırıp sonra kontağı kapat. Sebebine gelince. Turbo yaklaşık 8000 devir gibi hızla dönüyor. Turbonun devri düşmeden kontağı kapatırsan motor yağlamayı kesiyor ve turbo yağsız olarak dönmeye devam ediyor.Bu da senin turbonun çabukça bozulmasına yol açabiliyor. Bunu önlemek için rölantide bir kaç dakika rölantide çalıştırmak ve kontağı sonra kapatmakgerekiyor. Ses çoğalırsa turbo masrafın olacak gibi görünüyor. İyi yolculuklar.
Merhaba zekicengiz bey araçımı zaten direk stop etmem en az 30 sn ye rölantide çalışır,öyle kapatırım.Bilgi için de teşekkürler.Turbodan sa sorun değil,çünkü kullandığım yağ 5-40 yani çok ince yağ olduğundan rölantide bile yağlamadan kaynaklı turbo dönmeye devam ediyor demek.Arıza vereceğini düşünmüyorum bu durumun aksine yağlandığının belirtisi bence
galiba arkadaşın dediği turbo gibi mekanik bir sesten ziyade elektronik bir vınlama. bende hissediyorum. çünkü kesik kesik geliyor. bence mazot pompası enjektörlerdeki yakıtı geri çekiyor. sadece bir varsayım benimkisi
evet onun gibi hani eskiden teyplerde yapardı,vınlardı oto teyplerimiz onun gibi hafiften derinden geliyor.Normal çalışırken falan duymuyorum ama.Sadece kontağı kapatınca 10-15 sn ye dediğiniz gibi ses geliyor.
Ben öyle bir ses hiç duymadım. İki yıldır aynı aracı kullanıyorum.Benim aracım sizinkilerden daha eski ve kilometresi daha fazla. Bu duyduğunuz ses arıza çıkarıyor olsaydı benim 2006 şimdiye kadar bir sorun çıkarırdı. Ama yine de servise sormak ve bilgi almak gerekir.