Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Matrix için Koltuk Kılıfı Önerisi

'Matrix Forum - Club' forumunda canberan tarafından 10 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tüm üyelere Merhaba..
    Arkadaşlar aranıza henüz yeni katıldım..Uzun bir karasızlığın sonunda Accent Era mı Matrix mi derken,sonunda Matrix Team Abs 1.6 Benzinli Modelini almaya karar verdim..Pazarlıklar sonunda sipariş verildi ve 12 Ağustos gibi elimde olacak umarım..Araca BRC marka Lpg Takıldı.Şimdi Beklemekteyim..Almaya karar verdiğim günler öncesindede forumu misafir olarak takip edip değerli görüşlerinizden epeyce faydalandım..Bundan dolayı yorum yazan arkadaşların hepsine teşekkur ediyorum..Benim sizden isteğim,Matrix e özel üretilen bir koltuk kılıfı var mı? veya sizin önerebileceğiniz bir model veya koltuk kılfı markası var mı?Alıp kullanan arkadaşların öneri ve görüşlerini beklemekteyim..Kendin özel diktir diyecek olan arakadaşlarımız olacaktır.Özel diktirmek yerine hazır olup aralıklarla kendimin çıkarıp takabileceği bir kılıf önerisinde bulunabilrseniz sevinirim..Hepinize şimdiden teşekkur ederim..
    Düzenleyen : canberan

2. eren yavuz

eren yavuz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Eren Yavuz
    ben taktırmadım,gerek görmedim.Taktırmak isterseniz araç rengine göre oto aksesuarcılardan görerek alıp taktırmanızı tavsiye ederim.Deri türü kılıflardan uzak durun çok narin oluyorlar..Arabınızda hayırlı olsun,güle güle kullanın.

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bence araca uygun kumaş kılf almanız, deriler terletiyor galiba yazın güzel olmuyor. eliniz benim gibi pek yatkın değilse montajını aldığınız yere yaptırmanızı tavsiye ederim, sonradan kılıfta sarkmalar filan olur hoş durmaz...

4. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    adildir bunu beğendi.
  5. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..Sayın Zeus83tr verdiğiniz linkteki koltuk kılıflarını incelemiş ancak bizim araçlara uyumu konusunda emin olamamıştım..Uyumlu olduğunu kullanan birilerinde mi gördünüz? Eğer teyid edebilirseniz sipariş vermeyi düşünüyorum..Teşekkür ederim..

6. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok ben henüz almadım kimsede de görmedim ama arka koltuk kılıflarının 2+1 şeklinde olması yeterli bence. zaten dar gelmedikten sonra problem olmaz dar geliceğinide sanmam, üründe adı geçen diğer araçları göz önüne alırsak

7. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hımm.. Haklısın..Teşekkür ederim sayın hocam..

8. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Önemli değil. ben teşekkür ederim

9. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar linkteki ürünü aldım ve Matrix Team Abs aracıma bu gün kendim taktım..Araç Metalik açık gri renkte ve bu ürün renk uyumu olarak hiçte fena durmadı..Yalnız arkadaki koltuklardan çiftli olanına kılıf epeyce büyük geldi..yaklaşık olarak 10 cm kadar büyük desem abartmamış olurum..Bende iki farklı rengin buluşma noktalarını mümkün olduğunca iki tarafa paylaştırarak fazla gelen kısımları koltuğun arkasında kalacak şekilde katladım ve ikişer adet kanca ile gerdirdim..Siz bunu bir çatal iğne vb.yardımıyla da yapabilirsiniz veya döşemecide birmiktar küçülttürüp orijinalölçüsüne getirebilirsinizbence..ayrıca emniyet kemeri başlıkları için de pek kullanışlı değil malesef..Kemer başlıklarını kılıf üzerine çıkarmak büyük bir sıkıntı maalesef..Ön koltuklar için ise yanlarda kalan lastikleri koltuğun altına geçirmek için bir boşluk bulunmadığı için yassı bir alet ile (bıçak vb.)koltuğun hemen yanındaki ince boşluktan geçirerek bir kanca yardımıyla koltukların altına bağladım.Ayrıca koltuk arkalığının yatırılmasını sağlayan kol kılıfların altında kalıyor.Kılıfın üstünde bırakmak istendiğinde ise estetik olarak çok tatmin edici bir görünüm sağlamıyor ne yazıkki..Ama yinede fena olmadığını düşünüyorum..Kılıf diktirmem hazır kılıf kullanırım diyen arkadaşlara eğer ki benim gibi tozun çok olduğu yerlerde yaşıyorlarsa tavsiye ederim..
    http://www.hepsiburada.com/automix-gold-hafif-ticari-caddy-doblo-connect-kango-v.b-uyumlu-oto-kilifi-seti-fume-koyu-gri/productDetails.aspx?categoryid=253687&productid=otsv1000700004008 Bilginize...
    Ayrıca Kauçuk paspas arayan arkadaşlar içinde yine aldığım ve matrix e uyduğunu düşündüğüm aşagıdaki linkteki paspasları önerebilirim..Sadece şoför kısmına koyduğum paspaslar da küçük bir kesme işlemi ile bizim araçlara uyduğunu söyleyebilirim.Yalnız bunlarda da arkadaki paspaslar çok tatmin edici değilller bir miktar küçük sayabilecek arkadaşlar olacaktır.Ancak havuzlu olmaları nedeniyle oldukça kullanışlı ve dayanıklı bir görünüme sahipler..Bir tek olumsuz yanı bana gore bir miktar koku yapıyorlar ama koku işini de yarın sabahtan akşama kadar güneşte bırakacağım ve sanırım çözümleyeceğim..Link Aşagıdadır..
    http://www.hepsiburada.com/automix-barrier-paspas-siyah/productDetails.aspx?categoryid=26021&productid=otsv1000800000303Saygılar..
    Düzenleyen : canberan

10. moshonis

moshonis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Canberan bey: Yukarıdaki yazınızı ilgiyle okudum, çok yardımcı olduğunu düşünüyorum. Sanırım hazır koltuk kılıfları pek uyumlu olmuyor, emniyet kemerine oraya buraya iyi oturmuyor, kancalar vb. bayağı uğraştırıyor, o bakımdan gerektiğinde bir döşemeciye giderek ölçüleri tamamen uyan düz kadife fermuarlı koltuk kılıfı diktirmek sanırım en iyisi olacak. O vakit koltuk arkalarına bir lastikli eşyalık da diktirilebilir. Paspas konusunda da en iyisi marketlerde bakınmak ve özellikle arka koltuk paspaslarını büyük olanlardan seçmek olacak. Paspaslar genelde çok kalitesiz. Hem kalitesiz hem de pahalı. İyi günler diliyorum.

11. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yazdıklarımın size bir ışık tutmasına sevindim...Kararınıza katılıyorum...Görerek ve içine sinecek şekilde yaptırmak veya seçmek en mantıklı olanı...Kazasız belasız günler dilerim..

Bu Sayfayı Paylaş